Designval ger en traditionell fastighet en elegant, modern kant

instagram viewer
  • Vi tjänar en provision för produkter som köps via några länkar i den här artikeln.

  • När Charlotte Bradley träffade sin man Rob bodde han i detta vackra lantliga hem som han hade köpt för att han älskade både platsen och arkitekturen. Det är ett vackert periodhem med underbar utsikt över den öppna landsbygden, men det är inte alltför avlägset, och det har fantastiska periodfunktioner.

    Rob hade gjort flera ändringar i huset inklusive tillägg av orangeri idéer för att komplettera fastighetens traditionella stil. Dessa dagar används orangeriet för underhållning och för lite lugn och ro. "Vi gillar att läsa söndagstidningarna här", säger Charlotte.

    Njuter du av att se inuti riktiga hem? Ta mer av våra inspirerande husresor 

    Hall

    hall med chandlier och tessellated klinkergolv

    Bild Chris Snook

    Att skapa drama med uttalandebelysning i ett annars neutralt utrymme är ett av de sätt paret har tagit framstående stil till de rymliga rummen och högt i tak i huset. I hallen välkomnar en djärv klusterbelysningsdesign från Arteriors besökare i huset, som har behållit sitt ursprungliga tessellerade golv.

    Matsal

    matsal med fantastisk ljuskrona

    Rob hade redan omkonfigurerat stora delar av huset, men när Charlotte flyttade in bestämde de sig för att uppdatera de antika möblerna och de mörka färgerna. För att uppnå ett lite mindre "bachelor-style" utseende tog de in inredningsarkitekten Gemma Hill från Bayswater Interiors. Det första rummet som skulle hanteras var matsalen. Här valde de en standout -ljuskrona som gjordes på beställning av Mallory Custom Lighting som liknar en gigantisk havsanemon.

    "Jag älskar det drama belysningen tillför," säger Charlotte. "Gemma fick och föreslog saker som jag aldrig skulle ha hittat på egen hand." Metalliska detaljer tar också fram det vackra mönstret på den dekorativa viktorianska gesimsen.

    Kök-matsal

    blekt kök med blå ö

    Bild Chris Snook

    Det senaste jobbet de tog på sig var omvandlingen av köket-matstället. "Vi sträckte ut oss och lade till glasrutan, så det är nu ljust och ljust med stora skjutdörrar som kan öppnas i varmt väder för att skapa ett inre/yttre utrymme", säger Charlotte.

    "Förut var det ingen direkt åtkomst från köket till trädgården, men nu är det praktiskt att äta ute på sommaren också. Vi äter alla våra måltider där, barnen gör sina läxor på ön och vi lagar mat där.

    kök med blå ö

    Bild Chris Snook

     Den nya tillbyggnaden innehåller en bekväm central ö där familj och vänner kan sitta, äta och chatta i det klassiska målade köket som inte kommer att träffas med tiden. Barstolarna är i konstläder och torkar rent, vilket är bra för barn, plus att de ger en färg.

    Vardagsrum

    vardagsrum med lolipopkrona och blå matta

    Bild Chris Snook

    Paret dekorerade och uppdaterade också mycket av bottenvåningen. Samtidigt som de erkänner den traditionella arkitekturen i sitt hus har de lagt till en modern känsla som passar in i familjelivet. "Det hela projektstyrdes av Gemma så det var inga katastrofer, men det var stressigt att leva med det med två små barn och tre hundar, särskilt när vi inte hade något kök på två månader."

    I vardagsrummet har de valt en ljust och luftigt neutralt schema, med färgglada accenter. Detta öppna utrymme gränsar till köket och matsalen, och dess fönstersits har förvaring under och gör det mesta av utrymmet. En grafisk matta och ljusa kuddar lever hela planen.

    Sovrum

    säng med himmelssäng

    Bild: Chris Snook

    Veckans video

    Med sin antika, korn-twist himmelsäng, är detta gäst sovrum ett avkopplande utrymme med lugnande färger. "Alla säger att de sover så bra här", säger Charlotte. Anna Frenchs Margate -tapet sätter tonen för resten av detta neutrala schema. Dess utbud av texturer inklusive trä och sammet ger djup åt det dekorativa utseendet.

    Tresultatet av renoveringen är ett lugnt familjehem. "Jag älskar allt", tillägger Charlotte. ”Det är en stor fastighet men det känns fortfarande hemtrevligt. Det här huset är perfekt. ’

    protection click fraud

    Ljusfylld hemförlängning

    Tack vare den nya tillägget, kök-matsal är nu rymlig och ljus. Ägarna sparade pengar genom att åt...

    read more

    Kliv in i detta viktorianska radhus i London

    En arkitekt hjälpte dem att revidera lägenhetens layout. 'Inledningsvis tänkte vi på att ha sovru...

    read more

    Kliv in i ett roligt familjeviktorianskt hem i södra London

    Det antika bordet med glas ger en bra kontrast och har en varmare känsla än en modern stil. Detta...

    read more