Baderomsveggideer: fra panel til dekorative fliser

instagram viewer
  • Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen.

  • Å forvandle et vanlig rom med ideer til baderomsvegger kan bety forskjellen mellom noe matt og et rom du elsker.

    Enten det er å lage et avslappende badeopplegg som hjelper til med å pleie og slappe av deg, designe et forfriskende dusjområde eller gjøre en snakkis for en gjest bad idéHvis du tar deg tid til å tenke på veggkledningen, er det mindre sannsynlig at du blir lei av ditt valg og i stedet blir behandlet med en umiddelbar tilfredsstillelse hver gang du kommer inn i rommet.

    Vegg ideer på badet

    Med så mye valg tilgjengelig, fra badet tapet ideer til maling, fliser og annen finish kan det være vanskelig å vite hvor du skal begynne. Derfor har vi funnet en rekke ideer som kan hjelpe deg med å inspirere deg til å tilpasse rommet ditt og skape noe unikt for deg, uansett badets form eller størrelse.

    Selvfølgelig må du ta hensyn til hvilken type rom du er i - bad er kjent for sin fuktighet og så veggen belegg vil trenge de riktige tetningsmassene, mens fliser må være egnet for områder der de kan komme i kontakt med vann.

    Klar til å se på noen originale baderomsveggideer? Så la oss komme i gang...

    1. Velg et slående veggmaleri

    monokromt bad med treveggmaleri bak frittstående badekar

    Bildekreditt: Bathroom Mountain

    Statement veggmalerier er en av de siste badetrender å wow med innredning. Å dekke en hel vegg med et skreddersydd veggmaleri betyr at du kan bade ved siden av scenen du ønsker – enten det er en skog, jungel, akvarell, bybilde eller noe mer abstrakt. Du kan til og med tilpasse det og bruke ditt eget tilpassede bilde hvis du ønsker det, for å ta deg tilbake til en ferie eller et øyeblikk i tid.

    Her passer et monokromt veggmaleri som viser fjell og trær fint sammen med de svart-hvite gulvfliser og svart malt vinduskarm, mens luksuriøse beslag i gull fullfører utseendet og skaper en innbydende plass som er ideell for slapper av. Selv om tøffelbadet sitter foran veggmaleriet, er scenen fortsatt lett synlig over – noe å huske på når du velger et design, siden du ikke vil at hoveddelen skal skjules av et skap eller bad.

    Kjøp nå: Piccadilly frittstående tøffelbad, £ 599,99, Bathroom Mountain

    2. Sats på hyttefølelse

    landlig baderomsinnredning med trepanelvegger og frittstående badekar i sink

    Bildekreditt: Future PLC

    Enten det er smart idé om trepanel eller mer rustikke planker som vist her, er tre en fin måte å gi baderomsveggene dine et helt annet utseende. Vi elsker de varierende fargene på disse panelene, som kombinert med tregulvet skaper følelsen av en veldig koselig hytte. Hvis du har et stort bad, kan du panel mer enn én vegg, eller på en mindre plass kan en funksjonsvegg være tilstrekkelig.

    En ting du bør huske på er at du må sørge for at vegger som er dekket av tre ikke kommer i kontakt med vann, så den ville for eksempel ikke være ideell for en dusjvegg. Og hvis du bruker lim i stedet for en spikerpistol for å feste treverket til veggene dine, velg en som tåler fuktigheten og fuktigheten som følger med en badeplass.

    3. Velg elegant marmor

    Bildekreditt: Bathroom Mountain

    Du kan ikke bli mye mer luksuriøs enn blank marmor for et veggdekke, enten du velger store blanke plater eller mindre veggfliser på badet. Denne natursteinen er svært holdbar, langvarig og, så lenge den er forseglet, egnet for våte områder inkludert dusjvegger.

    Kaskader marmoren ned fra veggene til gulvet for å skape en fosseffekt, og kombiner den med monokrome beslag for en smart, tidløs finish. På dette badet skaper en enestående steinvask kontrast med sin grove tekstur mot den glatt marmor, mens den grå fargen på steinen gjenspeiles i marmorens årer og håndkleet skinne.

