Titta in i detta radhus i sydvästra London

instagram viewer
  • Vi tjänar en provision för produkter som köps via några länkar i den här artikeln.

  • Genom att omkonfigurera sitt gamla hem har ägarna skapat en harmonisk layout fylld med färg, karaktär och naturligt ljus

    Ägarna hade bott i sitt hem i London i 12 år innan de genomförde en omfattande renovering, som började efter att den yngsta av deras fem pojkar gick på universitetet. Med hektiska jobb som tv -producenter arbetade paret nära med inredningsarkitekten Melanie Paskin, som övervakade hela projektet och engagerade renoveringsspecialister BTL Property.

    Prioriteringar var att maximera ljuset, skapa genom vyer och lägga till färg efter att ha inspirerats av att besöka projektets arkitekt Robert Wilson från Granit Architects. "Roberts hus hade extraordinära fönster och mycket ljus," förklarar ägaren.

    Exteriör

    En smart och elegant trädgårdsingång utlöses av en subtil stenbeläggning. Trädgårdsporten och ytterdörrens färg ger en ledtråd till paletten inuti.

    Hall

    Inuti ett modernt svartvitt schema, som är minimalistiskt och fräscht, skapar ett bra första intryck. "Inredningsarkitekten, Melanie Paskin, hittade det här vackra bordet som markerar den enkelhet vi ville uppnå".

    Få utseendet
    Köp nu: Rocco -konsol, från £ 4 750; Verona -spegel, från 1 140 £, båda gör samling på Fiona McDonald

    Köp nu:Fyrkantigt hänge i Weathered Brass, medium, 479 £, Holloways of Ludlow

    Kök

    I det stora köksrummet har en vägg av Crittall-fönster utsikt över trädgården skapad av Sam Butler Garden Design, som smidigt ansluter inifrån och ut. ”Jag hade sett fönstren när jag arbetade i Danmark och jag älskade dem.” För att hålla utseendet ljust valde de bleka fönsterkarmar istället för det klassiska svarta. ”Kassorna i taket i köket och matrummet ekar upp de separata zonerna i utrymmena nedan”, förklarar arkitekten Robert. Ön är ett av dessa utrymmen. Ägarna ville ha en zon där de kunde sitta medan de arbetade på bärbara datorer och för att förbereda måltider. "Vi ville inte ha ett handfat här och jag är glad, för det ger oss så mycket mer utrymme."

    Matplats

    Ett matbord sitter under en taklykta som belyser cederträet och kastar en glans över sammetstolar. Det eleganta vägggalleriet är smart monterat med icke-reflekterande glas, "ritningarna är en kombination av mina föräldrar och dem jag har samlat under åren. ’Blåaktiga ramar väljer tonerna från middagscentralen stolar. Tack vare en vägg av glas ansluter detta sällskapliga område sömlöst till trädgården. "Jag blev glad när vi fick bygglov för körning av fönster."

    Få utseendet
    Köp nu: Skräddarsydda cederbord, pris vid beställning, Andwoodcraft
    Köp nu: Liknande Gubi Beetle stolar, från £ 858 styck, The Conran Shop

    Vardagsrum

    Juveltoner och plyschtyger skapar ett smart men hemtrevligt utrymme i vardagsrummet. Barndomsminnen ger intresse hela tiden. Ägarens mor, en läkare, var en fulländad handarbetare. Levande exempel på hennes verk dyker upp i många rum och inspirerade också färgerna som används för tillbehör.

    Huvudsovrum

    En lugn New England -känsla täcker sovrummet. När det gällde måla hade ägaren turen att få dem gjorda för henne av färgkonsulten Joa Studholme från Farrow & Ball. Sovrummet är i ett blekt ankaägg, blekpulver, med feminin rosa mark i ägarens omklädningsrum. "Efter att ha bott med fem pojkar var jag fast besluten att introducera en och annan rosa."

    Landning

    Liksom grannhus hade ägarna en centraltrappa. Robert "vände" trappan från sovrummet för att förlora en mörk landning och liten tvättstuga, vilket gav plats för ett fönster i två våningar som lyser in. Detta ljusa utrymme är ett avgörande inslag i renoveringen. På väggen utanför sovrummet finns ett galleri med bilder, många av dem familjevinningar. De hängdes professionellt, men en dag kom ägaren hem till en överraskning. "Bredvid en pälsklädd snödrottning som räddades från deras barns förskola stod ett barndomsporträtt av mig från mina föräldrar. Det var underbart att se.

    Gästrum

    Ett eklektiskt rum görs intressant med bokhyllor från golv till tak och dekorativa kuddar och konstverk.

    Badrum

    Ett fristående badkar är en slående mittpunkt i ägarnas badrum.

    Få utseendet
    Köp nu: Picassobad, 2 695 £, Lusso Stone
    Köp nu: Richmond fönsterluckor, pris på ansökan, Hillarys

    Trädgård

    Trädgården har en avslappnad stuggårdskänsla.

    Veckans video

    "Färgerna ändras från rum till rum men de arbetar alla tillsammans för att skapa en känsla av harmoni. Detta skickliga sätt att dekorera verkar sammanfatta hela transformationen: sömlös, genomtänkt och uppfriskande. ”Vi är glada att vi bestämde oss för att fortsätta renoveringen. Vi älskar det nya utseendet, men att behålla våra gamla bitar har fått det att kännas som ett riktigt hem, inte ett showhem, vilket vi ville ha.

    Bildkrediter: Robert Sanderson

    Kliv in i denna lägenhet vid havet i Suffolk

    Efter mycket försummelse fick denna fastighet en fullständig översyn av de nuvarande ägarna för a...

    read more

    Ta en rundtur i ett elegant modernt kök

    Ett elegant bord och stolar sitter i ena änden av kök, med altandörrar som vetter ut mot trädgård...

    read more

    Ta en titt runt detta smarta lönnkök

    För att komplettera skåpet köpte husägarna ett träbord och stolar. Paret insåg att travertin golv...

    read more