Hvor mye koster en hagedesigner? Eksperter avslører alt

instagram viewer
  • Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen.

  • Hvis du trenger hjelp til å få mest mulig ut av uteplassen din, kan det være den beste investeringen du vil gjøre å be en hagedesigner om å bringe ideene dine ut i livet. Hvis du lurer på hvor mye en hagedesigner koster, er det enklere enn noen gang å ta dette store steget; mange hagedesignere tilbyr fleksible tjenester som tilbyr målrettede råd med fokus på hva huseiere virkelig ønsker å se i deres hage ideer.

    "Hagedesign er ikke lenger det eneste forbeholdet de velstående og landede, "vanlige" mennesker kan få til og med en liten hage profesjonelt designet, sier Juliet Sargeant, som er eier av Juliet Sargeant hager og landskap, medlem av Society of Garden Designers (SGD) og en nylig vinner av RHS Chelsea Gold Medal for hennes Blue Peter 'Discover Soil'-hage.

    stort hus og hage med gangvei, hekker og utendørs sittegruppe

    Bildekreditt: Future Publishing Ltd / Polly Eltes

    Hva gjør en hagedesigner?

    En hagedesigner vil samle alle ideene dine, fra det siste hagetrender til favorittplantene dine, og hjelpe deg med å finne alt du trenger for å fullføre utseendet du ønsker, inkludert å hjelpe deg med å velge

    beste hagemøbler for opplegget ditt.

    "Designere vil overvåke prosjektet fra konsept til ferdigstillelse, og fjerne stressene fra bygget fra kunden," sier hagedesigner James Beadnall, eier av James Beadnall hagedesign. "De kommer opp med funksjonelle og estetisk vakre løsninger for rommet før de lager masterplaner og konstruksjonsdetaljer som landskapsarkitekter kan jobbe ut fra.

    "Hvis du vil at de skal, vil de hente materialer, landskapsteam og planter, og også administrere byggingen. De vil også gjennomføre regelmessige besøk på stedet for å sikre at alt går etter planen.

    rotting utemøbler på teppe omgitt av planter

    Bildekreditt: Future Publishing Ltd / Dominic Blackmore

    Hvor mye koster en hagedesigner?

    I Storbritannia er den gjennomsnittlige kostnaden som betales for et hagedesign £1 950, ifølge Fiona Jenkins, hageekspert ved sammenligningsside for husholdningsjobber, MyJob Quote. Prisklassen er imidlertid bred. For å ansette en hagedesigner til å planlegge, i detalj, kan en ny eller renovert hage koste fra £600 til £4500.

    Dette vil variere rundt om i landet; Generelt sett er det dyrere å ansette en hagedesigner i London og Sørøst enn i Nord-England, Skottland eller Wales. Phil Hirst, eier av Phil Hirst hagedesign, sier at designere beregner honorarene sine på to vidt forskjellige måter; enten som en prosentandel, vanligvis mellom åtte prosent og 20 prosent av det samlede forventede budsjettet for hagen, eller basere sine avgifter på en timepris. Husk at ifølge MyJobQuote har hagedesignere en tendens til å belaste fra £60 til £200 i timen. De fleste med mer beskjedne hager har en tendens til å favorisere timeprisalternativet, sier fagfolk, slik at de kan holde et øye med hvor mye hagedesignet deres vil koste.

    uteplass med trepergola og sitteplasser

    Bildekreditt: Jacksons Fencing

    1. Planleggings- og designstadiet

    "Budsjett på en omtrentlig kostnad på £30 til £150 per kvm for at hele designet skal settes ut i livet, fra design til utførelse," sier Fiona. Hvis du leter etter enkle hageideer designet ditt vil potensielt koste mindre, ettersom det vil være færre funksjoner.

    For eksempel bør det å lage og fullføre en hage på 10 kvm koste mellom £3 000 og £15 000, men denne prisen kan dobles hvis du vil bruke på planting av høy kvalitet, førsteklasses landskapsmaterialer som kalkstein eller York-stein, og dyre funksjoner som utendørs kjøkken.

    grå utesofa med gule puter

    Bildekreditt: Bond Landscape Design Limited

    2. Landskapsarbeid og strukturer

    Når hagedesignet er ferdig, må du vurdere hageanleggskostnader i detalj. Hvis du er bekymret for hvor mye hagedesignet ditt vil koste, er det her du kan spare penger ved å samarbeide med designeren og entreprenørene dine for å finne materialer som gir best valuta for pengene.

