Låt dig inspireras av förvandlingen av detta ombyggda familjehem från 1960-talet

instagram viewer
  • Vi tjänar en provision för produkter som köps via några länkar i den här artikeln.

  • Ägarna till detta ombyggda familjehem från 1960-talet hade tidigare byggt ett hus och hade bott i det i ett år när de upptäckte detta daterade upp och nervända hus på nätet. De blev omedelbart väldigt tagna av den unika egenskapen, och var inte rädda för en utmaning, tog upp den direkt.

    De hus var oklanderlig, men fastnade i en tidsförskjutning från 1980-talet, designmässigt. Det gammaldags köket låg på övervåningen och även om alla badrum var enkla vita saknade de några intressanta designelement. Ägarna visste att mycket arbete väntade, eftersom deras mål var att göra om utrymmet för att göra det mer familjevänligt. De medger att det hade varit billigare att slå ner den och börja om, men de ville behålla dess integritet.

    En arkitekt gjorde upp planer för att omkonfigurera huset, sedan tog ett rivningsteam bort olika innerväggar. De flyttade bottenvåningens vardagsrum till nedre bottenvåningen och lade till en enplansförlängning för kök, vardagsrum och matsal.

    Tillbyggnaden är mestadels av glas, så att ägarna kan se sina barn, oavsett om de är ute eller i lekrummet. Ägarna lyckades sälja den gamla köks- och badrumsinredningen på eBay och köparna kom och gjorde demonteringen själva, vilket sparade pengar.

    För att göra det ombyggda familjehemmet från 1960-talet mer energieffektivt lade de till yttre isolering, omkopplade och renoverade genomgående, och installerade luftvärmepumpar, i en förändring från oljedriven central uppvärmning.

    Köksdelen

    ett kök med mörkmålade väggar och köksskåp och kopparkranar och en kopparstänk

    Bildkredit: Colin Poole

    Köket i detta upp och nervända hus låg ursprungligen på bottenvåningen, men flyttades till nedre marken med tillstånd av det nya glasförlängning vilket har skapat ett ljust vardagsrum som fungerar perfekt för hela familjen.

    En bänkskiva och baksida av patinerad koppar plus en mörk metallisk planthållare ger en varm glöd till de svarta enheterna. Ägarna ville inte ha glänsande ljusa ytor, så kopparn tillförde värme och textur. Koppar är också antibakteriellt, så även självrengörande – du behöver bara använda varmt vatten och en svamp på det.

    Matsalen

    kök-matrum i öppen planlösning med mörkmålade väggar och köksskåp och en kopparstänk

    Bildkredit: Colin Poole

    Ett tre meter långt matbord, som dessutom är smalt, ger en intim känsla. Ägarna har funnit att den unika bordsdesignen gör det lättare att chatta som en familj vid tetid. Tillverkad av återanvända träskivor ger den en hemtrevlig känsla.

    Vardagsrummet

    kök/matrum i öppen planlösning med mörkt målade väggar och köksskåp och en rostfärgad hörnsoffa och matbord i sammet

    Bildkredit: Colin Poole

    Att motverka de mörka enheterna polerat betonggolv är infälld med småsten (cirka 20 per påse från trädgårdscenter). Paret lade till vita och gröna småsten till mixen för ljusstyrka och djup.

    ett vardagsrum med en mörkmålad gallerivägg täckt av inramade bilder, en sammetsrostfärgad hörnsoffa

    Bildkredit: Colin Poole

    Det bruna i den L-formade sammetssoffan kompletterar färgen på betonggolvet och är noggrant utvald för sin familjevänliga funktion. En stor gallerivägg sitter bakom den och lägger till massor av personlighet till utrymmet. Att rama in alla bilder på samma sätt har hjälpt till att sammanföra dem som en uppsättning. Ägarna försökte lägga till några svarta ramar, men de tyckte att det såg för ojämnt ut.

