Hvordan kutte utgiftene til boligforsikring – uten å miste dekningen

instagram viewer
  • Boligøkonomi
  • Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen.

  • Med kostnadene for alt fra å sette mat på tallerkenen til å gi drivstoff til bilen din, er det siste du vil gjøre å bruke en krone mer enn du trenger på hjem forsikring.

    Men spar på boligforsikringen din for mye, og det er en risiko for at den ikke gjør jobben du trenger. Du kan oppleve at du ikke får de utbetalingene du forventer, eller enda verre krav avvises i det hele tatt.

    Å få et godt tilbud på boligforsikringen din handler ikke om å få den billigste prisen eller å betale for den mest omfattende planen; det handler om å finne den beste verdien og velge en forsikring som passer deg og ditt hjem.

    GoCompare ekspert på boligforsikring, Ceri McMillan, sier: «For å få riktig nivå av boligforsikring til den beste prisen for deg, er det viktig å shoppe rundt. Poliser kan variere mye i pris, og også når det gjelder dekningen de gir.

    "Til syvende og sist er det viktigste å sørge for at forsikringen din tilbyr riktig dekningsnivå for deg. Så les policydokumenter nøye før du bestemmer deg.'

    Fra å shoppe rundt til råd om å beregne verdien av eiendelene dine, finn ut hvordan du kan kutte boligforsikringsregningen uten å ofre dekningen du trenger.

    boligforsikring-kutt-kostnadshyller

    Bildekreditt: Future Plc/Dominic Blackmore

    1. Kjøp kombinert boligforsikring, men kun hvis du eier boligen din

    Boligforsikring består faktisk av to forsikringer: bygningsforsikring for å dekke strukturen på boligen din og innboforsikring for å beskytte alt i den. Det er vanligvis billigere å kjøpe begge polisene i en kombinert plan med samme forsikringsselskap, men sammenlign det alltid med prisen på to poliser for å være sikker.

    "Hvis du eier ditt eget hjem, trenger du begge deler, så vurder å kjøpe en kombinert bygnings- og innholdspolicy," foreslår Sarah Poulter, medieansvarlig hos Aviva. «Men hvis du leier, trenger du bare innboforsikring.’ Dette er fordi det er utleieren din, som eier av eiendommen, som er ansvarlig for eiendommens struktur og for å kjøpe tilstrekkelig bygningsforsikring.

    2. Shop rundt hver gang du fornyer

    Det er raskt og enkelt å fornye boligforsikringen hos samme leverandør hvert år. Men selv om det var den beste avtalen for noen år siden, er det usannsynlig at det fortsatt er det. Så neste gang policyen din kommer opp for fornyelse, kan du se på et sammenligningsnettsted, for eksempel vårt søstermerke, GoCompare, før du godtar et nytt år med ditt nåværende forsikringsselskap.

    Når du har kjøpt polisen, noter dagboken din en måned eller så før den skal fornyes for å sikre at du har god tid til å shoppe igjen. Jessica Willcock, ekspert på boligforsikring hos Confused.com sier: "Historisk har data vist at å handle rundt tre uker før fornyelsesdatoen kan spare deg mest penger."

    3. Velg riktig dekningsnivå for deg

    Sarah Poulter sier: «Det er viktig å velge et produkt som passer best for dine behov. Mange forsikringsselskaper tilbyr dekningsnivåer, og du kan finne ut at et lavere nivå er egnet.'

    Selv om en femstjerners policy kan gi deg trygghet, vil den ikke gi deg valuta for pengene hvis tilleggsfordelene den tilbyr ikke er relevante for deg. Det nytter for eksempel ikke å betale for ekstra dekning i hagen, hvis hagen din i utgangspunktet er barnas fotballbane og det ikke er noe mer enn gamle blomsterpotter og søppel i boden.

    Blått kjøkken med pendelbelysning

    Bildekreditt: Future Plc

    4. Pass på å verdsette eiendelene dine

    Prøv å forsikre deg om at du beregner verdien av eiendelene dine, slik at du ikke ender opp med å kjøpe dekning du ikke trenger. Jessica Willcock sier: «Å overvurdere dette med et betydelig beløp kan bety at du betaler mer, ettersom forsikringsselskapene vil se dette som et dyrere krav. Men hvis du ikke trenger dekning til en verdi av £40 000, ikke legg den til, og du kan se at prisen blir redusert.»

    5. Ikke forveksle gjenoppbyggingskostnaden for boligen din med verdien

    Hvis boligen din blir skadet uopprettelig, for eksempel i en brann, vil boligforsikringen din dekke kostnadene ved å gjenoppbygge den. Av denne grunn vil forsikringsselskapet ditt be om et gjenoppbyggingskostnadstall for huset ditt, men det er viktig å ikke forveksle dette med gjeldende markedsverdi, som vil være høyere.

    Willcock sier: "Dette er ikke det samme, og å matche gjenoppbyggingskostnaden med verdien av boligen din kan føre til at prisen øker, ettersom forsikringsselskapene vil basere gjenoppbygge kravet på dette.’ Få av oss vil vite hvordan vi skal estimere dette tallet nøyaktig, men det finnes nettkalkulatorer som kan hjelpe som denne fra Foreningen av britiske forsikringsselskaper.

    6. Velg et høyere overskytende nivå

    Selvrisikoen er beløpet du må betale for ethvert krav. Sarah Poulter sier: «De fleste boligforsikringer har en standard selvrisiko hvis du gjør et krav, men du kan velge å betale en høyere selvrisiko for å redusere premien. Bare sjekk at du har råd til å betale for det hvis du trengte å fremsette et krav.'