    Kjøp nå: Palermo Antrasitt designer oppvarmet håndklestativ, fra £179,99, Bathroom Mountain

    4. Legg til tekstur med en limet effekt

    kalkvaskede baderomsvegger på nøytralt bad med ovalt frittstående badekar

    Bildekreditt: Prestisjefylte tekstiler; Håndverksgardin fra et utvalg,

    Den uferdige kalkeffekten har tatt av som et veggbelegg de siste årene, og med god grunn – det gir en vakker teksturert finish til ethvert rom. Velg en maling, som f.eks Bauwerk, for baderomsvegger som ikke kommer i direkte kontakt med vann, eller, hvis du ønsker en helt vanntett finish, prøv en dekorativ kalkpuss som Tadelakt, som kommer i en rekke farger.

    Her skaper nøytrale sandfargede vegger en beroligende følelse, mens tretilbehør tilfører det naturlige preget. En mønstret rullegardin rammer inn vinduet og potteplanter gjenspeiler grøntområdet fra utendørs og øker interessen for dette stilige, men enkle opplegget.

    5. Gå halvt og halvt

    svart bad med trepanel og tapet med tropisk palmetrykk

    Bildekreditt: The Curious Department

    Kan du ikke velge mellom maling, tapet eller trepanel? Vi hører deg – men det er ikke et valg du må ta hvis du velger alle tre! Å legge til malte veggpaneler på halve veggen og tapet til resten gir deg muligheten til å flekse dine kreative ferdigheter og velge farger og mønstre som utfyller hverandre.

    Dette deilige mørke oppsettet holdes fra å føles matt av det livlige tapetet, med grønne blomster på en skarp hvit bakgrunn, sammen med skinnende gullbeslag som gnister et element av lys i rom. Mens veggen har mange funksjoner – fra speil og vegglamper, til skap, panel og tapet – sitter de alle i harmoni sammen, og skaper et sammenhengende, men likevel iøynefallende opplegg. Se her for mer ideer til baderomsskap.

    Kjøp nå: Electric Lagoon tapet, £125 per rull, The Curious Department

    6. Bring vegger tilbake til murstein

    Bildekreditt: Future PLC / Colin Poole

    Ta inn dette badet og det er vanskelig å vite hva du skal se på først – men vi har ikke noe imot å satse på at det er den nakne murveggen! Ved å flise av maling og puss og eksponere klossene, kan du gi badet ditt et røft og røft uttrykk, som skaper en funksjon i seg selv.

    Kombiner den med en håndklestang av kobber og en umalt hylle, som vist her, og du har deg selv et bad med en vakker rustikk følelse – alt som mangler er et anheng i industriell stil over hodet.

    Ikke overbevist om at klossene dine vil være i god nok stand til å vise seg frem? Prøv fliser i mursteinsstil i stedet, og du kan velge den nøyaktige fargen og størrelsen du vil ha.

    7. Bruk speil som en funksjon

    grønt bad med vegg av dekorative speil utstilt

    Bildekreditt: Valspar

    Hvorfor ikke få veggen din til å skille seg ut med noen baderomsspeil ideer? Denne samlingen av dekorative design i marokkansk stil har alle fått sine rammer malt i samme farge som veggen for å blande dem inn, og holde formen og rutenettstilen i fokus. Dekorative plater og en lampelampe i metall bidrar til den eksotiske følelsen.

    «Et bad er et rom som gir både en følelse av avslapning og ny energi, så velg en farge som fanger begge disse følelsene er nøkkelen til å få mest mulig ut av plassen, sier Tobie Lewis, senior merkevaresjef hos Valspar. "Farger som Je m'appelle Missy og Blueberry Ice skaper en atmosfære av både restaurering og gjenoppliving, perfekt for å forvandle baderomsveggene dine."

    Kjøp nå: Gentle Waves emulsjon, £28 for 2,5 liter, Valspar hos B&Q

    8. Hold det ton i ton

    nøytralt bad med tradisjonelt vaskmønster på gulv og hjørneoppbevaring

    Bildekreditt: Carpetright

    Å male veggene dine i samme, eller lignende, farge som møblene og taket skaper en harmonisk, kokongeffekt som til syvende og sist er beroligende og avslappende. Hold tilbehør i lignende toner for et perfekt blandet opplegg, og hvis du vil ha en visuel interesse, gå for et mønstret gulv – i samme farge, selvfølgelig!

