Rådsskatteintervaller og kostnader forklart av eksperter

instagram viewer
  • Boligøkonomi
  • Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen.

  • For de fleste leietakere og huseiere er kommuneskatt bare en av de uunngåelige tingene som må betales hvert år. Men når den månedlige regningen din kommer, tenker du en gang til på hvordan den beregnes og hva den egentlig er til? Og hvis du nettopp har flyttet, vet du forskjellen mellom din gamle og nye kommuneskatt ved flytting?

    Kort sagt, hva du betaler er ned til hvilket kommuneskattebånd huset ditt er verdsatt til. «Å betale kommuneskatten er viktig», sier Chris Henry, leder av Council Tax & Benefits i Havering Council. «Det finansierer så mange viktige tjenester folk er avhengige av.» Nylig forskning utført av London eiendomsmegler Benham og Reeves avslørte Londons gjeldende kommuneskatteregning til enorme £4,993,798,878 per år.

    Men ikke alle som bor i din area betaler samme beløp i kommuneskatt. Du kan godt oppleve at ikke alle i gaten din betaler like mye som deg.

    Her vil vi veilede deg gjennom hvordan kommunestyrer beregner hvor mye du må betale, hvordan du identifiserer hvilket kommuneskatteområde eiendommen din ligger i, og hva du skal gjøre hvis du tror du betaler mer enn deg bør.

    Hva er kommuneskatt?

    utvendig rekke med rekkehus

    Bildekreditt: Future PLC

    Kommuneskatt er den årlige avgiften kommunestyret belaster hver husstand i sitt område.

    Paul Honeyben fra policyteamet kl London Councils forklarer: "Rådets skatt er viktig for å sikre at lokale myndigheter har ressursene de trenger for å finansiere tjenester til innbyggerne."

    «Rådene er ansvarlige for et stort spekter av tjenester,» fortsetter Paul, «fra søppelkasser og gater renhold gjennom til sosial omsorg, folkehelse og mange andre viktige tjenester som ikke alltid er det synlig.'

    Rådsskatt er en innenlandsk eiendomsbasert skatt som prøver å sørge for at hver husholdning betaler sin rettferdige andel. Sammen med andre offentlige tilskudd går penger fra kommuneskatten til å betale for en hel rekke tjenester.

    Vi kan vanligvis tenke på disse som gratis å bruke, men de utgjør en betydelig kostnad for rådene å vedlikeholde. Disse inkluderer:

    • Sportssentre, vedlikehold av parker og andre rekreasjonsområder
    • Politi og brannvesen
    • Innsamling og behandling av søppel, avfall og gjenvinning
    • Biblioteker og andre utdanningsressurser
    • Etater for miljøhelse og handelsstandarder
    • Administrasjon av døds-, fødsels- og vigselsregistre
    • Transport og veitjenester og vedlikehold
    • Organisering av lokalvalg

    Hvert enkelt kommunestyre bestemmer hvordan de skal fordele pengene det får fra kommuneskatten. Finansieringsnivået til spesifikke kommunestyretjenester vil variere fra ett område av landet til et annet avhengig av behovene og prioriteringene til det spesifikke kommunestyret.

    Vanligvis betaler husholdninger den årlige kommuneskatteavgiften over 10 månedlige avdrag. Deretter, for de to siste månedene av det betalingsåret, er det ikke nødvendig med ytterligere avdrag.

    Beløpet du betaler avhenger av verdivurderingen av eiendommen din og hvor i landet du bor. Faktorer som bidrar til hvor mye du kan forvente å betale kan inkludere:

    • Hvilket bestemt verdivurderingsbånd din eiendom er i
    • Hvor mye kommunen har besluttet å ta for å opprettholde tjenester
    • Dine egne personlige forhold

    Hvorfor må jeg betale kommuneskatt?

    Alle i Storbritannia på 18 år og over må betale kommuneskatt.

