Slik rengjør du en blender eller matprosessor

instagram viewer
  • Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen.

  • Blendere kan ofte komme med kraftige kniver og solide mugger, men det kan gjøre det vanskelig å vite hvordan man rengjør en blender. Det samme kan sies for beste matprosessorer, fordi mens det er vanskelig å vaske skarpe kniver og riveinnlegg, er det noen ganger det eneste alternativet.

    Heldigvis, når du vet hvordan du rengjør en blender eller kjøkkenmaskin, er det faktisk ganske enkelt. Til å begynne med, mange av beste blendere leveres nå med oppvaskmaskin-sikre redskaper, og selv om blenderkanne ofte ikke får plass i oppvaskmaskinen, kan de mindre koppene i personlig størrelse.

    Hvordan rengjøre en blender på en enkel måte

    Rengjør en blender med vann og oppvaskmiddel

    Bildekreditt: Future

    Du må rengjøre blenderen etter hver bruk, ellers vil resten feste seg på sidene eller bladene når de tørker ut. Selv om denne raske og enkle metoden ikke er egnet for hver rengjøring, fungerer den bra for raske rengjøringer mellom dypere vasker.

    Den enkle måten å rengjøre blenderen på er å tilsette litt varmt vann og en skvett oppvaskmiddel i kannen eller koppen. Det skal ikke være mye, for når du begynner å blande vil boblene ekspandere og du vil ikke at blenderen din skal bli for full.

    Legg lokket på blenderen og puls den i noen sekunder om gangen. Hvis såpevannet ikke når alle områdene i blenderen din, legg til en skvett mer vann.

    Rengjøring av en kjøkkenmaskin med vann og såpe

    Bildekreditt: Future

    Skyll deretter blenderen for å fjerne boblene. Du vil ikke at din neste smoothie skal smake såpe! Dette bør rense bladene veldig godt, men se etter andre områder som lokket og ned på kannen for eventuelle rester av smoothie eller supperester

    Slik rengjør du kjøkkenmaskinen på en enkel måte

    Måten å rengjøre en kjøkkenmaskin på er lik, om ikke den samme. Den viktigste forskjellen er at du kan slite med å få skummet opp i de øvre delene av hakkeskålen. Bruk bladene dine til dette, og vekslende mellom plutselige pulser og lange for å oppmuntre et rikt skum til å dukke opp.

    Hvordan dype rengjøring av blender eller matprosessor

    NutriBullet -blender klar til å blande

    Bildekreditt: NutriBullet

    Hvis blenderen eller matprosessoren har en bolle eller kanne av plast, kan den være utsatt for misfarging og langvarig lukt. Spesielt hvis du har blandet sammen en deilig vill hvitløkspesto eller en krydret karrisaus, vil en grundig rengjøring forhindre sterk lukt og farger i å stikke rundt.

    For å dyprense blender eller matprosessor må du følge disse fem grunnleggende trinnene.

    1. Skyll den ut

    Skyll ut blenderen din rett etter at du har brukt den. Det inkluderer bladene, lokket og utsiden av bollen. Å fjerne sterke farger og lukter umiddelbart etter bruk er den viktigste måten å stoppe blenderen fra å lukte.

    2. Ta den fra hverandre

    Blenderen eller kjøkkenmaskinen vil ha blader eller innsatser som må fjernes for å få tilgang til rester av frø eller grønnsaker. Ta den fra hverandre og legg den i en vask full av varmt såpevann.

    3. Rengjør den grundig

    Ved å bruke en ikke-slipende svamp eller oppvaskklut, bør du strekke deg inn i bollen eller muggen og skrubbe vekk på innsiden og utsiden av matprosessoren eller blenderen.

    Ikke glem å også rengjøre lokket, som ofte kan sette seg fast med tørket mat og drikke.

    Ukens video

    Vær deretter forsiktig når du rengjør bladene eller makulerer plater. De kan ofte være skarpe, så å kjøre dem under en vannstrøm for å hjelpe med rengjøring er en god måte å redusere arbeidet for deg.

    For flere rengjøringstips kan du ta en titt på vår guide på hvordan rengjøre en frityrgryte, og mer tips om rengjøring og pleie.

    click fraud protection
    Slik rengjør du en oppvaskmaskin - pluss hvordan du tilsetter oppvaskmaskin salt og skyllemiddel for glitrende servise

    Slik rengjør du en oppvaskmaskin - pluss hvordan du tilsetter oppvaskmaskin salt og skyllemiddel for glitrende servise

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Uten tvil har opp...

    read more
    Ekspert deler de beste måtene å rengjøre gulvlister - inkludert med tørketrommelplater

    Ekspert deler de beste måtene å rengjøre gulvlister - inkludert med tørketrommelplater

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Rengjøring Facebo...

    read more
    Slik rengjør du komfyren

    Slik rengjør du komfyren

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Gjør komfyren og ...

    read more