    Kjøp nå: Mardi Gras 592 Sagres vinyl, £21,99sq m, Tepperett

    9. Kombiner dekorative lister

    pastellgrønt bad med tapet veggpaneler

    Bildekreditt: Annie Sloan

    Nå, dette er hvordan du kommer med et utsagn på veggene dine... Enten du har en tidstypisk eiendom eller bare ønsker å injisere litt interesse inn i et vanlig bad, er dekorative lister en fin måte å legge til eleganse og detaljer, pluss at de kan være relativt enkle å installere. Bland det sammen med enkle og intrikate utskjæringer, fra gesims- og panellister til arkitektoniske konsoller og gipsnisjer – verden er din østers!

    I dette utsmykkede opplegget har dekorative lister blitt brukt til å ramme inn et funksjonstapet, som tar plassen til kunstverk, mens ekstra panellister har blitt brukt i bredden og malt i samme malingsfarge som vegg. Legg merke til de detaljerte kantene på vegglampene og speilet, som alle legger til den generelle følelsen av detaljer og eleganse.

    Kjøp nå: RHS decoupage papir Songbirds, £11,95, Annie Sloan

    10. Reflektere omgivelsene

    nøytralt bad med dobbel servant med speil og dekorativ trykkgardin

    Bildekreditt: Thomas Sanderson; Romersk blind i Abstraksjon Ember

    Baderomsvegger er akkurat som alle andre rom ved at du kan bringe dem til live med speil. Ikke bare er de svært funksjonelle på et bad, de går også langt for å forbedre innredningen.

    Vi elsker spesielt denne ideen, der speilene er plassert over den doble vaskestasjonen og ved siden av vinduet for å reflektere utsikten tilbake inn i rommet. De ønsker også velkommen til en speilvendt effekt av den mønstrede persiennen, som gir interesse uten at opplegget føles for travelt med mønster.

    11. Invester i et enestående flisdesign

    dusjhjørne med blomstrede sekskantede veggfliser

    Bildekreditt: Ca’ Pietra

    Synes du at veggfliser på bad er enkle og kjedelige? Tenk igjen! Det er så mange iøynefallende design der ute, fra mønstre til former, at du virkelig kan gi veggene dine litt piss.

    ‘Ca’ Pietra har jobbet i samarbeid med National Trust for å utvikle en original samling av fliser som er både klassiske og moderne, sier Hamish Smith, Ca’ Pietras kreative regissør. ‘Woodland Glade, fra denne kolleksjonen, har vært en usedvanlig populær flis; det er en samling av ni forskjellige flisdesign som virkelig vekker sansene med deres tonale naturtema-palett. Hver sekskantede flis kommer som en del av et blandet mønster som kan brukes på vegger og gulv i ulike kombinasjoner og oppsett, så ingen to prosjekter vil noen gang være like.

    Kjøp nå: Woodland Glade-flis, £61,92 per boks, National Trust på Ca’ Pietra

    Hva skal jeg ha på veggene på badet?

    Hvordan du dekorerer baderomsveggene kommer egentlig ned til personlig valg, siden noen kanskje foretrekker utseendet til fliser, mens andre er ute etter utseendet til papir eller maling. Uansett hva du bestemmer deg for, sørg for at du velger et belegg som passer for et baderomsmiljø når planlegger et bad.

    Når det kommer til maling, Tobie Lewis, senior merkevaresjef hos Valspar har følgende råd: «Sørg for at du bruker riktig formel for å tåle fuktigheten på badet. Valspars V500 kjøkken- og baderomsmaling er designet for å håndtere mugg, så den er ideell for bad, sier han.

    "Fliser og naturstein er de ideelle veggbekledningene for et baderomsmiljø," sier Hamish Smith på Ca’ Pietra. "De skaper en slitesterk finish, noe som betyr at du kan nyte et avslappende badekar eller en forfriskende dusj uten å måtte bekymre deg for å bli våt på badet."

    Leigh Price, meddirektør i Ekte stein og fliser er en stor fan av porselensfliser til badet. "På grunn av sin funksjonalitet er porselensfliser perfekt for baderomsvegger og -gulv," sier han. "De er ekstremt holdbare og, enda viktigere, klassifisert som ugjennomtrengelige, noe som betyr at de er svært vannbestandige, noe som er avgjørende på et bad."

