Slik rengjør du baderomsfliser – instruksjoner for alle typer fliser

instagram viewer
  • Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen.

  • Rengjøring av badet er aldri på toppen av noens liste som en morsom ting å gjøre, men med våre beste tips om hvordan du rengjør baderomsfliser, er det en jobb som kan gjøres mye enklere. Så når du har valgt din perfekte bad fliser idé, regelmessig rengjøring vil holde dem på sitt beste.

    Baderomsfliser trenger regelmessig stell og renhold for å forhindre opphopning av skitt fra sjampo og såpe, men hvordan du rengjør dem avhenger av hvilken type materiale flisene dine er laget av.

    Hvis du skal begynne på et baderomsprosjekt, er det mange fliser å velge mellom – mellom dusjfliser ideer til baderomsgulvfliser – men det er verdt å vurdere vedlikeholdet som trengs for forskjellige flistyper før du tar en avgjørelse da noen kan trenge forsegling og regelmessig vedlikehold, mens andre enkelt kan rengjøres i nr tid.

    Ta en titt gjennom våre beste tips om hvordan du rengjør baderomsfliser.

    Hvordan rengjøre baderomsfliser

    Monokromt bad med sorte sekskantede gulvfliser og hvite T-baneveggfliser i fiskebeinsmønster

    Bildekreditt: Future PLC/Katie Lee

    Før du strekker deg etter baderomsrenseren, er det viktig å sjekke produsentens råd for rengjøring av dine spesifikke fliser for å forhindre skade på flisoverflaten.

    Naturstein krever forsegling, så ikke bruk noen rengjøringsløsning med mindre dette er gjort. Og, sammen med marmor, bør du bare bruke en rengjøringsløsning for disse spesifikke flisene.

    Porselen og keramiske fliser er normalt forhåndsforseglet og er mye lettere å vedlikeholde. Det viktigste å huske er at regelmessig rengjøring gjør det lettere å holde fliser i topp stand.

    Når du har valgt riktig rengjøringsløsning for flisene dine, prøv en testlapp på et lite iøynefallende område for å sikre at det ikke er noen skadelig effekt. Følg deretter rengjøringsinstruksjonene nedenfor avhengig av din spesifikke flistype.

    Slik rengjør du keramiske baderomsfliser

    Rosa baderomsfliser på vegg bak svart servant

    Bildekreditt: Topps Tiles

    1. Børst bort støv

    Før du begynner å rengjøre veggfliser på badet, tørk av overflaten med en tørr klut for å fjerne støv og rusk. Hvis du bruker en våt klut vil du ende opp med å spre støv rundt flisene dine og det er vanskeligere å rengjøre.

    2. Unngå sterke kjemikalier

    Begynn med å bruke varmt vann og en mikrofiberklut til å tørke over flisene dine, for å rense en stor opphopning av skitt, legg til en skvett husholdningsvaskemiddel. "Sørg for at du unngår sterke kjemiske rengjøringsmidler, da disse kan skade glasuren på overflaten av fliser over tid," forklarer Colin Lincoln-Evans, kjøper hos Tile Mountain. «Styr unna løsninger som inneholder ammoniakk, blekemiddel og/eller syrer, så går det bra.»

    3. Tørk av

    Mens du rengjør flisene dine, må du nøye omgå eventuelle baderomsinnredninger for å fjerne gjenstridige avleiringer og være oppmerksom på hvordan rense fugemasse i fliser også. Når den er ren, tørk over flisene med en tørr mikrofiberklut for å unngå at vannmerker setter seg inn.

    Hvordan rengjøre baderomsmarmorfliser?

    Marmorbad med moderne frittstående badekar og nisjehylle

    Bildekreditt: Adam Carter

    1. Rydd overflaten

    Fei opp eventuell flis og støv før du begynner å rengjøre flisene.

    2. Rengjør lite og ofte

    Den beste måten å holde marmorfliser i topp stand er å rengjøre regelmessig. «Det anbefales å bruke et spesifikt rengjøringsmiddel, men mildt, miljøvennlig oppvaskmiddel fungerer også bra,» råder Sarah Dempsey, rengjøringsekspert hos MyJobQuote. Fortynn den med vann og bruk en sprayflaske for å fukte, men ikke mette flisene, og tørk over med en ren, fuktig klut. Tørk deretter av med en tørr klut eller et håndkle for å få tilbake glansen.'

    Hvordan rengjøre baderomssteinfliser

    Rustikk luksusbad, grå servant med doble servanter. Hjem eid av Livia Simoka og Pete Allibone. Bad i kalkstein

    Bildekreditt: David Giles

    1. Sørg for at flisene er forseglet

    Når du bruker natursteinfliser i hjemmet ditt, er det viktig at de er forseglet ordentlig for å forhindre at de flekker og absorberer fuktighet og skitt. "Det finnes forskjellige typer fugemasse avhengig av steintype og finish, for eksempel upolert versus polert, så det er viktig å kjøpe riktig forsegler med flisene dine, råder Harriet Goodacre, merkevarekommunikasjonssjef og fliskonsulent hos Topps fliser. "Det er spesielt viktig å forlenge levetiden til sealeren ved å bruke de riktige rengjøringsmidlene. Bruk alltid et pH-nøytralt rengjøringsmiddel og en fuktig klut, eller på natursteinsgulvfliser en dampmopp.'

