Hva er en EPC D-vurdering og hvordan forbedrer jeg den?

instagram viewer
  • Hjem Energi Hub
  • Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen.

  • Har hjemmet ditt en EPC D-rating? Et energiytelsessertifikat (EPC) er et mål på boligens energieffektivitet. Hvis du selger eller leier ut en eiendom, er du juridisk forpliktet til å vise dette dokumentet til potensielle kjøpere eller leietakere. Det vil gjøre det klart for dem hvor dyr eiendommen blir i drift.

    EPC-vurderinger inkluderer også anbefalinger for å forbedre effektiviteten. For hvert tiltak vil den fortelle deg hvor mye det vil koste å installere og de potensielle besparelsene du kan gjøre.

    En rask visuell guide viser deg hvor effektiv eiendommen din er, med bånd fra A til G. De mest effektive boligene som bruker minst drivstoff er i bånd A og de minst effektive er i bånd G. Gjennomsnittlig vurdering for en eiendom i England og Wales er i band D.

    Hva er en EPC D-vurdering?

    Hver EPC-vurdering tilsvarer poengsum som gjenspeiler regjeringens Standard Assessment Procedure (SAP) og går fra 1 til 100 pluss SAP-poeng. En EPC D-rating tilsvarer mellom 55 og 68 SAP-poeng. I mars 2021 var median poengsum for energieffektivitet 66 i England og 64 i Wales, tilsvarende Band D.

    EPC-vurdering A til G

    Bildekreditt: Gov. Storbritannia

    Hvis du kjøper et nytt hjem, kan et EPC-sertifikat hjelpe deg med å sammenligne eiendommer du kanskje ser på. Hvis du er en selger, kan forbedring av vurderingen bidra til å øke verdien på eiendommen din. Forskning fra moneysupermarket.com viser at den gjennomsnittlige boligen kan være verdt så mye som 14 prosent mer hvis den ble oppgradert til en A-rating.

    Phil Foster, administrerende direktør i Elsker energisparing sier: 'En EPC indikerer hvor mye det vil koste å varme og drive en eiendom, noe som er viktig å vite gitt de økende energikostnadene. En EPC med høy vurdering gir verdi til eiendommen din og vil oppmuntre kjøpere, så hvis du ønsker å selge boligen din, er det en god idé å vurdere om noe kan gjøres for å forbedre EPC.

    Hvorfor har hjemmet mitt en EPC D-rating?

    Din EPC vil dekke nåværende og potensielle energisparekostnader, se på oppvarming av varmt vann og belysning. Den vil da gi deg en oversikt over hvert element i eiendommen din med en beskrivelse og energiklassifisering. Dette vil hjelpe deg å forstå effektiviteten av konstruksjonen av bygningen din, ditt varme- og varmtvannssystem og belysningen din.

    EPC vil detaljere hvor mye varme du forventes å bruke i eiendommen, samt hvordan du kan redusere det ved å forbedre isolasjonen.

    Tim Kampel, direktør ved Box Property Solutions, forklarer: 'Hver eiendom er forskjellig. En typisk D-eiendom vil se ut som en semi fra slutten av 1970-tallet som ikke er veldig godt isolert. Den har sannsynligvis en utdatert kjele, og ikke store doble vinduer.'

    To-roms-1970-tallsterrasse-transformert-med-planter-og-loppemarked-funn-eksteriør

    Bildekreditt: Georgia Burns/Future PLC

    Er en EPC D-vurdering dårlig?

    Dette er den gjennomsnittlige poengsummen i Storbritannia, men regjeringen har satt et hovedmål for at alle britiske hjem ikke skal ha lavere enn en EPC-rating på C innen 2035. For utleiere kan MEES-vurderingen (Minimum Energy Standards) også settes til å øke fra 2025 til C ettersom regjeringen går videre med sine ambisiøse mål for å oppnå netto-null innen 2050.