    "Rådets skatt bidrar til å betale for at søppelkassene våre blir hentet eller gater som skal rengjøres," forklarer Chris Henry fra Havering råd, "men det er viktig å erkjenne at et betydelig beløp bidrar til å finansiere omsorg for voksne og barn, og støtter noen av de mest sårbare menneskene i lokalsamfunnene våre også."

    GATEN FOR HUS

    Bildekreditt: Future PLC/ Simon Brown

    En full kommuneskatteregning er basert på at minst to voksne bor sammen i samme hjem. Par som bor sammen har et felles ansvar for å betale eventuelle kommunale skatteregninger - dette er kjent som "sterkt ansvarlig". Selv om det bare er ett navn som står på regningen er du fortsatt forpliktet som et par og som enkeltpersoner for enhver regning du mottar.

    Du er bare pålagt å betale til kommuneskatten når du får utstedt en regning i ditt navn – eller, som et par, servert en felles skattebetalers regning.

    Normalt vil det være en person som bor i en eiendom (det være seg eier eller leietaker) som er ansvarlig og ansvarlig for betaling av eventuelle kommunale skatteregninger. Men noen ganger vil det tilfalle eieren av eiendommen å betale.

    Hvis du tror du kan være ansvarlig for en eiendom du ikke bor i, Innbyggernes råd lister opp mindre enkle eksempler på hvor en eier kan være ansvarlig.

    Hvordan beregnes kommuneskatten?

    For å regne ut kommuneskatten må du vite tre ting:

    • hvilket verdivurderingsbånd boligen din er i
    • hva din lokale kommune tar betalt for eiendommer i det båndet
    • Om du har rett på fritak eller rabatt fra å måtte betale regningen i sin helhet

    Det er verdt å merke seg at eventuelle boligrenoveringer du kan foreta, som utvidelser og loftskonverteringer, kan påvirke verdien av eiendommen din og skatteregningen. Og avhengig av husholdningssminken din, kan du muligens kvalifisere for en rabatt – noen ganger så mye som 25 %.

    Hva er kommuneskattebånd?

    Mengden kommunal skatt du betaler er basert på en verdivurdering av eiendommen din som ble tatt av Takstkontorbyrå (eller VOA) i 1991.

    En talsperson for VOA sier "Rådets skattevurderinger er basert på verdien av eiendommer som ikke brukes til forretningsformål." Ulike verdier setter egenskaper i forskjellige "bånd". Fra den verdsettelsen ville eiendommen din ha blitt plassert i et bestemt bånd som tilsvarer en rekke verdier.'

    En eiendom vil bli plassert i ett av åtte bånd, A til H (A er lavest) i henhold til takst 1. april 1991.

    Selv om eiendomsprisene kan ha økt eller sunket siden den gang, påvirker dette ikke et fastsatt bånd, med mindre og inntil en kommunal skatterevaluering finner sted.

    Rådets skattebånd Verdiområder
    EN Opptil £40 000
    B £40,000-£52,000
    C £52,000-£68,000
    D £68,000-£88,000
    E £88,000-£120,000
    F £120,000-£160,000
    G £160,000-£320,000
    H Mer enn £320 000

    Det er forskjellige eiendomsband i Skottland:

    Rådets skattebånd Verdiområder
    EN Opp til £27 000
    B £27,000-£35,000
    C £35,000-£45,000
    D £45,000-£58,000
    E £58,000-£80,000
    F £80,000-£106,000
    G £106,000-£212,000
    H Mer enn £212 000

    Eiendomsbånd ble revurdert i Wales i 2003. Dette resulterte i 9 forskjellige bånd (A-I) med justerte prisklasser:

    Rådets skattebånd Verdiområder
    EN Opp til £44 000
    B £44,000-£65,000
    C £65,000-£91,000
    D £91,000-£123,000
    E £123,000-£162,000
    F £162,000-£223,000
    G £223,000-£324,000
    H £324,000-£424,000
    Jeg Mer enn £424 000

    Council tax opererer ikke i Nord-Irland - en modifisert versjon av innenlandske satser er på plass i stedet.

