Låt dig inspireras av denna renoverade etagevåning på översta våningen i hjärtat av staden

instagram viewer
  • Vi tjänar en provision för produkter som köps via några länkar i den här artikeln.

  • Ägaren hittade lägenheten och såg den som en stor investeringsmöjlighet eftersom den var så förfallen, efter att ha bott i samma man under större delen av sitt liv. "Det var i en tidskapsel från en annan era med ett avokadobad och en märklig handmålad brun fläckig tapet som höll på att flagna av. ‘

    "Den hade varit ledig länge och kändes väldigt oälskad, men på fjärde och femte våningen i en hörnbyggnad. Den hade de mest fantastiska vyerna och kändes väldigt unik”, säger inredningsarkitekten, som arbetade tillsammans med sin kund för att se över Belgravia fast egendom.

    Att renovera en lägenhet på översta våningen är aldrig ett lätt förslag, särskilt inte en på toppen av en smal slingrande trappa. "Vi var tvungna att ta av fönstren och hissa från gatan för att få in några av möblerna", säger inredningsarkitekten Nick Horvath, arkitektchef på Momo & Co.

    "Vår kulturarvskonsult var mycket passionerad för byggnadens historia", fortsätter han. "Hon kunde se att golvbrädorna var original utifrån formen på spikhuvudena som användes. Och tyckte att den gamla toalettstolen i trä var fascinerande.'

    Balanserande vid sidan av grannarna och kulturarvskonsult var byggnadens friinnehavare. "Det fanns en hyresgästhierarki och vi låg längst ner i kedjan vilket gjorde kommunikationen väldigt knepig", säger han.

    Vardagsrum

    neutralt vardagsrum med orange accenter

    Foto: Asa Photo Services

    Den ursprungliga eldstaden renoverades, vilket gjorde en samlingspunkt för det sociala sittarrangemanget. Accenter av orange och borstad mässing livar upp det lugna grått vardagsrumsschema.

    Det fanns restriktioner för renoveringen på grund av dess status som kulturminnesmärkt byggnad. "Vi hade massor av fantastiska idéer till att börja med som slogs tillbaka", säger designern.

    "Vi fick till exempel inte ta ut några väggar förutom i vardagsrum med öppen planlösning där vi var tvungna att lämna delar av den gamla muren, för att hylla den ursprungliga arkitekturen. En annan egenhet är den förklädda dörren i väggen bredvid soffan – där en originaldörr fanns förut, som vi var tvungna att behålla, trots att vi inte behövde den.

    Hall

    hall med spegelpanel

    Bildkredit: ASA Photo Services

    Glasräcket låter utrymmet flöda mer fritt.

    "Vi var väldigt måna om att hålla relationerna med grannarna på nedervåningen trevliga, så många lappar skickades runt och bad om ursäkt för att byggarna använde den enda trappan", säger ägaren. "I slutändan betalade jag för att få den gemensamma entrén och ytterdörren ommålade och ommålade för att tacka grannarna för deras tålamod."

    Kök

    kök med naturstensytor och skräddarsydd vinkyl

    Bildkredit: ASA Photo Services

    Mönstret och de varierande färgerna i naturstensytorna skapar kontrast till det minimalistiska skåpet. Chunky matta Corian arbetsytor ger en modern kant. Medan det skräddarsydda walk-in-vinkylskåpet avslöjar det ursprungliga tegelverket för en autentisk nick.

    Köksö

    modern köksö med industriella barstolar

    Bildkredit: ASA Photo Services

    De köksö idé erbjuder en andra informell miljö för måltider och avslappnad underhållning.

    Matplats

    matplats i öppen planlösning med runt matbord och takhängare

    Bildkredit: ASA Photo Services

    Två hängen i sputnik-stil hjälper till att definiera varje sektion av idé för matsalsbelysning. Ett runt bord maximerar det omgivande utrymmet samtidigt som det skapar en sofistikerad plattform för vardagliga och tillfälliga middagar.

    Stora sovrummet

    Master bedroom med monokromt schema och subtila pastelldetaljer

    Bildkredit: ASA Photo Services

    Svarta accenter förankrar detta eleganta och fridfulla schema, medan gulddetaljer ger en lyxig twist. Ägaren gav rummet en autentisk samlingspunkt genom att renovera den ursprungliga eldstaden.

    En-suite

    eget badrum med dubbla handfat och detaljer i marmor och mässing

    Bildkredit: ASA Photo Services

    En klassisk marmor säkerställer att detta lyxiga schema åldras väl. Ägaren valde dubbla handfat och ett badkar inlagt i marmorramen för att ge ett lyxigt hotellliknande utseende och känsla.

    Gästrum

    gästrum med konstverk och varma senapsaccenter

    Bildkredit: ASA Photo Services

    Mjuka möbler i senap överensstämmer med konstverkets toner, vilket ger det neutrala schemat en värmande injektion av färg och energi.

    Avsats på övervåningen

    Avsats på övervåningen med antika spegelpaneler

    Bildkredit: ASA Photo Services

    Högst upp i byggnaden skulle lägenheten historiskt ha varit de ursprungliga tjänstebostäderna. "Du kan märka detta i höjden på taken och de enklare detaljerna", säger designern.

    Veckans video

    "Sättet som huset tidigare hade brutits upp innebar att entrédörren till lägenheten öppnades rakt ut på en mörk trappa. Antika spegelpaneler ökar känslan av rymd och återfår ljuset från fönstret.'

    "Rymligheten i lägenheten kommer som en härlig överraskning efter att ha klättrat uppför flera trappor", säger han.

    Ord av Juliet Benning; Fotografering av Asa Photo Services; Arkitektur & interiör av Nick Horvat, Momo & Co Design

    click fraud protection

    Ta en titt runt detta färgglada Hampshire -hem

    Bakgrund, Birdcage Superwide in White on Ivory, Timorous Beasties. Antika matstolar, Ann May &amp...

    read more

    Ta en rundtur i ett förpackat familjekök

    Maximering av lagring var avgörande, så att potentiellt slösat utrymme har använts på ett bra sät...

    read more

    Kliv in i detta mysiga färska lantkök

    Det ursprungliga skorstensbröstet döljer en extraktor, och den omgivande manteln är en perfekt pl...

    read more