Hvordan bli kvitt mus - Musefeller - Mus i huset

instagram viewer
  • Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen.

  • Finn ut hvordan du kan bli kvitt mus på en trygg og menneskelig måte, og forhindre at de vender hjem til deg med vår enkle guide

    Hvem har tygget hull i matpakker og etterlatt små brune pellets liggende? Høres ut som arbeidet til en frekk liten mus. Les videre for vår trinnvise guide for hvordan du kan bli kvitt mus, for sikre og humane måter å fjerne dem fra hjemmet ditt ...

    Hva er mus?

    Hvordan bli kvitt mus

    Bildekreditt: Robert Sanderson

    Mus lever i familiegrupper og kommer ut for å mate om natten. Selv om de ser søte og uskyldige ut, vil du virkelig ikke dele hjemmet ditt med disse små gnagere mens de bærer lopper, flått, midd og sykdommer som salmonella og lymfocytisk choriomeningittvirus (LCMV), som kan gjøre deg og din familie veldig uvel faktisk.

    Mus er ikke masete der de tisser eller skiller seg ut, og hvis de løper rundt i mat og servise skap, vil de forurense alt inni, så hvis du har oppdaget en mus i huset ditt, er det på tide å iverksette tiltak umiddelbart før de gjør deg syk og begynner å avle på et alarmerende vurdere.

    Har du andre skadedyr rundt huset? Lære hvordan bli kvitt lopper

    1. Bin forurenset mat

    hvordan bli kvitt maur hvordan bli kvitt mus

    Bildekreditt: Lizzie Orme

    Bruk engangshansker, pakk opp forurenset mat sammen med hanskene og vask deretter hendene. Ikke glem å tømme innsiden av søppelbøtter hver eller annen dag for å stoppe musene etter gode ting som lurer på innsiden, og holde utvendige søppelbøtter så langt borte fra hjemmet ditt som mulig.

    2. Sørg for å lagre mat vekk

    Hvordan bli kvitt mus

    Bildekreditt: Colin Poole

    Oppbevar maten i solide lufttette beholdere (ikke plastposer) og i forseglede skap, hvis mulig.

    3. Tett hull

    Hvordan bli kvitt mus

    Mus kan passe gjennom et gap, bredden på en 5p mynt, så forsegle alle hull som er funnet under dører, under gulvlister, gulvbrett og murverk forsiktig. Vær spesielt oppmerksom på eventuelle hull som oppstår rundt oppbevaringsskapene dine og gapet rundt rørleggerarbeidet i skapet ditt under vasken.

    4. Vaske opp

    Hvordan bli kvitt mus

    Bildekreditt: Richard Gadsby

    Bløtlegg forurenset servise eller bestikk i veldig varmt vann i fem minutter før du tømmer det, og vask dem grundig i varmt såpevann, eller enda bedre, i oppvaskmaskinen. Vask deretter forurensede stoffer på en 50 ° C - 60 ° C vask, etterfulgt av en varm tørketrommel.

    5. Rydde opp avføring av mus

    Hvordan bli kvitt mus

    Aldri støvsug eller fei opp avfall av mus da forstyrrelsen sender forurensede partikler opp i luften, som du kan puste inn. Slik rydder du opp avfall fra mus på en trygg måte ...

    • Bruk engangshansker og fortrinnsvis ansiktsmaske, spray avføringen med desinfeksjonsmiddel eller en spesialisert rengjøringsspray for gnagere.
    • Bruk antibakterielle servietter eller tørkepapir for å plukke opp avføringen, deretter poser du opp og kaster dem sammen med hanskene.
    • Vask hendene og ta på et nytt par hansker. Desinfiser hele det forurensede området med flere antibakterielle servietter eller med en ren klut og gnagerspray. Skyll deretter og tørk med tørkepapir.
    • Pose opp og beholde hanskene og vask hendene grundig.

    6. Bruk naturlige mus avskrekkende

    Hvordan bli kvitt mus

    Bildekreditt: Michelle Garrett

    Du bør legge merke til en nedgang i museaktivitet etter opprydding, lagring av mat og forsegling av hull, men bare For å sikre at de frekke gnagere ikke kommer tilbake, er det best å følge opp det harde arbeidet ditt ved å bruke museavskrekkende midler.

