Hvordan bli kvitt vepsene trygt - stopp dem med å surre rundt på grillen din

instagram viewer
  • Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen.

  • Når været begynner å lyse opp, vil du høre den nervepirrende summingen som flakker rundt øret-og får et glimt av en tynn gul-svart kropp! Det kan bare bety en ting, det er vepsesesong.

    Disse små insektene er bane for de fleste av våre somre, den ubudne gjesten til enhver utendørs soiree. Ikke bare er de bråkete og irriterende, men for de fleste av oss er det det lille stikk i halen som sender oss til å skrike.

    Din umiddelbare reaksjon kan være å svette irriterende og komme tilbake til grillen i fred. Men hvis du tar noen råd fra dette stykket, ikke swat! Ikke bare ville det være urettferdig overfor disse vepsene som faktisk er en god kilde til hagearbeid - de er pollinatorer og gjør en god jobb med å kontrollere bladlus. Men også når de klemmes ut frigjør de en kjemisk alarm som signaliserer til andre veps om å angripe. Ikke ideelt.

    Oppdag flere nyttige veiledninger i vår omsorg og rengjøring seksjon

    Så hvis du drømmer om å nyte Pimms in

    hage uten å bli trakassert av en sverm av veps, kan du prøve noen av disse tipsene om hvordan du kan bli kvitt veps.

    Hvordan bli kvitt veps

    1. Dyrk sterke duftende planter

    Hvordan bli kvitt veps 2

    Bildekreditt: Colin Poole

    "Dufter som kan brukes til å motvirke veps fra visse områder inkluderer tomatstengler, fersk mynte, malt kaffe og nellik," sier Catherine Alyons, kjøpsdirektør i Gardenbuildingsdirect.co.uk.

    En kant fylt med fersk mynte vil forhindre veps fra å våge seg inn i hagen din. Alternativt kan du fylle en vindusboks med mynte, ikke bare vil den søte lukten komme inn i hjemmet ditt på en sommerdag, men det vil sørge for å holde vepsene i sjakk.

    2. Unngå lyse farger i hagen

    smal hage med spiseplass foran malt sommerhus

    Bildekreditt: Lizzie Orme

    Hvis du regelmessig lider av et uopphørlig antall veps i hagen, kan det være en ide å gi de lyse blomstene en glipp. Catherine Alyons foreslår: "unngå å plante lyse blomster i hagen som kan tiltrekke horder av dem til bakgården din."

    Det kan være en tøff samtale å ringe hvis du er en stor fan av pulserende morgenfruer og dahliaer, men det bør bidra til å holde hagen din vepsfri.

    3. Hold maten og drikkene dekket

    Utendørs drink med et cupcake etui som brukes som et beskyttende lokk

    Bildekreditt: Chris Everard

    Det er en god idé å prøve å holde søte drinker, syltetøy og kaker borte fra vinduet hvis det er mulig. Veps - som de fleste insekter - har en skikkelig søt tann. Men hvis du er fast bestemt på å ha et teselskap ute, husk å holde kaken dekket for å unngå gatecrasher -veps.

    Veps elsker heller ikke mer enn en god roting rundt søppelkassene dine. Sørg for at du tømmer og vasker søppelbøtter regelmessig, og holder søppelbøtter unna vinduer for å unngå å trekke veps inn i hjemmet ditt.

    For å løse flere skadedyrsbekjempelsesproblemer, les: Hvordan bli kvitt maur - den sikre og enkle måten

    4. Strø peppermynteolje

    Ifølge en studie i journal of pest management science i 2013, er peppermynteolje nesten garantert å holde veps unna. Tilsett noen dråper olje til vev eller bomullsull og legg dem rundt i hagen i mellomrom mellom terrassebord, verandastak, skur og andre hull som veps kan samles.

    Du kan bruke det samme trikset i hjemmet ditt hvis du fortsetter å fange dem flitte rundt kjøkkenet ditt.

