Ideer for smal gang – 14 måter å forbedre en plassmangel inngang

instagram viewer
  • Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen.

  • Smale, begrensende ganger er et vanlig problem for mange hjem, men med smarte smale gangideer blir den begrensede plassen praktisk mer enn problematisk.

    Gjennomtenkte stylingtips, smarte malingstriks og smarte oppbevaringsløsninger kan gjøre mer av en begrenset inngang – å utnytte potensialet til å være mye mer.

    Smale gangideer for å forbedre små rom

    «Vi lever alle travle liv, så å legge til smart oppbevaring i gangen din gjør det lettere for alle å gjøre det stressfri streif ut av huset, sier Clotilde Passalacqua, interiørdesignsjef hos IKEA UK og Irland. «Samt å skape en innbydende inngang å komme hjem til».

    "Når det er trangt om plassen, må du være kreativ med områder i gangen du kanskje ikke tenker på", råder Simon Glanville, administrerende direktør for A Place for Everything. Han foreslår smart lagringsideer i gangen nedenfor, alle fine eksempler på forbedring av en begrenset gangplass.

    1. Heng et speil for å åpne opp plassen

    smal gang med nummererte trapper slankt konsollbord og stort speil

    Bildekreditt: Future/ Lizzie Orme

    Å henge et stort speil er en rent estetisk løsning for å gjøre en smalere gang mer. Reflekterende baklys for å åpne opp plassen og også forfalske en følelse av dybde ved å utvide veggen ved å speile utsikten. Et speil er også et veldig nyttig tillegg i enhver gangplass, for å sikre at du kan foreta en siste hår- og tennersjekk før du springer ut døren!

    2. Hev takhøyden med smart maling

    grå gang med trepanel

    Bildekreditt: Rachael Smith

    Prøv et smart maletriks for å få en smal gang til å føles mer karakterfull ved å velge en farge du elsker og male langs gangen, men bare til midjenivå.

    Teorien bak å male til midjehøyde i et smalt rom er å bryte opp en solid veggkorridor, og skape en optisk illusjon i Trompe-l’œil-stil som kan gi et annet perspektiv. Denne smarte bruken av farge rammer inn rommet, og gir det ekstra dybde og interesse.

    3. Hold rotet i sjakk

    gang med sort frakk og skooppbevaring

    Bildekreditt: IKEA

    To-i-ett-møbler, som en benk med skooppbevaring, kommer virkelig godt med når du vil optimalisere en liten gang,» foreslår Clotilde Passalacqua, interiørdesignsjef hos IKEA UK og Irland.

    Mens veggmonterte kroker vil hjelpe deg å dra nytte av takets fulle høyde. PINNIG-stativet (ovenfor) med kroker betyr at du enkelt kan utnytte vanskelige rom, som veggoverflaten over radiatoren – og en bonus: de våte klærne dine tørker raskere!’

    Kjøp nå: Pinnig Knasjehylle, £75, IKEA

    4. Få rommet til å føles lyst malt helt hvitt

    gang med grønnmønstret dørgardin

    Bildekreditt: Lizzie Orme

    Mal en smal gang i en helhvit fargepalett for å tilby et blankt lerret som reflekterer alt naturlig lys som er tillatt gjennom vinduer og inngangsdører.

    Velg beste hvit maling for å passe lyskvaliteten, er det sørvendt og badet i naturlig lys eller nordvendt og kaldt. De riktige undertonene av hvitt vil forsterke varmen, og igjen få rommet til å føles lysere og luftigere.

    5. Bruk et oppslukende fargeskjema

    gang malt i Farrow & Ball

    Bildekreditt: Farrow & Ball

    Hvis du ikke ønsker å dekorere med hvitt, er den beste måten å overvinne et problem med en smal gang å få det til å føles som et bredere romoppsett. Inkluder fargeskalaen fra rommene i underetasjen som leder ut av gangen for å skape en kontinuitet til flyten – i hovedsak hindre at plassen føles liten i forhold til mellomrommene.