    7. Sjekk om hjemmet ditt er i et flomrisikoområde

    Hvis du bor i en flomrisikoområde spør potensielle forsikringsselskaper om de er registrert i Flood Re-ordningen, foreslår Sarah Poulter. Denne ordningen gjør boligforsikring rimeligere for folk som har boliger med høyere risiko for flom. "Noen forsikringsselskaper er ikke en del av ordningen, og premiene kan være høyere for folk som bor i høyrisikoområder, eller de kan utelukke flomdekning helt, så det er viktig å sjekke."

    8. Arbeid med reklamasjonsrabatten

    Det virker kontraintuitivt å ikke kreve på boligforsikringen din, det er grunnen til at du tross alt kjøpte den. Akkurat som bilforsikringsselskapet ditt vil imidlertid boligforsikringsselskapet ditt vanligvis tilby en reklamasjonsrabatt. Jo flere år du kan gå uten å kreve, jo større rabatt får du, og det bør vanligvis ikke spille noen rolle om du bytter forsikringsselskap heller.

    Dette betyr at det er verdt å tenke to ganger før du setter inn mindre krav, hvor du lett har råd til reparasjonskostnadene og beholde forsikringen din for større og dyrere katastrofer.

    9. Forbedre hjemmets sikkerhet

    Å oppgradere hjemmets sikkerhet vil ikke bare redusere risikoen for et innbrudd, det kan også redusere forsikringsregningen. Jessica Willcock sier: "Alle innbruddsavskrekkende midler kan til syvende og sist bety at du er mindre sannsynlig å bryte inn og komme med et krav."

    Murvegg utvendig med tofoldede dører

    Bildekreditt: Future Plc/Chris Snook

    10. Hold deg oppdatert på vedlikeholdet av eiendommen din

    På samme måte som du ønsker å minimere risikoen for innbrudd og tap av eiendeler, er det også viktig å ta vare på eiendommen selv hvis du vil redusere risikoen for å hevde. Dette inkluderer isolering av rørene dine (slik at de ikke sprekker i en kald vinter), frigjøring av takrenner og fjerning av høye trær. Faktisk kan det hende at forsikringsselskaper ikke betaler ut for krav hvis de tror eiendommen ikke har blitt vedlikeholdt ordentlig.

    11. Tenk nøye gjennom tillegg

    Når du tegner boligforsikringen din, bør du tenke nøye gjennom å legge til bolt-on dekning til polisen din, for eksempel utilsiktet skade, mot en ekstra avgift. Det kan være gull verdt hvis du liker rødvin og bleke tepper, men hvis ulykkene er få og langt mellom, eller du har et slush-fond som kan dekke eventuelle nødsituasjoner, kan det være unødvendig kostnader. Tenk også nøye gjennom om du trenger å dekke personlige eiendeler unna – for eksempel telefonen din.

    12. Ikke dobbelt opp

    Hvis eiendelene dine er dekket av boligforsikringen din, ikke gå i fellen med å kjøpe ekstra dekning når du kjøper nye varer. Sarah Poulter sier: «Du kan bli spurt om du vil tegne forsikring når du skal kjøpe ny sofa, teppe eller mobil telefon, så sørg for at du ikke allerede er dekket av boligforsikringen din, spesielt hvis du har dekning for uhell skader.'

    13. Se på rabatter på flere produkter

    "Noen forsikringsselskaper vil tilby deg rabatt hvis du har mer enn ett produkt med dem, for eksempel hjem, bil, reise og til og med helseforsikring," sier Sarah Poulter. Å kjøpe alle forsikringene dine fra én leverandør er ikke nødvendigvis det billigste alternativet, men det er verdt å dra nytte av disse rabatter hvis du er fornøyd med det aktuelle forsikringsselskapet og er den typen person som liker å ha alt i ett plass.

    Blått hjemmekontor med svart stol

    Bildekreditt: Future Plc/Simon Whitmore

    14. Betal forsikringen din på én gang

    Din boligforsikring kan koste deg flere hundre pund, og du kan derfor godt bli fristet til å fordele kostnadene for forsikringen din over året ved å betale månedlig. Men mens noen forsikringsselskaper vil tillate deg å betale månedlig, låner du faktisk fra forsikringsselskapet når du gjør dette. Som slike renter vil bli belastet slik at du vil betale mer samlet som et resultat.

    15. Kjenn grensene for politikken din

    Ukens video

    Når du kjøper boligforsikring er det viktig å sjekke at dine mest verdifulle – og dyrebare – eiendeler er dekket. Sarah Poulter sier: ‘Innholdspoliser har vanligvis en grense på én vare, ofte mellom £1000 og £2000.’ Dette er det maksimale forsikringsselskapet vil betale ut for én ting.

    ‘Forsikringsselskaper vil vanligvis oppgi at alle varer over denne grensen bør oppføres separat på polisen for å sikre at varene er dekket.’ Du vil vanligvis må betale mer for å sikre at disse varene er riktig forsikret, men dette er et område hvor du ikke ønsker å spinne – spesielt hvis varene har sentimental verdi også.

    click fraud protection
    Må jeg ha en smartmåler?

    Må jeg ha en smartmåler?

    Hjem Energi Hub Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen...

    read more
    Elektrisk gulvvarme: Fordeler og ulemper forklart

    Elektrisk gulvvarme: Fordeler og ulemper forklart

    Hjem Energi Hub Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen...

    read more
    Gulvvarmekostnader – installasjon og drift av et system

    Gulvvarmekostnader – installasjon og drift av et system

    Hjem Energi Hub Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen...

    read more