Ta en sväng runt denna idylliska ombyggda ladugård i Yorkshire Dales

instagram viewer
  • Vi tjänar en provision för produkter som köps via några länkar i den här artikeln.

  • Att renovera en ladugård som var halvt nedrullat hus och halvt mjölkade bås är inte en utmaning som många skulle tycka om, men det här paret gjorde just det. Paret såg först fastigheten till salu för 12 år sedan. Beläget tvärs över dalen från dem, i den idylliska Yorkshire Dales, var det ett måste-se. "Ladan var till salu i två delar", säger ägaren.

    "En del var en stuga med tre sovrum, medan resten mjölkade bås till försäljning med tillstånd att bygga om till ett hus med fyra sovrum.

    Gillar du en husresa? Besök fler av våra riktiga hem!

    "Vi besökte det en solig dag och blev bara förälskade i utsikten över dalen, liksom det faktum att det kom med fem tunnland mark", fortsätter hon. ”Vi visste att om vi köpte båda tomterna kunde vi skapa ett hus med gott om plats för våra två tjejer, då i sju och sex år, att springa runt i. Vi skulle också ha plats att hålla hästar. '

    Familjen bodde i ett hyrt hus i ett år medan stugdelen av fastigheten var klar. En arkitekt togs in för att göra planer för båda faserna av arbetet. "Vi visste att vi inte kunde göra all renovering på en gång - delvis på grund av kostnaden och också för att det fanns så mycket att göra", säger ägaren.

    Exteriör

    Ta-en-vänd-runt-denna-idylliska-konverterade-ladugården-i-Yorkshire-Dales-7

    Bildkredit: Mark Nicholson

    Ladan, som ursprungligen byggdes 1842, har nu fyra sovrum.

    För det första behövdes ett nytt tak och större träfönster installerades för att få in mer ljus. Inuti togs huset tillbaka till bar tegel, med några innerväggar borttagna. Fuktsäkerhet sattes in och golvvärme lades och huset kopplades om.

    För att förbättra layouten omvandlades de tre sovrummen och ett badrum på övervåningen till två sovrum och två badrum. På nedervåningen fanns det två kök och två vardagsrum, eftersom de tidigare ägarna bodde hos en anhörig anhörig. Paret bestämde sig för att göra om ett av köken till ett grovkök, medan det andra vardagsrummet blev en matsal.

    Kök

    Ta en sväng-runt-denna-idylliska-konverterade-ladugården-i-Yorkshire-Dales-4

    Bildkredit: Mark Nicholson

    Paret flyttade ytterdörren till andra sidan av huset för enklare åtkomst och införlivade den ursprungliga entrén i ett av köken för att skapa ett större utrymme.

    Ägaren har injicerat färgskott med blågrå brickor och en målad ö.

    Få utseendet
    Köp nu:Stonelustre gråblå kakel, 299,71 £ per kvm, Fired Earth
    Fråga online:Skåp, Eastburn Country Furniture
    Köp nu:Ö målad i De Nimes av Farrow & Ball, 46,50 £ för 2,5 liter, Homebase

    Matsal

    Ta en sväng-runt-denna-idylliska-konverterade-ladugård-i-Yorkshire-Dales-5

    Bildkredit: Mark Nicholson

    Skorstenen mellan köket och matsalen öppnades upp, vilket innebar att man satte in RSJ för att stödja taket, sedan måste alla balkar sandsträngas.

    Eldstaden kontrasterar nu vackert med den mörkgrå väggen.

    Få utseendet
    Köp nu:Vägg målad i Down Pipe av Farrow & Ball, £ 26 för 0,75 liter, B&Q

    Ta en sväng-runt-denna-idylliska-konverterade-ladugården-i-Yorkshire-Dales-6

    Bildkredit: Mark Nicholson

    En randig matta livar upp trägolvet.

    Få utseendet
    Köp nu:Stockholm matta, 299 £, Ikea
    Köp nu:Väggar målade i Wimborne White av Farrow & Ball, £ 46,50 för 2,5 liter, B&Q
    Fråga online:Byrå, Eastburn Country Furniture

    Hall

    Ta-en-vänd-runt-denna-idylliska-konverterade-ladugården-i-Yorkshire-Dales-8

    Bildkredit: Mark Nicholson

    Familjen bodde i huset i fem år innan den andra fasen inleddes - ombyggnad av mjölkningsställen. "Vårt mål var att knyta ihop båda husen", säger Tracy. Arbetet skilde sig från den första fasen eftersom fastigheten bestod av bara fyra ytterväggar. "Vi slog ut mjölkningsbodarna först", säger hon. Innerväggar byggdes sedan och en ny trappa och första våningen tillkom.

    "Vi öppnade entrén till takstolarna för att göra ett riktigt uttalande när du kommer in i huset", säger Tracy. "Vi ville behålla integriteten i ladugården och att kunna se de synliga balkarna var nyckeln - det ger en uppfattning om utrymmet och skalan här."

    Vardagsrum

    Ta-en-vänd-runt-denna-idylliska-konverterade-ladugården-i-Yorkshire-Dales-1

    Bildkredit: Mark Nicholson

    Det var viktigt för ägaren att fastigheten behöll sin integritet och såg ut som en autentisk ladugård. Hon införlivade massor av naturmaterial, inklusive skiffer- och ekgolv, medan det var lika mycket original stenverk som möjligt avslöjades, vilket skapade väggar i vardagsrummet, biorummet och två av badrum.

    ‘’ Mindre rum, mer utrymme! ’, Kvickar hon. "Låt dig inte frestas att offra ladugårdens integritet genom att skära upp den i för många rum eftersom utrymmet måste ses för att uppskattas."

    Huvudsovrum

    Ta en sväng-runt-denna-idylliska-konverterade-ladugården-i-Yorkshire-Dales-3

    Bildkredit: Mark Nicholson

    Tracy var också angelägen om att skapa en eklektisk inredning i hela huset. "Jag gillar inte saker som matchar", säger hon. "Jag föredrar att möbler och tillbehör har en historia och jag har införlivat bitar som samlats genom åren." Målningen är också viktigt, och den i stort sett neutrala bakgrunden är präglad med djuptonade väggar och enstaka pops av Färg.

    En king size-säng är fokuspunkten här.

    Barns sovrum

    Ta en sväng-runt-denna-idylliska-konverterade-ladugården-i-Yorkshire-Dales-2

    Bildkredit: Mark Nicholson

    Zingy mattor, blommiga bunting, mönstrade kuddar och en hängande lampa skapar ett eklektiskt schema i flickans sovrum.

    Klar för en till? Ta en rundtur i den här drömmande ladugården i Buckinghamshire med den mest spektakulära interiören

    Veckans video

    "Huset har definitivt motiverat allt hårt arbete - det är en fantastisk plats att bo", säger Tracy. "Vi odlar våra egna frukter och grönsaker och vi har kunnat hålla höns. Att bo här är det bästa av två världar - det är lätt att ta sig till Leeds och Manchester, men vi är på landet med allt på vår tröskel.

    protection click fraud

    Kliv in i detta mysiga färska lantkök

    Det ursprungliga skorstensbröstet döljer en extraktor, och den omgivande manteln är en perfekt pl...

    read more

    Kliv in i ett hem vid kanalen vid London

    Denna idylliska vision var dock inte det första intrycket som ägarna hade på 1970-talet, i slutet...

    read more

    Ta en rundtur i ett modernt kök i ebenholtsfaner

    Bänkskivor, t.ex. en mixer och matberedare, kan döljas bakom tamburluckor, vilket säkerställer at...

    read more