    Disse kan omfatte tømmer og stein, og strukturer som gjerder og pergolaer, som erstatter kostbare alternativer om nødvendig. Du må også legge til arbeidskostnader; erfarne landskapsarkitekter tar vanligvis rundt £150 til £200 per dag, ifølge MyJobQuote.

    3. Tilgjengelig tilgang

    Det kan være ekstra kostnader å betale hvis hagen din er vanskelig å få tilgang til; for eksempel hvis gjenstander som møbler og gjerder må kranes på plass i stedet for å bæres nedover en sti. Den ekstra tiden det tar og leie av utstyr må tas i betraktning.

    4. Avfallshåndtering

    De fleste entreprenører vil kaste avfall på en mest mulig økonomisk og miljøvennlig måte. Men hvis det er mye avfall å fjerne, vil det være behov for skip. Leieprisene varierer rundt i Storbritannia, men MyJobQuote antyder for eksempel at en to til tre yards "miniskip" som vil ta omtrent 30 søppelsekker, koster mellom £60-£130 for en ukes leie.

    plen med trappetrinn og trepergola

    Bildekreditt: Jacksons Fencing

    Er hagedesign dyrt?

    Det trenger ikke være det. Hagedesigner, vlogger og BBC1 Garden Rescue TV-programleder Lee Burkhill, kjent som 'Garden Ninja', sier at hans egne hagedesign starter kl. £1 000, øker i kostnad basert på størrelse og kompleksitet: «Når tilbudet er gitt for designet er dette løst, så nei overraskelser. Selv på de strammeste budsjettene kan profesjonell hagedesign spare deg for sekker med penger og unngå mange kostbare feil.

    Hans tips for å holde kostnadene ved hagedesign i sjakk er å ansette en hagedesigner basert på hvor lang tid de vil bruke på jobben din, i stedet for å betale dem en prosentandel av det totale budsjettet: «Dette sparer deg ofte penger, i stedet for en ensartet prosentandel av totalen koste.'

    Hvordan kan jeg redusere kostnadene ved hagedesign?

    Det er en rekke måter du kan spare penger på profesjonell hagedesign. Et alternativ er å ansette en hagedesigner for en delvis eller begrenset designtjeneste. Dette kan for eksempel innebære å få hjelp til å designe hagen din, eller velge planter, landskapsmaterialer og innebygde elementer som sittebenk, men ikke med selve konstruksjonen eller installasjon.

    hage med landskapsarbeid og grå sitteplasser

    Bildekreditt: Future Publishing Ltd / Annaick Guitteny

    Hold deg til et budsjett

    En del av tilfredsstillelsen med å designe en hage for en klient er å holde seg til et budsjett, sier Andrew Duff, nestleder i SGD. "Hvis du hadde et bestemt beløp i tankene, for eksempel £5000, og du sa: "Jeg vil bruke dette, hva kan du gjøre?" det er absolutt designere som gjerne vil jobbe for det. Og uansett budsjett, en linje er fortsatt en linje, du ser kanskje på forskjellen [i kostnad] mellom plen og grus, eller York-stein, men linjen er der fortsatt. Designet er laget.'

    For å redusere antall timer hagedesigneren din kan bruke på å undersøke ideer, anbefaler han å lage en digital – for eksempel Pinterest – eller fysisk, for eksempel et moodboard eller utklippsbok, din egen ressurs du kan dele med din profesjonelle, samle bilder av hager, planter og hagefunksjoner som.

    utendørs sittegruppe på terrasse ved plen med sølv utendørs bord og stoler

    Bildekreditt: Future Publishing Ltd / Nigel Rigden

    Generell veiledning

    Hvis du allerede har en god idé hvordan planlegge en hage og vil bare ha ekspertråd om et bestemt aspekt, for eksempel å plante for et vanskelig sted, eller kreative ideer om hvordan du skal takle utfordringer som personvern, kan du spørre en hagedesigner om en engang konsultasjon. For eksempel krever Lee Burkhill £200 for sine 60 minutter Ekstern hagekonsulenttjeneste.

