Hvordan bli kvitt møll fra garderober, tepper og vintage klær

instagram viewer
  • Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen.

  • Sommervarme er alltid velkommen, men fremveksten av møll er en alvorlig ulempe. Vi har alle vært der, ofre for en møll som gir vanvidd. Usynlig reparasjon vil bare komme deg så langt, det er på tide å takle møllproblemet ditt. Følg vår enkle guide om hvordan du blir kvitt møll.

    Som med de fleste ting er forebygging nøkkelen når det gjelder å holde hjemmet ditt fri for møll. Enkel omsorg og rengjøring hack kan bidra til å eliminere problemet.

    Disse irriterende møllene trekkes til mørke og kjølige rom, så det er viktig å holde garderoben ren og godt ventilert. På samme måte vil du begynne å vaske klærne oftere, spesielt strikketøyet ditt, da møll elsker lukten av menneskelig svette. Sørg for at pantryet ditt er

    Vi har noen gode tips for å bli kvitt møll og holde favorittantrekkene dine fri for fortellerhull. Men først, la oss svare på noen vanlige møllrelaterte spørsmål.

    Hvordan bli kvitt møll i garderober

    soverom garderobe

    Bildekreditt: Future PLC/ Jon Day

    Regelmessig hoovering og rengjøring er den beste forebyggingsmetoden, men variasjon er nøkkelen. Ganske ofte merker du bare møll når det er for sent, så bruk av en blanding av forebyggende metoder er den beste måten å holde hjemmet ditt møllfritt.

    1. Rengjør garderoben og klærne dypt

    Fortellende tegn på at du har en møllangrep er tegn på larver, som ser ut som små korn av hvit ris. Se etter bånd og kokonger i hjørnene av garderoben og skapene. Gi garderoben et godt vakuum, etterfulgt av å tørke av med en fuktig klut spredt med en antibakteriell spray. Eddik fortynnet med vann vil også være en godbit for å holde garderoben ren og (forhåpentligvis) møllfri.

    2. Spred klærne ut i garderoben

    Dette gjør det vanskeligere for larver å vandre mellom klesplaggene, det vil også bidra til å holde garderoben din godt ventilert. Møll elsker ingenting mer enn varme, fuktige rom.

    3. Hold klærne rene

    Møll tiltrekkes av lukten av menneskelig svette, og larvene vil leve av dette og eventuelle matflekker. Vask klær regelmessig, spesielt strikk, for å unngå angrep, og ikke la skitne klær ligge i hauger lenger enn noen få dager.

    Hvis du mistenker at du har en mulig angrep, må du vaske klærne på høy varme, tørke dem eller sette dem i fryseren i noen dager for å drepe egg eller larver.

    4. Bruk anti-møllpapir

    Fôr skuffene dine med anti-møllpapir bør også hjelpe i kampen for å holde møll i sjakk, og en ekstra bonus, noen er duftende som vil hjelpe til med å holde klærne dine luktende søte.

    Hvordan bli kvitt møll

    Bildekreditt: Future PLC/Polly Eltes

    5. Bruk naturlige møllavvisende midler som sedertre, lavendel og eukalyptus

    Bruk naturlige produkter for å gi ekstra beskyttelse for klær og minimere skade fra møll. Mens de elsker lukten av svette, hater møllene lukten av sedertre, lavendel og eukalyptus (merkelige skapninger). Du kan kjøpe rikelig med lavendel duftende møllavvisende poser eller kassetter fra Amazon eller Lakeland, men hvis du kan prøve noen flere naturlige midler. Sedertreblokker eller poser med lavendel ser nydelige ut fra kleshengere, men vil også sørge for at de flammende besøkende holder seg godt unna.

    Hvis en sedertreblokk mister lukten, sand den ned og tilsett noen flere dråper sedertreolje for å få den til å fungere effektivt.

    Ved å bruke lavendel-duftende vaskemiddel og linvann, vil du avskrekke møll fra å lage et hjem i linskapet ditt. Dette har den ekstra fordelen at du holder arkene dine friske.

    6. Vær ekstra forsiktig med dyre og vintage klær

    Oppbevar verdifulle skjørt, skjorter, kjoler, dresser og strøk i plagg, og tørk dem ofte for å holde problemet borte. Vintage -klær er ofte kilden til møllangrep, så sørg for å vaske eller tørke dem, før du setter dem inn ved siden av samlingen av ullhoppere.

    7. Oppbevar vinterklærne dine riktig

    Vask vinterklærne før du pakker dem bort om sommeren, og lagre dem i vakuumposer. Hvis du har kashmirhoppere eller skjerf, pakk dem inn i vev og lagre dem i en lokk med en pose silika for å absorbere fuktighet.

    Uansett hva du gjør, unngå pappesker, da møll kan tygge seg gjennom disse uten problemer.

    Hvordan bli kvitt møll fra tepper

    Vakuum-Hvordan-bli-kvitt møll

    Bildekreditt: Matt Antrobus

    Du har vært flittig med å beskytte garderoben din mot møll, men dessverre er det ikke det eneste stedet de kan angripe. De bevingede skapningene legger ofte eggene sine i tepper, helst i områder der larvene kan klekkes og mate uforstyrret; slik som på keratin i ullen.

    Skaden oppstår stort sett rundt kantene på et rom, spesielt hvis teppet er skyggelagt eller dekket av et teppe. Åpne områder med mye fot og naturlig lys blir sjelden angrepet, så aktivitet på trappeteppet vil være langs gulvlister eller trappestrenger.