    For nybygde eiendommer foretas en vurdering av Valuation Office Agency i England og Wales. Nye eiendommer i Skottland er verdsatt av Scottish Assessors Association (SAA).

    Du kan sjekke kommuneskatten din på gov.uk nettsted (England og Wales):

    For eiendommer i Skottland kan du søke etter kommuneskattebåndet ditt via SAA.

    Hvordan takseres eiendommer for kommuneskatt

    huset eksteriør

    Bildekreditt: Future PLC/ David Giles

    Det er rollen til VOA (for England og Wales) og SAA (for Skottland) å tildele et kommuneskattebånd for nye eiendommer. De sørger også for at eksisterende eiendommer er i riktig kommuneskatteområde.

    «Når vi vurderer skattebindingen for en eiendom, vurderer vi nøye ulike faktorer, inkludert størrelse, karakter og beliggenhet,» forklarer en talsperson fra VOA. «Hvert bånd avhenger av fakta i den enkelte sak. Dette betyr at små forskjeller kan føre til at eiendommer har forskjellige bånd.'

    Bandet som en eiendom ligger i kan endre seg. Det er en rekke faktorer som kan medføre at en eiendom vurderes på nytt, for eksempel hvis en eiendom blir mindre eller utvidet.

    Dessuten, hvis det er en endring i bruk eller formål med eiendommen (for eksempel hvis det er rapportert om en forretningsbruk), kan dette også påvirke verdivurderingsbåndet.

    Når en ny eiendom er oppført eller bruksendring (for eksempel ombygging fra ikke-husbebyggelse til bolig eller leilighet) vil det bli foretatt en taksering for kommuneskatteområdet.

    Hvis du flytter inn i en eiendom som ikke allerede har et kommuneskattelag, bør du ta kontakt med din kommune. De vil da gi Verdivurderingsbyrå (VOA) eller Scottish Assessors Association (SAA) med detaljene om eiendommen de trenger for å tildele den til et band.

    Hvis du pusser opp eiendommen din, er det verdt å vurdere hvordan det kan påvirke mengden kommunalskatt du betaler, ettersom enhver betydelig økning i verdien av et hus på grunn av renoveringer kan føre til en høyere verdivurdering bånd.

    Til tross for dette vil kommuneskatten ikke øke umiddelbart. Kun hvis og når eiendommen din legges ut for salg, vil Takseringskontoret (VOA) tildele en ny verdi og bånd.

    I noen tilfeller, hvis VOA trenger mer informasjon, kan de arrangere et besøk til eiendommen. Dette vil vanligvis kun kreve en befaring av utsiden av eiendommen.

    Men hva skjer hvis du føler at kommuneskatten er feil?

    I første omgang er det verdt å gjøre litt research før du anker. Gjør noen forespørsler om lignende eiendommer som din i ditt nærområde.

    Chris Henry fra Havering Council sier 'Du kan utfordre rådsskattebåndets verdivurdering på gov.uk eller ring VOA på 03000 501501 for mer informasjon.

    Men med alt, sørg for at du gjør leksene dine først. VOAs talsperson er enig. "Når du appellerer din nåværende banding," sier de, "bør du være klar over at bandet ditt kan gå opp i motsetning til ned, basert på analysen av bevisene som er gitt og samlet."

    Hva betaler jeg for hvert kommuneskatteområde?

    hvit tomannsbolig utvendig

    Bildekreditt: Future PLC/ David Giles Photography

    Avhengig av hvilket prisklasse boligen din ligger i, vil du bli belastet med ulike beløp råd tax av ditt lokale råd.

