Hvordan drepe ugress og stoppe dem fra å vokse

instagram viewer
  • Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen.

  • Bli kvitt uønsket ugress raskt og godt med disse nyttige tipsene

    Det er en bankferie! Og på tide å dra utenfor, bøy de grønne fingrene og få hagearbeid! Selv om gartnere ivrig venter på denne tiden av året, gjør ugress og de varmere temperaturene dessverre de perfekte vekstforholdene. Men Ideal Home er her for å hjelpe med vår guide om hvordan du kan drepe ugress.

    Se mer av våre hage ideer

    Ugressfjerning regnes som en viktig del av å opprettholde en sunn hage, men det regnes også som den mest krevende hagearbeidet. Imidlertid trenger det ikke å være vanskelig å bekjempe ugress. Å håndtere dem på forsommeren vil bety at det blir mye lettere å håndtere resten av sesongen.

    Våre beste tips hjelper deg med å få kontroll på grøntområdet!

    1. Vet hva ugresset du har å gjøre med

    Hvordan-å-drepe-ugress-og-stoppe-det-fra-å vokse

    Bildekreditt: Amateur Gardening

    Før du fjerner ugress, er det nødvendig å bestemme arten du har å gjøre med for å sikre at du velger den mest effektive fjerningsmetoden.

    Ugress er klassifisert i to hovedkategorier med hensyn til deres vekstegenskaper - ettårige og stauder. Ettårige er de som vokser og spirer raskt, som har en gjennomsnittlig levetid på ett år. Før de dør frigjør de hundrevis av frø som spirer og dukker opp i hagen året etter. Vanlige eksempler på ettårig ugress du kan finne i hagen din er fet høne, kylling, gresskar og hårete bitter karse.

    Flerårig ugress, derimot, kommer tilbake hvert år og utvikler vanligvis omfattende rotsystemer, noe som gjør det ekstremt vanskelig å eliminere. Eksempler på denne typen ugress er: krypende tistel, bramble, bindweed og malt hylle.

    Det er mange visuelle guider du kan bruke til å hjelpe, for eksempel RHS -guide for å identifisere vanlig ugress.

    2. Håndter årlige og flerårige ugress ulikt

    Hvordan-å-drepe-ugress-spot-behandling

    Bildekreditt: Roundup

    Å behandle ettårig ugress før det setter frø er viktig for å forhindre at de sprer seg, så det er godt å ha en flekkbehandling for hånden.

    Prøv dette: Roundup Fast Action klar til bruk ugressdrepende 2,5ltrs, £ 12,97, B&Q

    Flerårig ugress, derimot, må takles fra roten. Du kan grave ut dette ugresset for hånd, men sørg for at du får hele roten. Etterlater selv det minste stykket kan tillate ugresset å vokse frem igjen. Bruk en kniv til å løsne jorda og løfte opp individuelle ugress som vokser i senger og asfalterte områder.

    Alternativt kan du bruke en spesialisert weedkiller som retter seg mot røttene.

    Prøv dette: Fiskars weed puller, £ 29, B&Q

    3. Hvor ofte bør du luke, og når?

    Den beste metoden for å føre krig mot ugress er å sette av tid til en ukentlig ugressøkt. Hoe jorda når overflaten er tørr, og på en varm solskinnsdag, eller når det er en god bris.

    4. Hvordan drepe ugress med ugressdrepende middel

    Hvordan-å-drepe-ugress-med-ugress-morder

    Bildekreditt: Roundup

    Weedkillers, som Roundup og Resolva, dreper dem fra innsiden og ut. Når de sprøytes på bladene på ugresset, absorberes de og transporteres til plantens vekstpunkter - inkludert røttene.

    "Men det er viktig å merke seg at ugress bare vil ta opp ugressdrepende stoff når det vokser aktivt," sier Janne Hasen, Controls Category Manager for Roundup. ‘Derfor anbefales behandling i de varmere månedene. Plett ugressdrepere er heller ikke selektive og vil drepe enhver plante de berører, så vær forsiktig når du bruker dem,

    Penetrasjon gjennom bladene tar litt tid, og effektiviteten kan reduseres hvis det regner innen seks timer etter påføring. Weedkiller bør derfor påføres på en tørr, rolig dag for å oppnå de beste resultatene.

    5. Hvordan drepe ugress på en plen

    Lett-hage-ideer-plen

    Bildekreditt: Brent Darby

    Enhver gresslapp vil fungere som en magnet for uønskede planter, noe som gjør det praktisk talt umulig å stoppe frø fra å infiltrere og spire blant gressbladene. Godt vedlikehold av plenen kan hjelpe. Fjern plass for ugress til å blomstre ved å slå regelmessig og oversye bare flekker med gressfrø.

    Håndlukking kan være en faff, men det er en god - og naturlig - måte å stoppe en liten gruppe ugress å spre seg på. Det kan være lurt å investere i en tusenfryd-det klassiske tokantede verktøyet med en hendel for å trekke tusenfryd og annet ugress ut av en plen uten å ødelegge gresset.

    Ukens video

    For større angrep må du bruke en selektiv ugressdrepende middel som ikke vil drepe gresset. Granulær selektiv ugressdanner kombineres ofte med plenmat og balsam, og leveres i "lettflytende" panner. Disse dreper ugress og mose, og gir også gresset mat. de er enkle å påføre og fungerer godt.

    Alternativt inneholder selektive ugressdrepende midler på vann en rekke kjemikalier for å målrette mot bestemte ugress. De er relativt billige og enkle å bruke.

    Prøv dette: Evergreen komplett 4 i 1 plenpleiekar, £ 10, Wickes

    Ta det irriterende ugresset! Følg tipsene våre, og vi garanterer en hage uten plante -interlopers i årene som kommer.

    click fraud protection
    Den berømte vindusboksen du vil gjenskape hjemme

    Den berømte vindusboksen du vil gjenskape hjemme

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Noen sier at vind...

    read more
    La deg inspirere av den fantastiske hage -studio -transformasjonen, komplett med kjøkken

    La deg inspirere av den fantastiske hage -studio -transformasjonen, komplett med kjøkken

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Denne imponerende...

    read more
    Hvordan lage kompost og mate hagen din gratis

    Hvordan lage kompost og mate hagen din gratis

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Vi forklarer hvor...

    read more