Dekkes en lekkasje av boligforsikringen? Alt du trenger å vite

instagram viewer
  • Boligøkonomi
  • Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen.

  • En lekkasje har potensial til å forårsake betydelig skade på hjemmet ditt og må repareres raskt. Men vil lekkasjen dekkes av boligforsikringsselskapet ditt?

    Vann som lekker i hjemmet ditt, enten det er fra et skadet eller sprengt rør, et apparat som en oppvaskmaskin eller dusjen eller toalett, kan skade strukturen til hjemmet ditt så vel som innholdet, slik at reparasjoner og utskifting av berørte gjenstander kan bli kostbar. Så det er viktig å forstå om en lekkasje er dekket av boligforsikringsleverandøren din, for å unngå å måtte finansiere reparasjonene selv.

    Ofte kalt "flukt fra vann" i forsikringer, er det en av de vanligste årsakene til at folk gjør krav på sine hjem forsikring. I følge Association of British Insurers betaler forsikringsselskaper ut 1,8 millioner pund hver dag for krav om rømming av vann.

    Du kan også ha en oljelekkasje fra et varmeapparat eller tank for et oljefyrt sentralvarmeanlegg.

    Dekkes lekkasjer av en standard boligforsikring?

    tomannsboligtilbygg

    Bildekreditt: Future PLC/ Tom Meadows

    Standard bygningsforsikring, som dekker oppbyggingen av boligen din, og innboforsikring, som dekker dine eiendeler, dekker generelt skader forårsaket av en lekk vanntank, rør, sentralvarmesystem eller apparat. Oljelekkasjer dekkes på lignende måte.

    Skaden på de lekkende gjenstandene i seg selv vil ikke dekkes med mindre det er på grunn av frysing, men du kan kanskje kreve for det på nøddekningen i hjemmet hvis du har valgt å legge dette til i forsikringen din.

    Din bygningsforsikring vil også ofte være med på å betale kostnadene ved å fjerne og reparere eller erstatte deler av bygget for å finne kilden til lekkasjen.

    Hvis du har valgt å inkludere utilsiktede skader i forsikringen din, er du også dekket hvis du selv forårsaker en lekkasje – for eksempel ved et uhell å bore i et vannrør eller la kraner stå igjen.

    Polisene varierer imidlertid, så du bør alltid sjekke forsikringsdokumentene for å finne ut nøyaktig hva som er og ikke dekkes og grensene for hver type krav.

    Når dekkes ikke en lekkasje?

    Du er ikke dekkes av boligforsikringen hvis lekkasjen er forårsaket av feil eller mangel på fugemasse eller fugemasse, da du forventes å vedlikeholde hjemmet ditt for å sikre at det er i god stand og beskyttet mot skade.

    «Det er viktig å være klar over at skader forårsaket av slitasje neppe dekkes. Og at det sannsynligvis vil være begrensninger/ekskluderinger hvis hjemmet ditt blir stående ubebodd i et visst antall dager, som spesifisert i policyen, sier Malcolm Tarling i Foreningen av britiske forsikringsselskaper. Dette kan være 30 eller 60 dager.

    Du må betale den første delen av ethvert krav selv, kjent som selvrisikoen. Du vil ikke kunne kreve dersom det er for mindre enn selvrisikoen, og det kan være et høyere obligatorisk (minimum) selvrisiko for et krav om rømming enn for andre typer. LV= belaster for eksempel £350, sammenlignet med £100 for de fleste andre typer krav. Sjekk selvrisikoen som vil gjelde før du tar ut en polise.

    Det kan hende du må kreve både bygg- og innboforsikring for skader forårsaket av lekkasje – hvis for eksempel vegger, tepper og møbler er skadet.

    I dette tilfellet kan du dra nytte av å ha begge polisene hos samme forsikringsselskap, som Sarah Smith, sjef for underwriting for hjem, kjæledyr og reise hos LV= General Insurance, fremhever: 'Hvis du innehar både bygninger og innbo hos oss, har du bare én selvrisiko å betale, selv om du skal kreve på separat retningslinjer.'

    Hva du skal gjøre hvis du oppdager en lekkasje

    Sinkbøtte og mopp på tregulv

    Bildekreditt: Future PLC/ Polly Eltes

    Hvis du finner en lekkasje, må du handle raskt. Slå av stoppekranen inne i hjemmet ditt (sørg for at du vet hvor den er) for å stoppe vannstrømmen og begrense skaden, og kontakt deretter forsikringsselskapet.

    Ukens video

    En lekkasje er kanskje ikke alltid åpenbar, så vurder å montere en lekkasjedeteksjonsenhet og sjekk tilgjengelige rør, kraner og baderomsarmaturer regelmessig for tegn på lekkasjer eller drypp. Selv en liten lekkasje kan ende opp med å forårsake et stort problem hvis det blir igjen.

    Du kan også bruke vannmåleren til å se etter lekkasjer ved å skru av den eksterne og interne stoppekranen og sjekke den etter en time eller så.

    Topp tips for å unngå lekkasje

    • Vær forsiktig med hva du legger i sluk og toaletter for å unngå blokkeringer.
    • Unngå å bruke apparater om natten eller når du er ute, slik at du kan oppdage lekkasjer fra dem før de forårsaker skade.
    • Skift ut skadede fliser, fugemasse og alt annet som kan slippe inn vann med en gang.
    • Sjekk hvor rørene er før du borer i vegger. Du kan bruke en piggsøker.
    • Vurder å slå av vanntilførselen når hjemmet ditt er tomt.
    • Hold oppvarmingen på minst en time om dagen hvis du er borte fra hjemmet om vinteren.
    • Få alltid apparater tilsatt av en profesjonell.
    • Sørg for at rør i kalde rom er forsinket.
    click fraud protection
    Hva du skal gjøre hvis energileverandøren din går konkurs når gassprisene stiger

    Hva du skal gjøre hvis energileverandøren din går konkurs når gassprisene stiger

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen. Skyhøye gassp...

    read more
    Hvordan endre WiFi-passordet ditt – og hvorfor du bør

    Hvordan endre WiFi-passordet ditt – og hvorfor du bør

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen. Setter du opp...

    read more
    Sjekkliste for flytting – for et stressfritt boligbytte

    Sjekkliste for flytting – for et stressfritt boligbytte

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen. Stresset rund...

    read more