    En mørk veggfarge er en måte å skape en stemningsfull stemning for en innbydende inngangsparti.

    6. Legg til et dekorativt teppe for å kle gulvet

    Gangløpeteppe på grå flislagte gulv

    Bildekreditt: IKEA

    Ikke føl at innredningen må være begrenset, bare fordi plassen er. En lang, tynn løper kan faktisk bidra til at plassen føles bedre kledd, slik at den virker mer overveid. Dette bidrar igjen til å få den smale korridorlignende plassen til å føles mer sjenerøs, fordi du fremhever plassen i stedet for å ha glass over den.

    En dekorativ løper eller et teppe bidrar til å løfte innredningen og gi rommet en mer hjemmekoselig stemning, avgjørende for en innbydende inngang til ethvert hjem.

    7. Velkommen personlighet med en gallerivegg

    hvit og grå Smal gang med bilder i øyehøyde

    Bildekreditt: Future PLC/ Colin Poole

    Å heve takhøyden, gjennom smarte triks for øyet, er en glimrende måte å få en smal gangplass til å føles mer sjenerøs. Å henge bilder i øyehøyde hele veien langs den ene veggen bidrar til å holde øyelinjen oppe, og trekker gulvet vekk fra taket.

    Bruk denne ideen langs hele den smale korridorplassen for å forlenge veggen. Lag kunstverkene du har valgt til verdsatte familiebilder for å få rommet til å føles mer innbydende og koselig, i stedet for begrensende og sjelløst.

    8. Stable vertikal lagring

    Blekblå vertikal bod i hvit smal gang

    Bildekreditt: Future/ Lizzie Orme

    I små og trange rom er nøkkelen til vellykket lagring å utnytte vertikal veggplass. Hvis du virkelig ønsker å maksimere gangen din, vil en skreddersydd enhet med innebygde hyller og skuffer fylle den tilgjengelige plassen intelligent, og se flott ut også.

    Som denne slanke, men multifunksjonelle oppbevaringsenheten som skalerer veggen fra gulv til tak, for å sikre at oppbevaringen ikke påvirker verdifull gulvplass. Å ha så rikelig med oppbevaring også i svinger bidrar til å åpne opp en smal gangplass, og lindre er fra å bli overkjørt med sko strødd på gulvet og bortkommen biter og bobber som ikke har noe sted gå.

    9. Lys opp et sentralt fokuspunkt

    gang med svart og hvit stripete tapet svart gulv og sorte pendellamper

    Bildekreditt: IKEA

    Hvis du har en lang smal gang, bruk gangen belysning ideer godt til langstrakt plass. Sentralt plasserte taklamper, som disse pendellysene som brukes av IKEA, vil kaste lyspøller etter hverandre for å invitere gjester inn i resten av hjemmet på en naturlig måte.

    En sentral stripe av lys bidrar til å skape et sentralt fokus av belysning som fremhever og feirer det trange rommet, i stedet for å få det til å føles begrenset.

    10. Skjul en lite attraktiv radiator

    smal grå gang med radiatordeksel og speil

    Bildekreditt: Future PLC/ Lizzie Orme

    Ikke la en skjemmende radiator bli hovedfokuset i en liten smal gang. Et elegant radiatordeksel skjuler en mengde synder og bidrar til å gi en polert finish til et rom som lett kan overses i stilinnsatsene. I tillegg har den en hendig hyllekant for å oppbevare nøkler og vise bilder og blomster – og gir dekoren et mer hjemmekoselig preg.

    11. Sikt høyt for hyller

    Grå gang med høye hyller og fargerikt tilbehør

    Bildekreditt: Future/ Lizzie Orme

    Å plassere flytende hyller og veggmonterte oppbevaringsenheter høyt vil naturligvis frigjøre plassen under, slik at den føles mer åpen. Et høyhyllestativ er et nyttig sted for kåper og skjerf og sørger for at dyrebar gulvplass holdes fri.