    "Tilgjengelig i så mange forskjellige farger, former, design og effekter, kan du nå til og med få svært realistiske porselensfliser med treeffekt og steineffekt for en vakker, langvarig baderomsdesign."

    Hva kan jeg sette på baderomsveggene i stedet for fliser?

    Liker du utseendet til fliser, men vil du ha en enklere løsning? "Våre paneler er nøye utvalgt for å justere som fliser, men uten noe av bryet eller fuging," sier Helen Dennett, markedssjef hos Havfruepaneler. Paneler er det perfekte alternativet til keramiske fliser, og gir en kostnadseffektiv, visuelt tiltalende løsning som er rask å installere og som krever lite vedlikehold. Du kan enkelt montere paneler direkte på eksisterende overflater, inkludert gipsplater og fliser, noe som betyr at du ikke trenger å bekymre deg for å klargjøre veggen under.»

    Alternativt er maling et enkelt alternativ og en fin måte å sette farge på badet ditt. "Jeg vil anbefale Crowns multi-surface mid-sheen emulsjon med mouldguard+ teknologi for å holde baderomsveggene friske og renere lenger," sier Justyna Korczynska, seniordesigner ved Krone.

    'Ofte er det minste rommet i hjemmet, badet har for lenge blitt et offer for designfilosofien «helhvitt får det til å se større ut». Heldigvis omfavner kommende trender en mer kreativ og dristig tilnærming til det som kan være et av de mest spennende stedene i hjemmet.

    Hva slags panel kan brukes på et bad?

    Mørk panelvegg bak blått badekar, tregulv og metallisk lampe og ornamenter.

    Bildekreditt: Future Plc/Dominic Blackmore

    Enten du velger not-og-fjær, firkantede paneler eller shiplap, er det en rekke paneler du kan bruke på et bad. Tradisjonelt laget av eik eller mørkt tre for å hjelpe med å isolere murvegger, har panel kommet langt siden den gang. Vanligvis laget av MDF eller andre rimelige tresorter som ikke vil utvide seg eller trekke seg sammen med varme, det avgjørende ting å huske på med panel er at det må være fuktbestandig hvis panelene skal vare over tid.

    For dusjområder eller vegger som kommer i kontakt med vann, er det best å gå for et panel som er helt vanntett. "Enten du har dusjkabinett, badekar eller våtrom, må du sørge for at vegger som kommer i kontakt med fuktighet er vanntett," sier Helen Dennett ved Mermaid Panels. "Det er viktig å velge paneler som er egnet for miljøer med høy fuktighet."

    "De som er inkludert i vår Mermaid Elite-serie, har for eksempel en 100 prosent vanntett kjerne, samt kunstneriske postformede kanter som kan brukes til å fortsette et konsistent, eksklusivt utseende rundt ytre hjørner eller horisontale halvhøye vegger – og fjerner behovet for trim eller fuging. Et vitnesbyrd om at de vil tåle tidens tann, tilbyr vi en 15-års garanti på alle Mermaid produktserier, for ultimat trygghet.

    Ukens video

    Becky Dix, designsjef hos The Luxury Bath Company er enig i at panel er en fin måte å dekke vegger på. "Fra tradisjonell til high-end, maksimalistisk til pared Scandi, baderomspanel kan legge til et ekstra lag med tekstur og farge som kan heve baderomsdesignet ditt," sier hun.

    "Hvis du ønsker å injisere farge inn i rommet ditt med panel, velg en nøytral baderomssuite, da dette vil bidra til å trekke på det naturlige lyset i rommet, spesielt med mørkere fargevalg, og kan fremheve funksjonene til møblene og tilbehøret du har kjøpt.'

    click fraud protection
    Seriøst tøffe bad som må sees for å bli trodd

    Seriøst tøffe bad som må sees for å bli trodd

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Disse designerbad...

    read more
    Seks sexy en suiter

    Seks sexy en suiter

    Moderne livsstil Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. G...

    read more
    Ta en titt på denne fantastiske transformasjonen av badet

    Ta en titt på denne fantastiske transformasjonen av badet

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Eierne av dette h...

    read more