    Hallen

    hall med trappa med timmerbeklädnad och krukväxt

    Bildkredit: Colin Poole

    Askshingelbeklädnaden på väggen i dubbelhöjden vit hall är extremt praktiskt. Det håller inte bara familjen varm på vintern, utan de har upptäckt att det också förhindrar massor av märken och klibbiga fingeravtryck!

    Barnens sovrum

    barnsovrum med gul sänggavel och randigt överkast

    Bildkredit: Colin Poole

    Båda barnens sovrum är packade med färg och konsistens. Höjdpunkterna i gult på textilier som är prickade runt det här sovrummet är förankrade av den ljusgula sängbottnen.

    barnsovrum med en traditionell dubbelsäng och en regnbågsvägg och gula kuddar

    Bildkredit: Colin Poole

    Det andra sovrummet har rymdtema med en hängande raket. Barnen har dubbelsängar så att när föräldrarna läser för dem finns det plats för alla att koppla av i sängen.

    Badrummet

    rosa kaklat badrum med handfat i viktoriansk stil och svarta och vita golvplattor, en spegel och gem-formad handdukstork

    Bildkredit: Colin Poole

    I badrummet mjukar mässingsarmaturerna upp den svarta och rosa kombinationen. Ägarna var mycket emot att använda krom armaturer så de valde mässing istället. De lade också till en träpall för värme. Att lägga till gamla föremål som detta i nya utrymmen har gett litet badrum en omedelbar inlevd känsla.

    Gästrummet

    sovrum med himmelssäng, vitt sänglinne och ett vintageblommigt plagg på sängen, gula kuddar och fotpall

    Bildkredit: Colin Poole

    Den blommiga sängen, ett vintagetyg, räddades från ägarens mormors sängkläder. Den svarta sängramen och bleka väggarna i Ammonite by Farrow & Ball kunde kännas kalla utan den värmande solskenseffekten från den gula bänken, kudden och handdukarna.

    Fokus på Yakisugi: Charred Timber Cladding

    hus exteriör med förkolnade träbeklädnad med uteplats och trädgård, matbord och stolar och krukväxter

    Bildkredit: Colin Poole

    Ägarna valde Yakisugi-beklädnad på utsidan av deras ombyggda familjehem från 1960-talet. Här förklarar vi vad det är och varför det kan vara ett bra val för ditt hem.

    Vad är Yakisugi?
    Det är en traditionell japansk metod för att förkolna timmer, vilket resulterar i ett svart kollager på brädorna. Att bränna timmer på detta sätt gör det brandsäkert.

    Det är lågt underhåll

    Veckans video

    Det skyddar också virket och minskar dess behov av underhåll eftersom det blir vatten- och insektsbeständigt och kan stå emot extrema klimatförändringar. Det är inte bara populärt i Japan för bostäder och stängsel, utan också runt om i världen, eftersom det åldras långsamt – varar i upp till 80 år med korrekt vård – så den initiala kostnaden anses vara en investering, med tanke på dess långa tid livslängd.

    Det behöver oljas

    Att vara korrekt installerad förhindrar att fukt byggs upp och olja den vart femte till 10:e år blockerar UV-strålar och ger vattenbeständighet. Överraskande nog påverkar frysning och upptining inte Yakisugi, och även om kyla och värme ibland kan leda till skevhet är detta osannolikt i brittiska temperaturer.

    Ytterligare ord: Victoria Jenkins

    Ta en rundtur i denna nybyggnad i West London

    Ägaren, som driver ett vårdhem, köpte sin nybyggda fastighet med fem sovrum 2007. Hans upptagna j...

    read more
    Titta inuti denna inbjudande Edwardian terrass som har fått en vänlig uppdatering

    Titta inuti denna inbjudande Edwardian terrass som har fått en vänlig uppdatering

    Vi tjänar en provision för produkter som köps via några länkar i den här artikeln. Ägarna sätter...

    read more

    Kolla in detta kärleksfullt restaurerade georgianska hem i Sheffield

    Att återställa detta georgianska hus till sin tidigare ära åt i ägarens budget, så de tänkte ut s...

    read more