    5. Distraher dem med noe søtt

    Hvordan bli kvitt veps 4

    Bildekreditt: Colin Poole

    "Gartnere kan også vurdere å plassere et lite glass appelsinjuice i et avsidesliggende hjørne av hagen for å trekke veps fra et okkupert område," sier Catherine Alyons. Dette tipset fungerer best hvis du har et stort hageareal, og vil holde veps unna hvis du planlegger å spise middag i hagen.

    Hvis du ikke har noen appelsinjuice til overs, vil tipset også fungere med overmoden frukt, sukkervann og bananskall.

    6. Brenn citronella lys

    Hvordan bli kvitt veps 3

    Bildekreditt: Craig Wall

    Dette er et flott tips for å holde ikke bare veps, men alle andre insekter unna mens du spiser et avslappende måltid ute. Du finner citronella -stearinlys i de fleste supermarkeder og maskinvarebutikker. De kommer ofte allerede i vakre beholdere, men du kan også kjøpe dem som telys og bruke dine egne lysestaker. Hvis du synes duften er litt for sterk til å ha på bordet, hvorfor ikke prøve å poppe litt av teen lys i små terrakottapotter i spisestuen, bare husk å blåse dem ut før du drar innsiden.

    7. Unngå å la utelysene være på

    Hvordan bli kvitt veps 5

    Bildekreditt: Colin Poole

    Prøv å ikke la utelysene være på lenger enn nødvendig. Lys vil tiltrekke seg insekter, og det inkluderer veps som jakter på dem.

    Selv om vi mener å drepe veps virkelig burde være en siste utvei hvis du har prøvd alt for å stoppe vepsene som kommer inn i deg hage, men det ser ut til at du dukker fra dem hvert par minutter du kan ha et rede, og det kan være på tide å ta mer drastisk handling…

    8. Legg sukker- og vannlåser

    Hvordan bli kvitt veps 6

    Bildekreditt: Colin Poole

    Legg enten en oppløsning av sukker og vann i en åpen flaske. Den klissete blandingen vil tiltrekke vepsen, som vil krype inne og sannsynligvis bli fanget og dø. Du kan kjøpe en rekke vepsfeller som utfører denne funksjonen med lettere flyttbare topper, slik at du kan slippe vepsen etter at den blir fanget hvis du ønsker det.

    Men husk at vepsen ikke vil være i det beste humøret hvis du velger å gjøre dette, så vær ekstremt forsiktig og unngå hvis du er allergisk mot vepsestikk.

    9. Ring til fagfolkene

    Ukens video

    Hvis du har et aktivt reir i hagen din på et vanskelig tilgjengelig sted, må du kontakte en profesjonell for å fjerne den. Å håndtere et reir selv kan forårsake alle slags farer. Hvis du prøver å ødelegge eller fjerne reiret selv, kan vepsene sverme for å forsvare hjemmet.

    Å røyke veps er et annet tips som ofte deles ut som en måte å bli kvitt dem, men vi vil anbefale å overlate dette til fagfolk da brannene lett kan komme ut av kontroll.

    For å takle en annen irritasjon: Hvordan bli kvitt lopper - for et lykkeligere hjem og sunnere kjæledyr

    Så husk å droppe fluesmatteren, og forhåpentligvis vil du med disse tipsene kunne nyte en søt godbit i hagen i sommer.

    click fraud protection
    Hvordan rengjøre og restaurere hagemøbler for å bevare

    Hvordan rengjøre og restaurere hagemøbler for å bevare

    Hjemmehelt Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Hagemøb...

    read more
    Hvordan bli kvitt maur - frastøt maur fra kjøkken eller et hvilket som helst rom i huset

    Hvordan bli kvitt maur - frastøt maur fra kjøkken eller et hvilket som helst rom i huset

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Har du oppdaget e...

    read more
    Hvordan ta vare på benkeplater i tre - prepping, rengjøring og oljing

    Hvordan ta vare på benkeplater i tre - prepping, rengjøring og oljing

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Benkeplater i tre...

    read more