Lystrender 2023: stilene og formene du bør passe på

instagram viewer

Få det ideelle hjemmenyhetsbrevet

Meld deg på vårt nyhetsbrev for stil- og innredningsinspirasjon, husoppgraderinger, prosjektråd og mer.

Takk for at du registrerte deg for Ideal Home. Du vil snart motta en bekreftelses-e-post.

Det var et problem. Oppdater siden og prøv igjen.

Ved å sende inn informasjonen din godtar du Betingelser og vilkår og Personvernerklæring og er 16 år eller eldre.

De forutsagte lystrendene for 2023 er inne, og de er større, dristigere og bedre enn noen gang før. Som alltid gir et nytt år muligheten til å friske opp interiøret vårt, og belysning er alltid et godt sted å starte gitt den dramatiske forskjellen det kan gjøre i ethvert rom.

God belysning kan forvandle atmosfæren i hjemmet vårt, og deretter påvirke humøret vårt. Vi er avhengige av koselig omgivelsesbelysning for å hjelpe oss å slappe av om kveldene, mens lys i mindre rom får dem til å føles mer luftige og romslige. Å oppdatere lysene våre er derfor et verdig forsøk, enten det er i ett rom med nytt ideer til kjøkkenbelysning eller i hele huset.

«Når vi beveger oss inn i 2023 og utover, vil vi se en fortsettelse og foredling av noen eksisterende trender, mens andre vil bli mer fremtredende når vi ser at forbrukere og designere begynner å vende seg bort fra andre lystrender de siste fem årene, sier Julian Page, Head of Design, BHS. "Belysning vil bli mer eklektisk og uvanlig, ettersom kundene søker et høyere nivå av personalisering med sine valg."

Lystrender 2023

Grågrønn spisestue med unik gulllysekrone

(Bildekreditt: Pooky)

Uansett om du planlegger å blande sammen innredningen neste år, bør du vurdere å bytte ut noen av de nåværende lysene dine, og du vil bli overrasket over forskjellen det utgjør. Belysning har for lenge siden overgått et funksjonelt formål og regnes nå som en grunnleggende del av interiøret.

Vi har bedt ekspertene om deres spådommer om de hete lystrendene å se opp for i 2023, og den gode nyheten er at det er massevis av inspirasjon for alle. Enten du foretrekker dempet minimalisme eller livlig chic, finner du en trend fra listen nedenfor som du ikke kan vente med å legge til hjemmet ditt neste år.

Trend 1. Kurver

Stor gulvlampe med buet gullstativ ved siden av lite salongbord

(Bildekreditt: The Lighting Superstore)

Tilbehør og møbler som omfavner kurver har vokst i popularitet i år, men eksperter spår at det vil være buede belysningsfunksjoner som kommer i sentrum i 2023. Snodige kurver kan gi en mykt eklektisk kant til moderne stueideer, samtidig som det skaper balanse i forhold til andre deler av dekor.

«Belysning har alltid vært et av de viktigste elementene i interiørdesign og ved å plassere buet bordlamper rundt i hjemmet, vil de organiske linjene skape intimitet i rommet', sier Julian fra BHS.

Buede belysningsarmaturer som en kuppelformet gulvlampe vil garantert gjøre en uttalelse i 2023, og de er en enkel måte å injisere litt moro i et rom hvis du har lyst til å bli med på hypen.

Trend 2. Koblet fra

Oransje og grå vegg bak batteridrevet bordlampe med stativ i tre

(Bildekreditt: Pooky)

Det blir ikke mer moderne enn trådløse lamper, som kan gi deg alle lysfordelene uten det rotete ledningsdisplayet. Oppladbare lamper er den perfekte måten å bringe lys inn på et sted der det ikke er et strømuttak eller et område hvor du rett og slett ikke vil at en ledning skal ta plass, så det er forståelig hvorfor de forventes å boome neste gang år.

Trådløse lamper kan brukes overalt i hjemmet, inkludert som hagebelysning for utvendig atmosfære. Noen design kan vare i opptil 8 timer før de må lades igjen, så du kan stole på at de gir lys over en lengre periode.

Eller hvis du vil bruke lamper du allerede har, velg en smart oppladbar lyspære i stedet. Disse kan skrus inn i eksisterende lamper, men krever ikke strøm for å drive dem. "Oppladbare pærer er et perfekt alternativ for vegglamper som du ikke ønsker skal kobles inn i veggen," sier Matthew Currington, teknisk direktør, The Lighting Superstore. "De tilbyr et strømlinjeformet utseende, men uten problemer."

Trend 3. Fokus på veggbelysning

Nøytral steinvegg med servant, speil og to vegglamper

(Bildekreditt: The Lighting Superstore)

Vegglamper oversvømmer et stort rom med lys, men de kan tjene mer enn et praktisk formål. Armaturer med interessante designelementer er satt til å bli en av de populære belysningstrendene neste år, ettersom flere og flere mennesker innser stilpotensialet til vegglamper så vel som deres nytte.