    For å eliminere teppemøll, bruk en møllspray designet for tepper. Du trenger bare å bruke den langs kantene, men sørg for at behandlingen når bunnen av tuftene, hvor larvene fôres, ved å dele radene med hånden - gjenta etter 30 dager. Hvis angrepet er alvorlig og du vil ha en profesjonell vurdering, Rentokil, tilbyr en gratis undersøkelse med råd om behandling.

    Fremover er det viktig å støvsuge regelmessig, passe på å løpe under møbler som sitter på teppet, eller hvor klærne er lagret - for eksempel under sengen. Du kan få teppene dine rengjort profesjonelt hver tredje måned for maksimal beskyttelse. Vurder de samme prinsippene for hvordan bli kvitt lopper.

    Hvordan bli kvitt pantry møll

    Så vi vet alle om klær og teppebrytere som ødelegger dine favoritthoppere og ulltepper, men visste du at det er andre arter som trives med mat og lever på kjøkkenet? En må-vite hvis du har en trend kjøkkenkammer ide full av tørkede varer og mel - akkurat det disse møllene trekkes mot! Her er topptips for å holde møll utenfor kjøkkenet.

    marinekjøkken med pantry med rosa vegger

    Bildekreditt: Future PLC/ Rachael Smith

    1. Tøm og rengjør pantryet

    De tegn som tyder på at du har angrep av matmøl på kjøkkenet, er tegn på larver. Start med å tømme hyllene for å rengjøre dem alle med en fuktig klut sprøytet med en antibakteriell spray. De naturlig rengjøringshack bruk av eddik fortynnet med vann vil også være en godbit for å holde pantryet ditt rent uten behov for sterke kjemikalier - ideelt for et trygt sted å oppbevare mat.

    2. Sørg for at alt er lufttett

    Før du begynner å sette matvarer tilbake, må du stoppe anken til et gjemmested, for eksempel en åpen pose med mel eller en åpnet frokostblandingsboks, ved å gjøre alt lufttett. Oppbevar tørket varer i lukkede krukker og invester i noen matlagingsklemmer for å holde pakkene lukket. Den vanligste matmøllen er indisk mel som kan angripe brød, frokostblandinger, mel, krydder, ris og andre tørkede varer.

    Vi svarer på de vanlige møllspørsmålene ...

    Spiser møll klær?

    Ikke akkurat. Voksne møll har ikke munn, så de irriterende hullene er faktisk forårsaket av møllegg og larve-lignende larver som tygger gjennom klærne. Så mens det er et problem å se møll som flyr rundt i hjemmet ditt, men hovedproblemet er larvene deres, som gjør all skade.

    Møll hekker kontinuerlig hele året, men har størst utbredelse mellom juni og oktober. En hunnmøl kan legge opptil 200 egg om gangen. Hver larve tar mellom to til 9 måneder å modnes til en møll. Det er mye tid for dem å gjøre noen alvorlige munching.

    Hvilke møll spiser klær?

    Det er over 2500 møllarter i Storbritannia, men bare seks av disse artene spiser klær. Disse inkluderer Common Clothes Moth og Case Bearing Clothes Moth. Dette er ikke møllene du ser flate rundt om natten, men de du ikke ser.

    En vanlig møll er omtrent 6 til 10 mm lang, og larvene er små på 1 mm lange når de er nylig klekket ut. De er ekstra vanskelige å få øye på, men legger igjen et spindelvevlignende spor i kjølvannet.

    Case Bearing Clothes Moths er veldig små som den vanlige klærmøllen. Imidlertid oppretter larvene et etui ved å bruke fibrene fra klærne som maser på og kamuflerer seg selv.

    Hvordan kommer møll inn i hjemmet ditt?

    Klær eller kjøkkenmøller klarer ikke å fly veldig langt, så det er usannsynlig at de kommer inn gjennom et åpent vindu. Det er mer sannsynlig at de har reist inn på antikke tepper, hoppere fra veldedighetsbutikken og brukte møbler.

    Før du tar med noen av dine sparsommelige funn til hjemmet, rengjør dem godt og spray med noe som Moth Stop Fabric eller Teppespray for å drepe egg eller larver.

    Hvordan oppdage klærmøll

    Å holde et øye med hull i fortellerfeltet er den enkleste måten å trene på hvis du har å gjøre med en møllangrep. Du kan imidlertid også kjøpe møllfeller som tiltrekker seg voksne møll, og fange dem på klebrig puter.

    Lakeland selger Moth Stop Moth Traps, som du kan holde i garderoben din som fluepapir. Hvis du finner bittesmå møll som sitter fast på puten, vet du at du har et problem med klærmøllen.

    Hva er et pantry møll?

    Ukens video

    Hva er et pantry møll, og hvordan skiller de seg fra klær møll? Ganske enkelt pantry møll, offisielt kalt Indianmeal møll er en pyraloid møll av familien Pyralidae. Som appellen til en mørk kul garderobe er et pantry et tiltalende sted for disse skadedyrene å leve.

    Vi håper dette hjelper deg med å bli kvitt møllangrepet ditt og forhindre at møll kommer tilbake i fremtiden.

    click fraud protection
    Sjekkliste for høstrensing for å gjøre hjemmet ditt klart for september

    Sjekkliste for høstrensing for å gjøre hjemmet ditt klart for september

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Vi har fortsatt n...

    read more
    Uventede områder med bakterier som gjemmer seg i hjemmene - rengjør vi nok?

    Uventede områder med bakterier som gjemmer seg i hjemmene - rengjør vi nok?

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. På tross av rengj...

    read more
    Slik rengjør du en oppvaskmaskin - pluss hvordan du tilsetter oppvaskmaskin salt og skyllemiddel for glitrende servise

    Slik rengjør du en oppvaskmaskin - pluss hvordan du tilsetter oppvaskmaskin salt og skyllemiddel for glitrende servise

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Uten tvil har opp...

    read more