Forsikring ved huskjøp: hva trenger du?

instagram viewer
  • Boligøkonomi
  • Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen.

  • Å kjøpe en eiendom kan være en spennende, men likevel stressende tid, med mye på oppgavelisten. Men i kaoset er det viktig at du ikke glemmer å skaffe deg riktig forsikring når du kjøper hus.

    Det finnes en rekke forskjellige hjem forsikring typer å vurdere, og du trenger dem på forskjellige stadier av kjøpsprosessen. Vi forklarer alt du trenger å vite.

    Hvilken forsikring trenger du når du skal kjøpe bolig?

    Den første typen forsikring å vurdere er boligforsikring. Dette faller stort sett inn i to kategorier - innboforsikring og bygningsforsikring. Dekningstyper selges separat, men det er vanligvis billigere og enklere å kjøpe en kombinert forsikring.

    Det er ingen juridiske krav om å kjøpe slik at du ikke trenge hjem forsikring, men hvis du kjøper et hus med boliglån, vil långiveren vanligvis kreve at du har bygningsforsikring for å beskytte investeringene deres.

    "Det kreves at det er egnet bygningsforsikring på plass når kontraktene utveksles," forklarer Sarah Smith ved LV= General Insurance. "Bytte er punktet der kjøpere lovlig forplikter seg til å kjøpe eiendommen og aksepterer ansvar for å forsikre eiendommen."

    I tillegg til at det er en obligatorisk betingelse for å få boliglån, sikrer det å tegne byggforsikring kostnadene ved å reparere eller gjenoppbygge strukturen til boligen din vil bli dekket hvis den blir skadet eller ødelagt. "Dekket inkluderer uthus, inventar og inventar og garasjer innenfor landets grenser," sier Smith.

    Innboforsikring vil ikke være en betingelse for å få boliglån, men den er likevel verdt å ha da den gjør det mulig for deg å gjøre et krav om noen av eiendelene dine i boligen blir skadet, mistet eller stjålet. Det er best å få dette på plass for ferdigstillelse av eiendommen, men du kan kjøpe det når som helst.

    Foxtons eiendomsmegler solgte skilt på gaten

    Bildekreditt: Foxtons

    Få den rette boligforsikringen

    Når du skal kjøpe innboforsikring, er det avgjørende at du har riktig dekning på plass. Hvis du undervurderer hvor mye eiendelene dine er verdt, kan det hende du ikke får full utbetaling hvis du senere fremsetter et krav.

    «Se opp for «gjennomsnittsklausulen» i innboforsikring» advarer Dan Copley, forbrukerekspert hos Zoopla. «Fordi dette til syvende og sist kan påvirke lønnen du mottar når du fremsetter et krav. Hvis du for eksempel har 40 000 pund i innhold, men bare forsikrer for 30 000 pund, har du bare kjøpt 75 % av dekningen du trenger. Og vil bare motta 75 % av et krav.'

    Hvis du har verdifulle gjenstander som sykler og smykker, kan det hende at disse også må oppføres separat på forsikringen din.

    Noen innboforsikringer vil også dekke eiendelene dine mens de er på transport til ditt nye hjem. Dette står så lenge dekning er på plass før flytting. Hvis forsikringen din ikke inkluderer dette som standard, kan du kanskje betale for å legge den til.

    En annen pass på er hvis du utfører oppussing av hjemmet. Hvis du kjøper en eiendom, men venter på å flytte inn, sjekk vilkårene i polisen din for å se om den dekker ubebodde eiendommer. "De fleste forsikringsselskaper vil ikke dekke for tap eller skade hvis de blir stående i mer enn 60 dager på rad," sier Smith.

    Avhengig av arbeidet som utføres, kan du ha nytte av å ta ut separat renoveringsforsikring.

    Hvilke andre forsikringer bør du vurdere når du skal kjøpe bolig?

    Boligkjøperforsikring beskytter deg i tilfelle boligkjøpet ditt faller gjennom. Det og kan hjelpe deg med å kreve tilbake kostnader som formidlingsgebyrer, verdivurderingsgebyrer og boliglånsgebyrer. Dekningen varer vanligvis mellom 120 og 180 dager og bør tas ut når du har fått et tilbud akseptert på en bolig, men før en undersøkelse er gjennomført.

    Det er også verdt å vurdere inntektsbeskyttelse og livsforsikring.

    enebolig utvendig

    Bildekreditt: Future PLC/ Colin Poole

    «Inntektssikring gir en erstatningsinntekt i tilfelle du ikke kan jobbe på grunn av sykdom eller skade. Dette er avgjørende for å la deg fortsette å betale regninger inkludert boliglånet, forklarer Louise Colley ved Zurich UK.

    Ukens video

    Livsforsikring utbetaler et engangsbeløp til dine pårørende hvis du dør innen forsikringsperioden. Dekning for kritisk sykdom kan også legges til, for å utbetale ved alvorlig sykdom.

    "Beløpet som betales bestemmes av kunden og er ofte basert på et eventuelt utestående panteansvar," legger Colley til. "Det betyr at hvis det verste skulle skje, vil eventuelle etterlatte etterlatte ikke bli tvunget til å selge familiens bolig i mangel av inntekt eller sparing."

    click fraud protection
    Førstegangskjøperordninger for å hjelpe deg med å komme deg videre på eiendomsstigen

    Førstegangskjøperordninger for å hjelpe deg med å komme deg videre på eiendomsstigen

    Boligøkonomi Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen. U...

    read more
    Hvordan påvirker inflasjonen boliglånsrentene? Våre eksperter forklarer

    Hvordan påvirker inflasjonen boliglånsrentene? Våre eksperter forklarer

    Boligøkonomi Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen. D...

    read more
    Garantilån: hvordan kan de hjelpe deg med å komme deg på eiendomsstigen?

    Garantilån: hvordan kan de hjelpe deg med å komme deg på eiendomsstigen?

    Boligøkonomi Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen. H...

    read more