Slik rengjør du kunstgress – en trinnvis veiledning

instagram viewer
  • Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen.

  • Dagens kunstgress er et populært og praktisk alternativ for plen ideer som gir en veldig nær replika til den ekte varen. Spesialistfirmaer produserer kunstgress som gjør en god jobb med å gjenskape formen, fargen og teksturen til naturlige grønne blader. Men når det kommer til vedlikehold er det viktig å vite hvordan man rengjør kunstgress for å holde det i topp stand.

    Falsk gress er et praktisk alternativ for gressplen i villahager der gjørmete søl etterlates av sportsglade barn. Eller det er perfekt hvis du har bare flekker som sitter under skyggefulle trær der ekte gress ikke vil vokse.

    Daneil Prendergast fra teppeselgeren forklarer: «Flere og flere huseiere henvender seg til kunstig gress som en rask løsning, slik at de kan nyte hagen hele året.’ Les videre for å finne ut hvordan du renser falskt gress slik at plenen din ser flott ut hele året.

    Hvordan rense kunstgress

    Når været blir varmere og vi ønsker å tilbringe tid utendørs, vil du se etter hvordan du kan rense falskt gress for å sikre at det ser frodig og grønt ut ved siden av

    terrassebord ideer. I følge Lazy Lawn varierer gjennomsnittlig levetid for kunstgress mellom 7 og 15 år. Det er med regelmessig rengjøring for å holde den godt vedlikeholdt.

    Selvfølgelig trenger du ikke å klippe en kunstig plen (å fjerne dette hagearbeidet er en stor bonus!), men det betyr ikke at du ikke trenger å løfte en finger for å holde den i god stand. Følg vår guide for hvordan du rengjør kunstgress for å sikre at det ser sunt ut og varer lenger.

    Kunstgress-3

    Bildekreditt: Bridget Peirson

    1. Børst regelmessig

    En sandfylling sikrer at de kunstige bladene står oppreist. Børsting av kunstgress for å omfordele fyllet vil børste opp fibrene og gjenopprette dem til en oppreist stilling.

    Hage- og innkjørselsfirma Marshalls anbefaler å børste en kunstig plen med en stiv kunstig bustkost eller spesialrive for pleie av kunstgress. Å gjøre dette vil holde påfyllingsnivået og sørge for at det gjør jobben sin. Under ingen omstendigheter bør du bruke metall- eller stålbust, da disse kan skade gressfibrene.

    2. Vask med en slange

    Spraying ned en kunstig plen vil fjerne støv, skitt, pollen og andre luftbårne forurensninger.

    For en tungt skitten overflate, Neograss, foreslår å bruke en 5 prosent løsning av husholdningsvaskemiddel i varmt vann, påført med en svampmopp på sterkt berørte områder og deretter skylt med en hageslange. En jetvasker er ikke anbefalt for bruk på kunstige plener med fyll, den vil blåse bort sanden som sitter mellom falske gressstrå.

    3. Fjern blader og ugress

    Kunstgress-Tepperett

    Bildekreditt: Carpetright

    Om høsten vil blader og kvister blåse på en kunstig plen som kan oppmuntre til ugressvekst. Fjern ruskene regelmessig med den stive kosten, gressrive eller en løvblåser. Igjen, bruk under ingen omstendigheter metall.

    Hvis kunstgresset er installert riktig, vil ikke ugress vokse gjennom. Imidlertid kan luftbårne frø sette seg i fibre og vokse på overflaten, spesielt rundt kantene på gressmembranen.

    Fordi ugress som spirer vil være på overflaten av plenen, kan det enkelt fjernes for hånd.

    Mose er en annen vanlig falsk gressfelle som kan unngås ved å bruke en vannbasert ugrasbekjemper med en sprinklerhodet vannkanne to ganger i året.

    4. Rydd opp matsøl umiddelbart

    BBQ-saus, kaffe og vinsøl på kunstgress er en enkel rengjøringsjobb. Tørk sølt væske med et papirhåndkle. Rengjør fibrene som du ville gjort på et teppe, med en blanding av vaskemiddel og vann. Å rydde opp matsøl så snart de oppstår kan bidra til å redusere faren for flekker. Du kan fjerne eventuelle flekker som sitter igjen med en tannbørste.

    Hvordan rydde opp kjæledyrsøl fra kunstgress

    Kunstgress-Lazylawn-2

    Bildekreditt: Lazylawn

    Følg disse enkle trinnene for å rydde opp etter hunden din:

    1. Fjern og kast først eventuell herdet avføring.
    2. Fyll en bøtte med lunkent vann og bland med en teskje oppvaskmiddel.
    3. Skyll det berørte området umiddelbart for å rense flekken.
    4. Spyl området ytterligere ned med en vannslange for å fjerne gjenværende lukt og vask bort vaskemiddelet.

    Ukens video

    Sophie Hinchliffe AKA Mrs Hinch, bruker Freshly Mowed Lawn Fabulosa kunstig plendesinfeksjon og deodoriseringsmiddel for å drepe bakterier og eliminere lukt fra kunstgressplenen hennes.

    Hvordan fjerne snø og is fra falskt gress

    For å fjerne lett støv av snø fra en kunstig plen, sveip med en børste eller rive til et hjørne og fjern med en plastspade.

    For å fjerne tommer med snø, fjern topplaget med en plastspade. Legg igjen omtrent en tomme og fjern som ovenfor.

    click fraud protection
    Alt du trenger å vite om japansk knotweed

    Alt du trenger å vite om japansk knotweed

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Den irriterende p...

    read more
    Lyspærer til kaffeposer-hvordan du kan gjenbruke husholdningsavfall i hagen

    Lyspærer til kaffeposer-hvordan du kan gjenbruke husholdningsavfall i hagen

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. I et forsøk på å ...

    read more
    Beste hageoppbevaring – toppboksene, skapene og mer for hagen din, uansett hvor stor eller liten plassen er

    Beste hageoppbevaring – toppboksene, skapene og mer for hagen din, uansett hvor stor eller liten plassen er

    Shopping Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen. Hageo...

    read more