    Skaff dine egne planter

    Du kan alltid be en designer om å lage et opplegg, og deretter kjøpe dine egne planter; du kan til og med bestemme deg for ikke å fylle hele hagen på en gang. Du bør imidlertid alltid vurdere langsiktig plantevekst og vedlikehold, så du må diskutere dette med designeren din først. "På et helt grunnleggende nivå lages det en vedlikeholdsplan for kunden," sier James. "Dette klassifiserer alle plantene i hagen og forklarer når du skal gjøre hva med hver av dem. Dette er veldig nyttig for kunder som ønsker å stelle sin egen hage eller for dem å overlevere til gartneren sin.»

    uteoppholdsrom med morsom mønstret belegning, hvitt trebord med metallstoler og hevet nivå over

    Bildekreditt: Future Publishing Ltd / Dominic Blackmore

    Bruk teknologi og gratis hagedesigntjenester

    Hvis du planlegger et stort hagedesignprosjekt og henter mange planter eller materialer som hardt landskap fra et bestemt hagesenter eller spesialleverandør, spør om selskapet tilbyr noen gratis designtjenester for å holde kostnadene nede.
    Eller, hvis du er teknisk anlagt, kan du velge mellom gratis eller rimelig hagedesignprogramvare som Shoot Hagearbeid, 59 GBP abonnement i ett år, og apper som du kan bruke til å lage ditt eget hagedesign som f. app iScape landskapsdesign, gratis for amatører og Hjemme Utenfor, £2,49, Apple Store.

    Er det verdt å få en hagedesigner?

    Andrew sier definitivt ja: «Tingen med en hagedesigner er at de vet hvordan de skal få det beste ut av deg; en god designer vil se i hodet ditt og bringe ideene dine ut i livet. Det er den nøyaktige jobben til en hagedesigner.'

    Tilfører en hagedesigner verdi?

    Britiske huskjøpere ville være villige til å bruke 15 000 pund ekstra for å kjøpe et hus med en veldesignet hage, fant en undersøkelse utført av SGD og eiendomsportalen Zoopla. Denne undersøkelsen fant også at rundt tre fjerdedeler av huseiere enten allerede har eller vil vurdere å bruke penger på hagen for å øke verdien av eiendommen deres, og 40 prosent sa at de ville vurdere å ansette en profesjonell hagedesigner for å hjelpe til med å skape deres perfekte hage. «I dag forstår flere mennesker verdien av å ha hagen sin profesjonelt utformet», sier SGD-medlem Cleve West. "Mange ser det som en langsiktig investering."

    utendørs oppholdsrom på terrasse med stor sofa og bohemputer

    Bildekreditt: Future Publishing Ltd / Robert Sanderson

    Hva er fordelene med en hagedesigner?

    De gir visjon og disiplin, som går hånd i hånd i hagedesign, enten du leter etter pent og ryddig ideer til forhagen for å maksimere fortauskantens appell eller takle flere hektar med utemmet villmark.
    "Å jobbe med en hagedesigner ligner på å jobbe med en arkitekt og med en interiørdesigner, men vi blander på en måte de to tingene sammen," sier Lee Bestall, grunnlegger av hagedesignfirmaet Bestall & Co, og SGD-medlem. "Vi forventes å vite mye om planter, sted, situasjon. Vi må vite mye om infrastrukturen, men også hvordan vi skal tenne den, hvordan vi skal kle den. Vi er egentlig begge jobber slått sammen til en, så vel som en plantelege.'

    Når bør du ikke ha en hagedesigner?

    Ukens video

    Hvis du er bekymret for hvor mye en profesjonell hagedesigner vil koste, eller du vil ha tilfredsstillelsen av å designe din egen hage, er det ingen grunn til at du ikke kan gjøre det selv. Du trenger et sterkt visuelt øye og god plantekunnskap, pluss en forståelse av hvordan de fysiske aspektene av hagen din vil fungere; så du må vurdere faktorer som type jord, drenering og orientering.

    "Du kan faktisk gjøre det selv, men hvis du engasjerer en hagedesigner, betaler du ofte for mange års erfaring og hvor de har lært gjennom sine feil," sier Andrew. "De vet hva som fungerer og hva som kan gå galt."

    Skrevet av Jayne Dowle

    click fraud protection
    Potter rundt en guddommelig urban hageoppgradering i Nord -London

    Potter rundt en guddommelig urban hageoppgradering i Nord -London

    Makeovers Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Et flatt...

    read more
    Seks kysthageplanter for en sjøinspirert hagemakeover

    Seks kysthageplanter for en sjøinspirert hagemakeover

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Denne hetebølgen ...

    read more
    Miami-inspirert hagemakeover bruker budsjettkjøp og smart upcycling

    Miami-inspirert hagemakeover bruker budsjettkjøp og smart upcycling

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Da eierne først f...

    read more