Kliv in i ett hem vid kanalen vid London

instagram viewer

Denna idylliska vision var dock inte det första intrycket som ägarna hade på 1970-talet, i slutet avterasshus. "Vi hade tittat på många fastigheter: det goda, det dåliga, det fula. Detta var definitivt fult, men jag visste att någon hus att ryggen mot vattnet måste vara bra. "En ful ankung som nu förvandlas, döljer 1970 -talets fasad en överraskande ljus inredning.

Ägarna bodde i huset i ett år ("alltid en bra idé") innan de beställde ett lokalt företag, Bor i rymden, för att låsa upp fastighetens potential. ”Då visste vi vad vi ville. En vit kub: minimal, modern, fylld med ljus och utsikt över vattnet. Eftersom huset var hemskt kunde vi vara hänsynslösa; det var ingenting vi ville spara. "Ägarna ville göra" eld, ljus och vatten "till nyckelelementen i deras hem och i ingång en inglasad panel vid den speciellt beställda ytterdörren möjliggör maximal belysning. De öppen spis är snygg, flusslös och strategiskt placerad för att locka dig mot kanalen. "Elden i entrén ekar direkt av den på terrass: du kan inte motstå att dras mot det. Allt är utformat för att dra dig till vattnet. "

Dörr
Urban Front
Liknande geleldar
Biobränder

Eftersom huset är relativt ny, bygglov krävdes inte för en radikal översyn. Så in kom entreprenörerna för att slå ner väggar, förvisa besvärliga hörn, förstora fönster och öppna upp den en gång fusty interiören för vattnet. För att uppnå ägarnas vision om ett hem "där vatten och inredning möts" förlängdes bottenvåningen fram och bak. Nu istället för en liten hall, kliver besökarna in i en dubbelhöjd ingång som skjuter upp till landningen ovanför. Från hall, blicken dras obehindrat mot kanalen på baksidan av huset. "Allt flyter på."

Vita plattor
Biblioteket

En glänsande ek trappa inneslutet i glas verkar sväva uppåt och leder upp till den inglasade landningen ovanför. Det var ett nervöst ögonblick när den specialbeställda biten kom, "men den passade perfekt".

Trappa
Bor i rymden

Vitväggig och lugn, huset utstrålar enkelhet. I verkligheten var dess konstruktion allt annat än grundläggande. Detta är ett arkitektritat hem där inte en detalj har undgått ritbordet. Golv sänktes och tak höjdes för att skapa denna öppna plan kök och matsal område, där Poggenpohl -skåpet valdes för sina djupa skåp, "jag är naturligtvis oreda så jag behövde massor av förvaring". Den graciösa Swiss Pro -kranen tillför en arkitektonisk blomning ("Jag har alltid velat den här kranen") och raka linjer drar ögat mot kanalen med sin tysta trafik av pråmar och båtar.

Kök
Poggenpohl
Knacka
Franke

Liksom kanalen är detta ett hus som flyter tyst. Det är en effekt som härrör från den minimala arkitekturen och den nedtonade, otrevliga dekorationen. De möbel används är lika mångsidig som öppen plan rymden och som rekvisita i ett avantgarde-spel, föredrar ägarna uppsättningar möbler som kan flyttas från rum till rum. Par av mjölkpikars pallar visas på varje våning, och dessa vita matstolar finns också i en sovrum på övervåningen.

Matbord och stolar
Chaplins
Fällbara dörrar
Solarlux

Från kök, fällbara dörrar leder sömlöst ut till vattnet terrasserad trädgård. Inte heller här har något undgått arkitektens öga; Gästerna kan sitta vid gelen, medan baldakinen ger lock året runt. "Alla element i huset - eld, ljus och vatten - kommer ihop här."

Tak
Dean's

På övervåningen, i vardagsrummet på första våningen, kan familjen koppla av på vidsträckta skinnsoffor och franska fönster leder ut mot en terrass; "det är avslappnat, lugnt och enkelt". I ett annat exempel på interiörens fritt flytande karaktär replikeras kubskinnssitsen i en väderbeständig version utanför. Ett steg till terrassen har förlängts för att skapa ett bekvämt fönstersäte, och en av terrassväggarna har glasats för att maximera utsikten över kanalen.

Soffa
Chaplins
Hållbart golv
Ecora

I denna smarta användning av rymden kan en avsats i hörnet av vardagsrummet fördubblas som en praktisk arbetsstation, placeras noggrant för att få ut det mesta av naturligt ljus på dagen och en taklampa på natten. Skattade antikviteter sitter glatt i den modernistiska miljön.

Hållbart golv
Ecora
Liknande taklampor
Atomic Interiors

Speciellt designad planters fylld med rosa blommor lysa upp terrassen på första våningen, från vilken ägarna njuter av utsikten över kanalen. "Vattnet har ett eget liv, från de flytande trädkirurgerna till kanotisterna." 

"Jag sa till min dotter att hon kunde ha valfri färg så länge den var vit." Noggrann uppmärksamhet på detaljer finns i hela designen av huset och en tonårsdotters sovrum är inget undantag, där röran och a studieområde gömmer sig snabbt i detta höga rymliga skåp, "Jag gillar tanken att min dotter kan stänga av sina läxor i slutet av dagen." 

Stol
Chaplins

Den överdimensionerade panelgaveln, så stor att den var tvungen att tumas in i hemmet, och sängbord var speciellt beställda för denna fridfulla huvudvåning på översta våningen sovrum, varifrån "det finns härligt disiga vyer över kanalen".

Liknande lampor
Vaughan Lighting

Gillade du att kliva in i detta renoverade hus vid kanalen? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

click fraud protection

Ta en rundtur runt en modern ungkarlsplatta

Glashyllor ger en modern plats att förvara och visa en alkoholsamling redo för en fest. Infälld b...

read more

Ta en rundtur runt det georgiska radhuset i Dublin

För att lyfta det gråa mörkret har de angränsande väggarna varit målad kräm för en mjukgörande ef...

read more

Ta en rundtur i ett modernt lanthem

Badrum i hus på landet kan vara knepigt - särskilt när de är små - men här har ägarna hållit uppl...

read more