Hvordan bli kvitt veggedyr - Bugs i sengen - Bed bugs spray

instagram viewer
  • Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen.

  • Følg vår enkle guide for hvordan du kan bli kvitt veggedyr hjemme og sørg for at de ikke kommer tilbake

    Hvis du våkner med rader med røde kløende bitt, spesielt i ansiktet, på halsen, skuldrene og lemmene, kan det hende du sover med veggedyr. Vil du lære å bli kvitt veggedyr? Her er vår enkle guide ...

    Hva er veggedyr?

    hvordan bli kvitt veggedyr

    Bildekreditt: David Brittain

    Veggedyr er små, brune og flate blodsugende insekter som gjemmer seg og hekker i sprekker og sprekker i og rundt sengen din. De dukker opp om natten for å spise av en sovende vert, tiltrukket av kroppsvarmen og karbondioksidet de puster ut.

    Veggedyr er ikke kjent for å spre sykdommer. Bittet deres er ikke skadelig for mennesker, og selv om noen mennesker kan utvikle en ugunstig hudreaksjon på veggedyrbitt, reagerer noen ikke i det hele tatt. Men bare å vite at de er der og venter på deg, kan være en urovekkende tanke.

    En veggedyrangrep betyr ikke at du har et skittent hjem, og du har heller ikke skylden - den frekke lille skadedyr kan ende opp i adoden din og raskt formere seg etter å ha satt en tur i bagasjen, eller ved forhåndsbruk møbler. De er også vanlige i bygninger for flere personer, for eksempel hoteller og boligblokker hvor de lett kan spre seg fra rom til rom ved å krype gjennom rør og sprekker i veggene.

    Vil du ha mer pleie- og rengjøringsråd? LESE: Hvordan bli kvitt maur - den sikre og enkle måten

    Slik oppdager du veggedyr

    hvordan bli kvitt veggedyr

    Bildekreditt: David Giles

    Voksne veggedyr måler rundt 6 mm på tvers og deres langstrakte egg og larver er mye mindre, slik at de kan være vanskelige å oppdage. De flyr ikke eller hopper, men kan krype raskt og er eksperter på å gjemme seg.

    Undersøk madrassen, sengerammen og det omkringliggende soveområdet for tegn på veggedyr, se etter klynger av brune flekker - deres avføring og kastede larveskall. Du kan også finne blodflekker på sengetøyet og lukte den muggen duften fra voksne veggedyr.

    Kontroller alltid om det er veggedyr i brukte møbler før du tar det med hjem. Hvis du reiser, sjekk også hotellsengene og sengegavlene og oppbevar kofferten din fra gulvet på et bagasjestativ for å unngå at de klatrer ombord.

    Hvordan bli kvitt veggedyr

    Hvis du har veggedyr hjemme, må du iverksette umiddelbare tiltak for å unngå angrep. Det er best å kontakte ditt lokale råd som kan behandle hjemmet ditt gratis, eller et skadedyrkontrollfirma, helst et medlem av British Pest Control Association (BPCA), ettersom de er fordeler med å bli kvitt gjenstridige veggedyrangrep og har tilgang til de mest effektive insektmidler og utstyr tilgjengelig.

    DIY -guide for å bli kvitt veggedyr

    Vi anbefaler å få profesjonell hjelp til å bli kvitt veggedyr, da disse skadedyrene er notorisk vanskelige å utrydde på grunn av deres immunitet mot noen husholdningsinsektmidler. I tillegg kan en angrep enkelt gjenta seg hvis noen savner egg, men hvis du vil prøve DIY skadedyrbekjempelse, ta disse tiltakene:

    1. Få øye på angrepet

    Fjern sengen din helt og legg det angrepne sengetøyet, samt pyjamas og myke leker rett i en vask på 50 ° C - 60 ° C, hvis mulig. Tørk deretter tørketrommelen på de varmeste innstillingene i 30 minutter, da varmen vil drepe resterende veggedyr og eggene deres. Å legge vasket tøy i fryseren i tre dager vil også drepe skadedyrene.

    2. Inspiser området rundt

    Hvordan bli kvitt veggedyr

    Bildekreditt: Dominic Blackmore

    Demonter sengemøblene dine og inspiser dem grundig sammen med madrassen din og andre potensielle gjemmesteder rundt sengen, for eksempel tepper, bak nattbord og sprekker i vegger (som må forsegles), bruk deretter en støvsuger med en plastspalte for å suge opp veggedyrene, inkludert egg, larver og avføring. Kast støvsugerposen og innholdet umiddelbart i en forseglet beholder. En tungt angrepet madrass må kastes på en trygg måte og byttes ut mot en ny.

    3. Sjekk hele huset

    De små skadedyrene kan krype ganske langt, så du bør gå over hele rommet (hvis ikke hele hjemmet ditt) med en fintannet kam, ser under møbler, innvendige skuffer, bak tapet som skreller-overalt, etter tegn på dem.

    4. Stopp dem i sporene

    Bruk deretter et spesielt insektmiddel for veggedyr, etter produsentens instruksjoner, for å behandle alle angrepne områder og drepe gjenværende veggedyr.

    5. Bruk et kjemikaliefritt rengjøringsmiddel

    best-steam-cleaners-Vax (6)

    Bildekreditt: Vax

    Damprengjøring er kjemikaliefri og dreper umiddelbart veggedyr og eggene deres.

    6. Lag din egen spray

    Ukens video

    hvordan rengjøre en vannkoker hvordan bli kvitt maur

    Bildekreditt: Tim Young

    Tea tree olje kan også brukes som et naturlig insektmiddel for veggedyr - bland din egen spray, bruk 1 dråpe tea tree olje til hver oz vann.

    7. Hva skal jeg gjøre hvis de kommer tilbake!

    Fortsett å sjekke regelmessig for tegn på tilbakefall av veggedyr og behandle eventuelle infiserte områder umiddelbart, eller ring til fagfolkene hvis de fortsetter å komme tilbake.

    Lykke til!

    click fraud protection
    Ikke bare for retter! Gummihansker holder hemmelig for å hakke for å fjerne dyrehår

    Ikke bare for retter! Gummihansker holder hemmelig for å hakke for å fjerne dyrehår

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Å ta på Marigolds...

    read more
    Slik rengjør du en stoffsofa uten å fjerne dekslene

    Slik rengjør du en stoffsofa uten å fjerne dekslene

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Hvordan rengjøre ...

    read more
    Hvordan rengjøre møbeltrekk - den beste måten å rengjøre en stoffsofa eller lenestol, inkludert bruk av eddik

    Hvordan rengjøre møbeltrekk - den beste måten å rengjøre en stoffsofa eller lenestol, inkludert bruk av eddik

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Inntil det oppstå...

    read more