    2. Fei over overflaten

    Tørk over flisene med en tørr klut med myk børste for å fjerne støv.

    3. Bruk et pH-nøytralt rengjøringsmiddel

    For å rengjøre steinfliser, bruk en pH-nøytral rengjøringsløsning og en fuktig klut og tørk over flisene. Regelmessig rengjøring gjør det til en mye enklere jobb og vil bidra til å forhindre at skitt setter seg inn. Tørk over med en tørr klut når den er ren.

    Hvordan rengjøre baderomsgulvfliser

    Bad i landlig stil med blå halvhøyde panelvegg, frittstående badekar og mønstrede gulvfliser

    Bildekreditt: Future PLC/Polly Eltes

    1. Tørk opp

    Begynn med å feie opp eventuelt støv, spindelvev osv. og støvsuge i hjørner der rusk lett kan samle seg.

    2. Velg riktig rengjøringsmiddel

    Velg en flisrengjøringsløsning for din spesifikke flistype og prøv en testlapp først før du rengjør hele gulvet.

    3. Arbeid mot døren

    Bruk en mopp og bøtte fylt med ditt valgte rengjøringsmiddel, start i området lengst unna døren til badet ditt. Rengjør gulvet i en feiende bevegelse og gå over eventuelle gjenstridige flekker for å fjerne dem. Arbeid bakover mot døren for å unngå å tråkke på det rene gulvet mens det er vått. La det tørke naturlig før du går på den.

    Kan jeg rengjøre baderomsfliser med eddik og natron?

    Ja og dette er en enkel måte å spare penger hjemme, så lenge de ikke er marmor eller naturstein. Først må du gi overflaten en støv. Tørk over flisene med en tørr klut for å fjerne støv slik at det ikke blandes inn i rengjøringsløsningen.

    Lag en pasta i en bolle ved å blande sammen eddik og natron. Pensle pastaen over flisene dine eller bruk en mikrofiberklut til å påføre og la den stå en liten stund slik at løsningen kan bryte ned eventuelle kalk- og såpeskum.

    Vask av eddik og natronløsning med varmt vann og tørk overflaten med en mikrofiberklut, poler til den er blank og blank.

    Hvordan fjerner jeg kalk fra baderomsfliser?

    Hvis du bor i et område med hardt vann, kan det raskt bygge seg opp kalk som gjør at flisene dine ser matte ut. Rengjør over flisene med en tørr klut eller børste for å fjerne løst smuss eller støv.

    Bruk en spesialist fliserenser for din flistype for å fjerne kalk. Du kan også prøve den naturlige metoden ovenfor ved å bruke eddik og natron, selv om dette aldri bør brukes på fliser av marmor eller naturstein. Spray over flisene og tørk over med en ren fuktig klut til kalken er fjernet.

    Tørk over med en ren, tørr klut. Den beste måten å unngå kalk på er å rengjøre flisene dine med jevne mellomrom for å forhindre at det bygger seg opp og gjør det vanskeligere å fjerne.

    Hva er den beste måten å rengjøre baderomsfliser på?

    Å starte fra toppen av veggen og jobbe deg nedover bidrar til å forhindre drypp mens du rengjør baderomsfliser. Det er også en god idé å rengjøre veggfliser før du begynner på gulvet, slik at du kan feie opp støv som faller ned på gulvflisene etter rengjøring. Å bruke en fliserenser for dine spesifikke fliser vil gi de beste resultatene.

    Hvor ofte bør jeg rengjøre baderomsfliser?

    Ukens video

    Lite og ofte er den beste tilnærmingen når det kommer til rengjøring av baderomsfliser. Selv om det ikke er den fineste jobben å gjøre, vil det forhindre oppbygging av kalk- og såpeflekker hvis du prøver å tørke ned våte fliser etter en dusj med en mikrofiberklut. Så alt du trenger å gjøre er å friske opp badet ditt ukentlig med et spesifikt fliserenser og gi dem en lett buff for å holde dem i topp stand.

    click fraud protection
    Expert avslører 9 enkle måter å redusere allergener i hjemmet

    Expert avslører 9 enkle måter å redusere allergener i hjemmet

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Våren har kommet ...

    read more
    Slik rengjør du en TV -skjerm med vaselin, destillert vann, kaffefiltre og mer - fjern støvet!

    Slik rengjør du en TV -skjerm med vaselin, destillert vann, kaffefiltre og mer - fjern støvet!

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. TV -skjermer ser ...

    read more
    Slik rengjør du en granittvask-for å holde den skinnende i topp stand

    Slik rengjør du en granittvask-for å holde den skinnende i topp stand

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Du trenger bare å...

    read more