    Mus avskrekkende er mest effektive når de plasseres i områder med høy aktivitet, som du kan bestemme ved å se etter museskitt og svart flekker de etterlater når de gni mot overflater. Du får også et snev av ammoniumlignende urin. Å bruke et fluorescerende sporestøv er også en god måte å måle museaktiviteten som skjer rundt i hjemmet ditt.

    Hvordan avskrekke mus

    • Peppermynteolje maskerer duften av mat og mus liker ikke lukten. Legg et par dråper på bomullsbollene og plasser dem strategisk rundt hjemmet ditt, for eksempel under kjøkkenskap, i oppbevaringsskap og ved siden av dører. Bytt peppermyntebollene hver uke.
    • Å dyrke mynteplanter hjemme bidrar også til å avskrekke mus.
    • Mus vil unngå områder der katter er tilstede og de blir satt av
      duft av katturin, så plasser et brukt kattesøppelbrett nær musehull
      vil stoppe dem komme tilbake
    • Mus avskyr høyfrekvente lyder fra ultralydbølger, så prøv å bruke dette
      avskrekkende metode i to uker.

    7. Bruk humane feller

    Hvordan bli kvitt mus

    Tåler du ikke tanken på å bruke de gammeldagse musefellene? Vi kan ikke heller ...

    Å drepe mus er grusomt, har en negativ innvirkning på økosystemet og kan faktisk være kontraproduktivt hvis du prøver å fjerne dem fra hjemmet ditt. Å drepe en hel familie av mus fjerner konkurransen om mat og gir andre mus frie tøyler til å flytte inn og starte en ny familie i eller rundt hjemmet ditt.

    Videre er bruk av gift for å drepe mus farlig for kjæledyr og barn, og noen mus har bygget opp en motstand mot giftstoffer som warfarin eller arsen, derfor anbefaler vi ikke bruk av gnagere giftstoffer.

    Hvordan fange mus - den menneskelige måten

    Men hvis du har tatt alle trinnene ovenfor og musene bare kommer tilbake, kan du prøve å bruke en human musefelle for å fange dem ...

    • Du kan kjøpe humane musefeller og bur som kan fange og holde opptil 15 levende mus om gangen. Lure dem inn med en skvett peanøttsmør, sjokolade eller noe du vet de liker, og slipp dem deretter i skogen eller på et felt minst to mil unna hjemmet ditt.
    • Fang mus i en bøtte foret med sjokolade og lag trinn som fører opp til kanten av bøtta, som de kan klatre opp og inn i, men de har ingen mulighet til å komme seg ut igjen.
    • Sett opp en papprørsfelle hjemme. Balanse et papprør over enden av bordet og legg en bøtte rett under. Ta en liten godbit inne i den hengende papprørsenden, og hvis en nysgjerrig mus kommer inn, vil røret til slutt tippe inn i bøtta og fange musen.

    Mus blir satt av av duften av andre mus, så sett fellene dine i områder med lav aktivitet og flytt dem rundt ofte for den beste sjansen for å fange en, selv om håndtering av feller for ofte kan sette mus av også.

    8. Skaff deg en katt

    Hvordan bli kvitt mus

    Bildekreditt: Bridget Peirson

    Ukens video

    Hvis du alltid har ønsket deg en kjæledyrkatt, kan det være på tide å skaffe en. Katter er naturligfødte musfangere og kan hjelpe deg med å kontrollere den voksende muspopulasjonen hjemme.

    Og når ditt flotte kjæledyr gir deg en museformet gave, ikke glem å avhende den på en trygg måte; Bruk gummihansker, spray det med desinfeksjonsmiddel før du pakker det og vasker det i utvendig beholder.

    Slå feilene! LESE: Hvordan bli kvitt maur

    Vi håper dette hjelper deg med å bli kvitt musene fra hjemmet ditt.

    click fraud protection

    Slik installerer du en katteluke

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Spar penger ved å...

    read more

    Det viktigste verktøysettet for hjemmet

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Det er bare noen ...

    read more

    Det viktige vaskerisettet

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Sørg for at du ha...

    read more