Din ultimate rengjøringskalender for 2021! En stor jobb å takle for hver måned

instagram viewer
  • Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen.

  • Vi bruker så mye tid hjemme, men er det noen andre som synes det er vanskelig å være motivert når det gjelder rengjøring?! For å inspirere vår innsats har vi kommet med en endelig rengjøringskalender for å hjelpe oss med å holde tritt - uansett hva dette uforutsigbare året har i vente for hjemmene våre.

    Få alle disse jobbene gjort med hjelp fra vår omsorg og rengjøring råd

    Det er mange gode grunner til å komme på toppen av husarbeidet, ikke minst for din psykiske helse. Forskning i fjor av rengjørings- og klesvaskekspert Dr. Beckmann avslører at for 90 prosent av oss påvirker et uryddig eller skittent hjem vårt humør.

    Ytterligere 25 prosent sier at det gjør dem mindre produktive, og en fjerdedel innrømmer også at det forårsaker krangel med huskameratene eller partnerne. Så for et harmonisk 2021 kan det være verdt å sette disse gjøremålene i dagboken din.

    Januar - Declutter huset

    Rengjøring-kalender

    Bildekreditt: Dominic Blackmore

    Det er fortsatt tid. Januar er den perfekte måneden for å rydde opp. Et ryddig hus er bra for sinnet ditt, lykke og velvære, og lar deg bytte fokus til andre områder i livet ditt. Hvilken bedre måte å sette deg opp for året som kommer?

    Det er en spesielt god tid å takle barnerommene. Få plass til de nye lekene og klærne de var så heldige å få i julen ved å ta med seg alt de ikke bruker eller leker med mer og donere det til veldedighet.

    Februar-Rengjør de vanskelig tilgjengelige områdene

    Rengjøring-kalender-2

    Bildekreditt: James French

    Når var det siste gangen du rengjorde under sengen eller bak sofaen? NØYAKTIG! Nå er det på tide å gjøre nettopp det.

    Rengjør bak radiatorer og langs vanskelig tilgjengelige hyller, bildeskinner, dørkarmer og hyller med et fleksibelt støvverktøy som JMLs RadiClean.

    Bare gni den med hånden for å bygge opp statisk, og bøy den etter behov, slik at du kan nå selv de høyeste og mest utilgjengelige stedene uten store anstrengelser. Det er også nyttig for støving av lamellgardiner og skodder, for å nå spindelvev fra høyt tak og for rengjøring mellom trappebannister.

    Alternativt, vår hvordan du rengjør en radiator guiden har alle eksperttipsene du trenger for dette vanskelig tilgjengelige stedet.

    Andre områder å målrette mot er garderober og skap, hyller, rammer, bannere og gulvlister. Å komme bak, under og rundt vil sikre at alle områder av hjemmet ditt er spike og span.

    Kjøp nå: JML RadiClean, £ 6,99, Amazon.co.uk

    Mars - Frisk opp tekstiler

    grå stue med blå sofa og lenestol

    Bildekreditter: Dan Duchars

    Forhåpentligvis er det ikke så kaldt ute, noe som gjør det til et godt tidspunkt å håndtere møbeltrekk og tepper, persienner og gardiner. De blir ofte ignorert, men det er viktig å rengjøre dem. Forskning viser at de kan utgjøre en helserisiko hvis det dannes støvmidd, siden bakterier og mugg fester seg til støv.

    Vakuum stoff persienner og gardiner og ta dem med til renseriene om nødvendig.

    Plump opp eventuelle løse puter og kast og legg dem utenfor på en solrik dag for luft. Vakuum gulvtepper tar dem deretter ut for å slå og riste dem, slik at løst smuss fjernes.

    April - Rengjør vinduene

    Hvordan-å-renovere-på-et-budsjett-sash-vinduer

    Bildekreditt: David Giles

    Med våren virkelig sprunget, bør sollys forhåpentligvis strømme gjennom hjemmene dine. Ulempen? Det vil vise seg selv den minste flekk på glasset, og derfor er det en god måned å rengjøre vinduene.

    Les hele vår guide: Slik rengjør du vinduer - få glitrende vinduer med våre eksperttips

    Mai - Spruce opp hagen

    Rengjøring-kalender-4

    Bildekreditt: Colin Poole

    Her kommer Bank Holidays, og med dem, grillsesongen. Fra garasjen til drivhuset er det altfor lett å neglisjere utendørs rengjøring når fokuset vårt har vært på innvendige rom så lenge. Men litt hardt arbeid i mai vil belønne deg i flere måneder fremover.

    Start med å feie godt - rive døde blader av grus og torv, børste opp rusk fra terrasser, stier og asfalterte områder. Du vil bli overrasket over hvilken forskjell dette gjør for hagenes generelle utseende. Ikke glem å løfte potter og feie løs jord som blir vasket ut og samler seg under dem.

    Bryt deretter ned våren og rengjør utendørsområdet til små, oppnåelige jobber som du kan gjøre når solen skinner. Det er bedre å fokusere på ett område - for eksempel å rydde ut garasjen eller skylle ut takrennene - enn å prøve å gjøre mange ting på en gang.