    "Vegg- eller overhead-oppbevaringsløsninger - enten det er flytende bokhyller eller veggmonterte kleshyller - vil bidra til å gjøre plassen din lenger," sier Simon.

    12. Velkommen til et slankt konsollbord

    Trepanel-gang-med-rustikk-metallramme-konsoll-og-planter

    Bildekreditt: Future / Jo Henderson

    Konsollbord er et flott sted å la familieeiendommer samle seg på, med skuffer for å gjemme bort alle leveringsmenyene og løs vekslepenger. Velg en slank design, spesielt i smale, korridorstilte rom for å bevare en følelse av romslighet. Flettkurver plassert på siden eller under er et nyttig sted for å gjemme bort annet krimskrams.

    13. Gjør lagring multifunksjonell

    hvit gang med speil veggskap

    Bildekreditt: Et sted for alt

    Legg til et speil og praktisk oppbevaring samtidig, vinn vinn. "Multifunksjonell oppbevaring er også en smart måte å oppbevare gjenstander på uten å ofre innredningen av rommet", sier Simon Glanville, administrerende direktør for A Place for Everything.

    «Et speil kan gi en fin touch til en smal gang og kan fungere som en boks for sko eller vesker.

    Kjøp nå: Oppbevaringsspeil i gangen, £85, et sted for alt

    14. Gå slankt med møbelvalg

    Skooppbevaring i gangen for å rydde opp

    Bildekreditt: Dominic Blackmore

    Unngå å overbefolke en smal gang med store møbler som føles ubehagelig store innenfor den trange plassen. En annen plassbesparende plass er slanke møbler, sier Simon enig. «Oppbevaring som er elegant, men også plassbesparende, vil hjelpe deg å utnytte plassen i hallen uten å komme i veien.» Et skjult skohylle er perfekt, plassbesparende, men gir praktisk oppbevaring.

    Hvordan kan jeg forbedre den smale gangen min?

    Den enkleste måten å forbedre en smal gang på er å rydde opp i rotet – fjern overflødige sko, kåper og yttertøy som kan være behagelig å bo andre steder. Plassen er verdifull i en smal gang, noe som betyr at smart oppbevaring er avgjørende.

    Se etter smarte oppbevaringsløsninger som er slanke for å unngå å ta opp verdifull plass. Se også etter flerbruksoppbevaringsløsninger som jobber hardere for å gjøre plassen mer praktisk.

    Hvilken farge skal jeg male den smale gangen min?

    En feilsikker farge for å male en smal gang vil alltid være hvit. Denne lysnøytrale skaper en romfølelse ved å sprette lys rundt på den lille plassen. Lysere veggfarger reflekterer mer lys, en god kvalitet når du er i små eller lette rom som for eksempel korridorer.

    Ukens video

    Når det er sagt at hvis plassen allerede føles liten og lukket, kan den noen ganger ha fordel av en mørk farge. På alle vegger og treverk skaper dristige farger rommet – og lener seg inn i det faktum at det er lite og koselig. En grublende mørk koksgrå eller til og med marine kan faktisk være veldig sofistikert og skape en stilig inngang.

    Nøkkelen til å dekorere med mørke farger er å være sikker på at alt stemmer. Sørg for at oppbevaringsenhetene er i samme fargepalett for å forhindre at de hopper ut og skurrer – overveldende den begrensede plassen.

    click fraud protection
    Grå gangideer - Grå korridorer - Grå gangløpere

    Grå gangideer - Grå korridorer - Grå gangløpere

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Bruk grå i hallen...

    read more
    Trapper til himmelen: 6 ideer du vil prøve akkurat nå

    Trapper til himmelen: 6 ideer du vil prøve akkurat nå

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Gjør trappene til...

    read more
    Under trapper toalettideer - og råd om hvordan du får installert en toalett

    Under trapper toalettideer - og råd om hvordan du får installert en toalett

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Fast for inspiras...

    read more