    Det endelige tallet som vises på regningen din, avhenger av eiendommens kommuneskattebånd og hvor mye penger kommunestyret trenger å samle inn for å opprettholde eller forbedre tjenester.

    Hvert år mellom desember og februar skal kommunestyrene utarbeide sine budsjetter for de neste 12 månedene. På dette tidspunktet la de også frem deres prosjekterte kommuneskatt nivåer. Du vil da vanligvis motta din kommuneskatt regning for året som kommer i mars eller april.

    Paul Honeyben fra London Councils sier: "Hver bydel i London setter sitt eget nivå på kommuneskatten, selv om disse maktene er underlagt betydelig kontroll av sentralmyndighetene." For eksempel vil den maksimalt tillatte økningen neste år være 3 % i Londons bydeler uten å utløse en lokal folkeavstemning.»

    Råd har makt til å heve regninger med opptil 2 %. Hvis et råd foreslår en økning på mer enn 2 %, må de søke om tillatelse til dette ved hjelp av en lokal folkeavstemning. Ytterligere 1 % kan legges til av råd som har ansvar for sosial omsorg.

    Er det noen fritak for kommunal skatt?

    Det er noen få unntak. Selv om det ikke er normen, er noen eiendommer fritatt for kommunal skatt. Avhengig av personlige forhold, trenger noen individer ikke å betale kommuneskatt i det hele tatt - de blir ikke regnet med eller "se bort fra" når det gjelder å betale kommuneskatt.

    "En rekke rabatter og unntak gjelder, for eksempel en kommunalskatt enkeltperson rabatt for de som bor alene eller mennesker som har en funksjonshemming.» forklarer Paul Honeyben fra London Councils. "De med lav inntekt kan også være kvalifisert for kommunal skattestøtte for å redusere regningen. Hvis dette er tilfelle, kan en husholdning kanskje søke om rabatt på kommuneskatten.»

    Du kan bli "se bort fra" for kommuneskatt hvis du er:

    • Under 18 år
    • 18 eller 19 år og under fulltidsutdanning
    • 25 år gammel og dra nytte av utdannings- og kompetansefinansieringsbyrået
    • en fulltidsstudent ved universitet eller høyskole
    • en fastboende omsorgsperson – for noen som ikke er ektefelle eller partner, eller et barn under 18 år
    • en sykepleierstudent

    Det er også andre spesifikke unntak som gjelder fremmedspråkassistenter og de som er involvert i den diplomatiske tjenesten.

    Fritak for kommuneskatt er ikke automatisk og må søkes om, selv om du helt klart tilsvarer de som normalt «ses bort fra».

    Hvis alle i husstanden din blir ignorert, kan du forvente å få opptil 50 % reduksjon i kommuneskatten. Du kan også få 25 % rabatt på regningen din hvis du:

    • bo på egenhånd
    • bor i en husholdning der alle bortsett fra deg blir tilsidesatt.

    Ukens video

    Det er også rabatter på kommunalskatt tilgjengelig hvis du er på visse lærlingeordninger. Det kreves dokumentasjon og erklæring fra arbeidsgiver for å vise at du faktisk kvalifiserer.

    Hvis du oppdager at du ved en feil har fått skatterabatt, må du melde fra til kommunen. Unnlatelse av å gjøre det kan føre til en bot. Kommunen kan også be om tilbakebetaling av rabatter du har mottatt ved en feiltakelse.

    click fraud protection
    En guide til tak- og loftisolering for et varmere hjem

    En guide til tak- og loftisolering for et varmere hjem

    Hjem Energi Hub Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen...

    read more
    Hvordan søke om boliglån: prosessen forklart steg-for-steg

    Hvordan søke om boliglån: prosessen forklart steg-for-steg

    Boligøkonomi Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen. H...

    read more
    Renovasjonsforsikring: hva er det og trenger du det?

    Renovasjonsforsikring: hva er det og trenger du det?

    Boligøkonomi Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen. E...

    read more