Merker tilbyr nå en rekke vegglysdesigner som vil skape vakker omgivelsesbelysning i alle rom, for eksempel tradisjonelle messingarmaturer, som vil fortsette å være etterspurt i løpet av det neste året. Vegglamper er en spesielt fin funksjon i ideer til små gangen, hvor de kan bidra til å åpne opp plassen.

Trend 4. Moderne industriell stil

Sort stål gulvlampe ved siden av rust lenestol i stue

(Bildekreditt: Pooky)

Med sofistikering i kjernen har lys i industriell stil alltid vært populært. Mange huseiere har skapt en vintage-kant ved å legge til messingvegglamper og lavthengende pendler til deres spisestue, gang eller kjøkken. I 2023 vil industrielle belysningstrender oppdateres, med merker som skaper nye design i den moderne elegante industrielle stilen.

'Modern elegant industriell stil beveger seg bort fra de rustikke elementene forbundet med tradisjonell industrielle stiler, som tregulv og synlige murvegger, sier Marketa Rypacek, Managing Regissør, Industville. 'I stedet ser den industriinspirerte lysarmaturer stå i sentrum i slanke, moderne innredninger for et mer sofistikert, polert utseende.'

Denne moderne vrien på den industrielle klassikeren bruker en mindre er mer tilnærming; tenk minimale linjer og moderne stil, med kvalitetsmaterialer som er bygget for å vare. Denne belysningstrenden er perfekt for å skape en elegant, strømlinjeformet estetikk.

Trend 5. Betong

Bordlampe med rottingskjerm og stativ i steinbetong

(Bildekreditt: lys og lamper)

Å lene seg inn til jordiske, minimalistiske toner, belysning som bruker effekter og farger som finnes i arkitektur og natur, forventes å bli en stor mani i 2023. Lamper med steinfargede stativer leker med naturlige kontraster og skygger for å skape en faux-betong-effekt, og er til og med laget med materialene vi ser i bybygninger.

"Vi spår at betong blir den nye hete belysningstrenden å se på," sier Niki Wright, medgründer, lys og lamper. «Våre egne lysdesigner i betong er inspirert av interiørdesign, arkitektur og noen ganger også landskapsdesign. De er laget med kreativ bruk av materialer og form, for eksempel perforert murverk eller tilfredsstillende toppiære former.'

Betong er en av lystrendene som minimalisten i deg vil elske; fokus på enkel, diskré eleganse, med jordnære, naturlige toner og teksturer.

Trend 6. Utendørs

Hage med runde solcellelys

(Bildekreditt: The Lighting Superstore)

De beste utendørsbelysningsløsningene er ikke et nytt fenomen, men vi kan forvente å se dem bli enda mer utbredt neste år. Utendørsbelysning kan virkelig bidra til å få mest mulig ut av plassen, slik at du kan tilbringe tid i hagen som du vil uten å måtte trekke deg tilbake innendørs når solen går ned.

Eksperter spår at forbrukerne vil gå stort med hagebelysningen neste år. Fra festonglys trukket på tvers av skur til solcellelys som står i bakken, vil det legges vekt på å ha flere former for lys i hagen. Prøv det selv, og du vil oppdage at vår- og sommerkveldene dine aldri har vært mer avslappende. I tillegg er dette en av lystrendene du også kan ta risiko med, siden du ikke er begrenset til å finne design som utfyller din indre dekor. En finurlig bordlampe vil for eksempel være et morsomt tillegg til hagebordet ditt.

Trend 7. Overdreven skala

Nøytral stue med lin diffusor gulvlampe

(Bildekreditt: lys og lamper)

Overdreven belysning kan injisere litt moro i hjemmeinnredningsideer, og mange omfavner «større er bedre»-tilnærmingen når det kommer til gulv- og taklys. Domer, kjegler og globuser vil fortsette å være en merkbar funksjon i moderne design, og forventes å være i forkant av lystrender i 2023.

Den overdrevne skala-trenden vil lett gjøre det funksjonelle til dekorativt. Du kan bli med på hypen ved å legge til en statement gulvlampe i hjørnet av din stue, hvor det garantert vil være en snakkis. Fremhev alle lys ved å koordinere armaturer, da lignende design vil trekke øyet og skape mer gravitas i et rom.

Trend 8. Retro

Lampeskjerm i rotting med stativ i eik i rom med eik

(Bildekreditt: Maison Maison)

Nostalgi har kanskje allerede en plass i interiørdesignet ditt, men kanskje ikke i lysarmaturene dine. Tro det eller ei, lysene i hjemmet ditt kan være en kilde til retrostil, og merkevarer vil omfavne denne ideen neste år når de lager nye lampeskjermdesign.

