Hva dekker boligforsikringen? Ekspert forklarer ulike typer dekke

instagram viewer
  • Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen.

  • Det høres enkelt nok ut, men når det kommer til boligforsikring, er det ofte forvirrende hva boligforsikringen dekker. Hovedsakelig er boligforsikring delt inn i to hovedkategorier – bygningsforsikring og innboforsikring. Begge er forsikringer for boligen, og det kan være lett å blande de to sammen når man snakker om dem begge som «husforsikring».

    Men de to er faktisk veldig forskjellige, som ekspertene våre forklarer. Vi vil avklare forskjellen mellom de to typene boligforsikringer som hver husholdning trenger.

    Hva dekker boligforsikringen?

    Hus eksteriør med blågrønn skriftdør

    Bildekreditt: Future PLC

    «Boligforsikring er delt inn i to hovedkategorier – bygningsforsikring og innboforsikring,» forklarer Sarah Applegate, dataansvarlig hos Aviva General Insurance. Mens begge dekker hjem, er de to ikke til å forveksle fordi de begge gjør veldig forskjellige ting. ‘Bygningsforsikring er annerledes enn innboforsikring, forklarer Sarah. Bygningsforsikring dekker de elementene som utgjør hovedstrukturen i boligen. Innboforsikring er laget for å dekke eiendelene

    innenfor ditt hjem. Disse inkluderer ting som møbler og møbler, klær, TV-er og teknisk utstyr.

    Spør deg selv: gjør jeg det trenger boligforsikring for å dekke eiendommen min eller bare eiendelene mine?’ Hvis du ikke er selveier av eiendommen, trenger du mest sannsynlig ikke byggeforsikring – innboforsikring bør være tilstrekkelig.

    "De fleste boligforsikringer, hos enhver leverandør, fungerer på lignende måter og dekker stort sett de samme elementene," råder Sarah. "Men forsikringene varierer fra en forsikringsleverandør til en annen, så det er alltid best å lese den lille skriften og vite hva du skal se etter." 

    "Det er alltid verdt å sjekke med leverandøren din. Hvis du har spørsmål eller bekymringer, er det alltid fornuftig å sjekke vilkårene i forsikringen din eller snakke med forsikringsselskapet.» 

    Dekker boligforsikringen vannlekkasjer?

    «Begge typer boligforsikring – bygninger og innbo – dekker normalt skader forårsaket av vannlekkasjer,» forklarer Sarah. "Aviva skadedata viser at "vannflukt" er en av de vanligste årsakene til skader blant husforsikringskunder.

    «Boligforsikring dekker skaden forårsaket av en vannlekkasje og dekker ofte rimelige kostnader for å fjerne enhver del av boligens indre struktur som er nødvendig for å finne kilden til lekkasjen. Så med andre ord, hvis en rørlegger trenger å skjære gjennom et tak eller fjerne fliser for å komme til et lekkasjerør, dette dekkes ofte.’ Forsikringsselskapet kan også dekke kostnadene ved å «gjøre utbedring» etter at lekkasjen har vært fikset. Som alltid er det verdt å sjekke den lille skriften.

    Dusj over badekar med monokrome fliser på veggen

    Bildekreditt: Future PLC/ Joanna Henderson

    Dekker boligforsikringen rørleggerarbeid?

    Vannlekkasjer og rørleggerarbeid er ikke det samme. Som Sarah forklarer, 'Boligforsikring dekker vanligvis skader forårsaket av vannlekkasjer. Dette kan være vann fra et sprengt rør, men det vil ikke nødvendigvis dekke rørlegger-nødsituasjoner eller kjelehavari som standard.»

    "Standard boligforsikring er forskjellig fra "nøddekning i hjemmet". Dette vil gi dekning i tilfelle en rørlegger-nødsituasjon, for eksempel et blokkert avløp eller toalett. Kjeler er også noen ganger dekket som en del av dette nødstillegget for hjemmet. Noen forsikringsselskaper tilbyr nøddekning i hjemmet som et valgfritt tillegg til boligbyggene eller innbodekning – eller som et frittstående produkt.»

    Dekker huseierforsikringen vannskader fra regn?

    "Boligforsikring kan dekke vannskader fra regn, men det er avhengig av hvordan regnvannet har kommet inn i eiendommen," advarer Ryan Fulthorpe, boligforsikringsekspert hos gocompare.com*. "Hvis regnvann på grunn av dårlig vedlikehold og vedlikehold av eiendommen kan skade eiendommen, kan forsikringsselskapene klassifisere dette som slitasje og ikke dekke denne hendelsen."

    "Men hvis regnvannet har kommet inn gjennom en stormhendelse med vindfjernende takstein som forlater eiendommen ubeskyttet, kan dette være en hendelse som dekkes av forsikringen din."

    Finnes det en boligforsikring som dekker alt?

    "Boligforsikringsleverandører tilbyr en rekke produkttilbud," forklarer Ryan. «Den beste måten å sikre at du får dekket du trenger, er å bruke et nettsted for prissammenligning, som GoCompare. Dette lar deg sammenligne forsikringstilbud for å velge dekningen som er riktig for de individuelle omstendighetene.

    Dekker boligforsikring dårlig utførelse?

    "Det er usannsynlig skade forårsaket av dårlig utførelse, enten vedlikehold, reparasjoner eller oppussing vil dekkes av din bygninger og innboforsikring," sier Ryan. 'Men entreprenørene bør ha ansvarsforsikring for å dekke alt som går galt.'

    "Hvis det er skader forårsaket av gjør-det-selv, kan utilsiktet skadedekning dekke hendelsen, men sjekk med forsikringsselskapet."

    Dekker husforsikring hagevegger?

    Landlig hage med murvegg og kirkeutsikt

    Bildekreditt: Future PLC/ Polly Eltes

    Ukens video

    "Når hagen faller innenfor grensene til boligforsikringen din, vil den vanligvis dekke strukturene i den, derfor inkludert hagevegger," forklarer Ryan. "Forbrukere kan sjekke forsikringsdokumentasjonen for å forstå eventuelle unntak eller snakke direkte med forsikringsselskapene."

    Som med alt som har med bolig og forsikring å gjøre, fet alt skriftlig for klarhet. Skulle det oppstå krav i fremtiden - er du dekket.

    *Ideal Home and Go Compare er en del av Future plc.

    click fraud protection
    Skatt ved flytting – hva er prosessen?

    Skatt ved flytting – hva er prosessen?

    Boligøkonomi Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen. Å...

    read more
    Hvor mye koster en erstatningskjele? Budsjett forklart

    Hvor mye koster en erstatningskjele? Budsjett forklart

    Hjem Energi Hub Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen...

    read more
    Hvor mye koster det å kjøre en elektrisk varmeovn hjemme?

    Hvor mye koster det å kjøre en elektrisk varmeovn hjemme?

    Hjem Energi Hub Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen...

    read more