    Adam Male, Chief Revenue Officer hos online utleieagent Mashroom legger til: «Gjennomsnittet for et hjem i Storbritannia er for tiden en EPC-rangering D, men regjeringen håper å øke dette til en C innen 2025/26, og det vil være avgjørende for utleiere å oppnå denne rangeringen, ellers kan de risikere å bli bøtelagt.'

    «Selv om en D-vurdering generelt er akseptabel, er det rom for forbedringer for å øke energieffektiviteten til eiendommen din. Se på områder som vil ha størst innvirkning på energisparing, som å investere i doble vinduer og sikre at hjemmet ditt er fullt isolert.'

    Å ha et mer energieffektivt hjem vil tilsvare en høyere eiendomsverdi, og du vil spare penger på drivstoffregningen. Ifølge Avdeling for næringsliv, energi og industristrategi (BEIS), de gjennomsnittlige energikostnadene for et hjem med en EPC C-rating er rundt £300 billigere enn en band D-eiendom.

    hems soverom med to senger grå funksjon vegg og senneps teppe

    Bildekreditt: Future PLC/ Polly Eltes

    Hvordan kan jeg forbedre min D EPC-vurdering?

    Det finnes ulike måter å forbedre energieffektiviteten til boligen din på. Mange av disse vil bli oppført på din EPC. Gitt det nåværende klimaet er det nå et utmerket tidspunkt å begynne å tenke på hvordan du kan gjøre eiendommen din mer effektiv.

    Michael Cook, administrerende direktør i Leaders Romans Group, forklarer: "Det første punktet for enhver eiendom er å gjennomføre en revisjon av hva du trenger å gjøre med eiendommen din basert på når den ble bygget, hvis den er oppført, hvilke økofunksjoner og EPC-vurdering den for øyeblikket har. Det er viktige differensiatorer i EPC-rangeringssystemet som kan hjelpe deg med å komme i gang med forbedringsprosessen.'

    Vanlige anbefalinger inkluderer:

    1. Forbedre isolasjonen din

    Installering av isolasjon i vegger og lofter kan hjelpe deg med å spare energi og forbedre EPC-vurderingen betraktelig. Anbefalinger foreslår at isolasjonen bør være 270 mm tykk. Dette kan føre til en forbedring på mellom 15 og 20 poeng på din EPC.

    2. Oppgrader kjelen din

    Installasjon av en ny mer energieffektiv kjele kan redusere energiforbruket til eiendommen din. Andre anbefalinger kan inkludere å vurdere fornybar energiteknologi, som f.eks solcellepaneler eller varmepumper for å drive den kjelen.

    3. Bruk energieffektive lyspærer

    LED-pærer er dyrere å kjøpe enn standardpærer, men bruker 90 prosent mindre energi enn vanlige lyspærer. Denne endringen kan forbedre energieffektiviteten din med minimal innsats.

    Ta-en-kikk-rundt-dette-kreative-Scandi-inspirerte-1970-tallsfamiliehjemmet-i-Oxfordshire-eksteriør

    Bildekreditt: David Giles/Future PLC

    4. Invester i nye glass

    Ukens video

    Hvis du har enkle vinduer eller gamle doble vinduer, vil den siste generasjonen av glass bidra til å isolere eiendommen din og forvise trekk.

    5. Installer en smartmåler

    Smarte målere er en fin måte å se hvor mye energi du bruker, og slik at du kan gjøre endringer som kan påvirke hvor effektivt energibruken din er.

    En rapport fra Energy Saving Trust fant at 85 prosent av personer med smartmålere i eiendommen endret vaner for å spare energi.

    click fraud protection
    Hvordan tilføre verdi til hjemmet ditt - De beste måtene å tilføre verdi - Boligpriser

    Hvordan tilføre verdi til hjemmet ditt - De beste måtene å tilføre verdi - Boligpriser

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Det er mange måte...

    read more
    Slik fjerner du en skorstein

    Slik fjerner du en skorstein

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Å rive ut en peis...

    read more
    Kombinasjoner av gulv og veggfliser som fungerer hver gang

    Kombinasjoner av gulv og veggfliser som fungerer hver gang

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Planlegger du å o...

    read more