"I 2023 varmer vi opp med fyldig sjokolade og karamellfargede tretoner," sier Suzanne Duin, grunnlegger, Maison Maison. «Jeg spår at vintagemøbler og belysning i europeisk stil på 70-tallet vil ha et godt grep om oss, og rotting og flettet vil være et tilbakevendende tema neste år, og fortsetter å bringe tekstur og eksklusiv varme inn i hjemmene våre.» 

Trend 9. Skulpturelt

Gull skulpturelt lys med linjer og flere hvite pærer i mørkegrønt panelt rom

(Bildekreditt: BHS)

 Å bruke belysning for å uttale seg har vært en økende trend det siste året, og dette forventes å fortsette i 2023 gjennom bruk av skulpturell belysning. Tenk på funky lysekroner med interessante former og linjer, merkelig formede lampestativ og sære skjermer mens folk omfavner det merkelig fantastiske.

"Aksentlys med et skulpturelt estetisk høydepunkt som leser kroker og mørke hjørner, mens de fungerer som et kunstverk når de er slått av," sier Julian fra BHS. "Skulpturelle lysekroner med sin arkitektoniske form vil erstatte glassdråper, og når de kobles sammen med forskjellige bord-, vegg- og gulvlamper, vil de gi glamour til ethvert rom."

Trend 10. Farge

Bordlampe med grønt stativ og rosa skjerm foran mønstret tapet

(Bildekreditt: Pooky)

Til tross for utbredelsen av nøytrale jordfarger i moderne interiørdesign, vokser også dristige farger i popularitet, og belysning er neste som blir feid opp i denne trenden. Fet fargelys og fargeskiftende lys vil være en av de ettertraktede lystrendene i 2023, ettersom flere innser fordelene med livfull innredning.

"Dopamindekor og Y2K-estetikken har i stor grad påvirket fremtidige designtrender, og du vil sannsynligvis se disse påvirkningene på morsomme nye måter i 2023," spår Matthew fra The Lighting Superstore. "Årets farge for 2023 vil være en vakker lavendelskygge, så hvis du ønsker å inkludere denne trenden, bør du vurdere teksturerte lampeskjermer eller til og med lilla lyspærer." 

Hva er de siste lystrendene?

Hvit kappe med LED-lys og eventyrlys

(Bildekreditt: lights4fun)

"Nylig har det vært fokus på å inkorporere naturlige materialer i design for å skape et organisk, rustikk utseende i hele hjemmet", sier Jo Plant, Head of Design, Pooky. "Det har vært en økning i salget av lampeføtter i tre, som for tiden ligger på førsteplass når det gjelder salg, mens keramiske lamper fortsetter å gjøre det bra sammen med nye naturlige rottingdesigner."

En annen populær trend er vektlegging av mindre former for belysning, som eventyrlys og LED-lys. Disse får umiddelbart et rom til å føles koseligere og fremkaller en følelse av hygee.

'Med LED-lys og delikat fe lys trending søker vi å løfte de diskrete hjørnene av hjemmene våre, og pryder både hyller, sidebord og mantelstykker med den beroligende gløden av varmt lys', sier Emily Kelsey fra lights4fun. "Vi ser etter å skape avslappende rom hvor vi kan trekke oss tilbake til med den delikate flimren av levende lys, som kaster en myk omgivelsesglød gjennom hele hjemmet."

Hva er den mest populære finishen for lysarmaturer?

I følge ekspertene er messing fortsatt den mest populære finishen for lysarmaturer, og forventes å forbli på førsteplassen inn i 2023.

"Antikk messing er fortsatt det mest populære armaturmaterialet for både veggbeslag og anhengskjeder", sier Jo fra Pooky. "Den tonale varmen egner seg bedre til å komplementere en rekke materialer, farger og stiler enn svertet jern, polert sølv eller krom."

Merker produserer nå messinglysarmaturer med varmere toner, for å unngå design med fabrikkfølelse. "Messing er fortsatt en veldig populær finish, men vi ser en bevegelse mot en varmere tone eller patinafinish", sier Nikki fra lights&lamps. "Polert messing beveger seg mot en mykere børstet messing, og antikke og gamle overflater viser seg stadig mer populære i år."

click fraud protection
Sonnaz Nooranvary avslører denne gardinforingsfeilen

Sonnaz Nooranvary avslører denne gardinforingsfeilen

Få det ideelle hjemmenyhetsbrevetMeld deg på vårt nyhetsbrev for stil- og innredningsinspirasjon,...

read more
Denne stilige rosa og grønne kjøkkenmakeoveren kostet bare £260

Denne stilige rosa og grønne kjøkkenmakeoveren kostet bare £260

Få det ideelle hjemmenyhetsbrevetMeld deg på vårt nyhetsbrev for stil- og innredningsinspirasjon,...

read more
Huseier sparte 20 000 pund på renovering av marineblå åpen kjøkkenløsning

Huseier sparte 20 000 pund på renovering av marineblå åpen kjøkkenløsning

Få det ideelle hjemmenyhetsbrevetMeld deg på vårt nyhetsbrev for stil- og innredningsinspirasjon,...

read more