    Juni - Ta tak i DIY

    Bildekreditt: Allun Callender

    Nå bør du være godt inne i rengjøringsregimet ditt, så det er på tide å ta ting til neste nivå med litt DIY. Løs den tappende kranen, mal litt eller ta vare på knirkende gulvbrett.

    Dette er hvordan: Slik fikser du knirkende gulvbord, blokker trekk og reparerer ødelagte brett

    Juli - Sikt høyt

    Rengjøring-kalender-5

    Bildekreditt: Dominic Blackmore

    Frisk opp ved å ta deg tid til å flytte alt som skjuler seg på toppen av bokhyller, kjøkkenskap, garderober eller baderomsskap. Ikke bare ser det stygge ut, men en enorm mengde støv samler seg raskt.

    August - Gjør gulvene fabelaktige

    konsollbord i gangen med telefon

    Bildekreditt: David Brittain

    Når hele husholdningen trasker inn og ut, kan gulvene være en grobunn for bakterier. Damp dreper 99 prosent av bakterier og virus, så bruk en damprenser med flere oppgaver for å rengjøre tepper, harde gulv, møbeltrekk og overflater med et minimum av albuefett.

    Velg en modell med en stor vanntank, slik at du ikke trenger å stoppe for å fylle den for ofte og velge et design med et 360-graders roterende hode og en håndholdt valgfri funksjon, for å få jobben gjort raskere og Enkelt

    I slekt: Beste damprensere - de beste dampmoppene for forfriskende gulv og mer

    September - Elsk sofaen din

    gule og grå stueideer

    Bildekreditt: Tim Young

    Ikke forsøm polstrede lenestoler og sofaer, som kan samle lo, kjekssmuler og fettete merker over tid. Nå er det på tide å gjøre dem klare for lange netter foran tv -en.

    Start med å støvsuge alle tekstiloverflatene grundig, bruk et børstetilbehør for å fjerne løst støv og hår. Kom deg inn i kroker og kroker med støvsugeren ved hjelp av en smal dyse - du vil bli overrasket over smuss som samler seg bak puter.

    Hvis trekkene dine kan vaskes i maskin, følger du vaskeanvisningene og vasker dekslene selv. Hvis du har faste deksler eller ikke-vaskbare møbeltrekk, kan du bruke en damprenser (ta kontakt med produsenten først for å se om de er egnet) for å drepe bakterier og friske opp tekstiler.

    Oktober - Gå til sengs

    utvidet-fire-soverom-Edwardian-hus-soverom

    Bildekreditt: Chris Snook Photography

    Brrrr. Det begynner å bli kaldt, og det er på tide å bytte sommerdyne for en med et større antall. Så hvorfor ikke gi soverommet ditt en god rengjøring samtidig.

    Vask alt sengetøyet ditt inkludert reservedeler og følg instruksjonene for rengjøring eller vasking sengetøyet ditt, for eksempel dyner og puter, som ofte kan huske støvmidd og svette glemt.

    Støvsug og snu madrassen, støvsug sengebunnen (og tørk den hvis den ikke er polstret) og sørg for du rengjør grundig under sengen din, da dette er et sentralt område der lo og døde hudceller kan bygge seg opp igjen tid.

    November - Skrubb opp alle apparater

    bildekreditt: James French

    Det er sannsynlig at apparatene dine ser alvorlige handlinger i julen, så november er på tide å gjøre dem klare. Og vi snakker ikke bare kjøleskap og ovn. Det er ikke synlig, men kalk, smuss og vaskemiddel bygger seg opp i vaskemaskiner og oppvaskmaskiner, og etterlater dem utsatt for mugg og bakterier.

    Skyll ut alt det onde med riktig intern rengjøring ved å bruke et spesialprodukt (vi bruker Dr Beckmanns Service-It-serie), slik at maskinene dine lever lenger og fortsetter å fungere effektivt.

    Å få bakt mat og smøre av ovnhyller og grillbrett er aldri en hyggelig jobb, men dyprengjøring av ovnen din vil sikre at den er hygienisk å bruke og ikke støte ut skarp røyk når du slå den på.

    Bruk en røykfri spray eller gel for å bryte ned fett, og skrubb deretter av møkk (bruk hansker og vernebriller) med en svampskure.

    Kjøp nå: Oven Pride Ovnrens, £ 3,98 for 500ml, Asda

    Flere råd: Slik rengjør du en ovn og koketopp - inkludert ovnsstativet og glassdøren

    Desember - Gjør en siste detox

    Hardy-bad-makeover-4-

    Bildekreditt: Lizzie Orme

    Årets siste rengjøring bør fokuseres på å få huset ditt forberedt til jul og nyttår. Gjør en grundig rengjøring av bad og kjøkken - vår guide til hvordan rengjøre fugemasse vil hjelpe deg med å få hver krok og skinn.

    Dette er hvordan: Slik rengjør du et bad - den enkle måten å få badekar, toalett, dusj og vask

    Hvis du har et verandaområde for strøk og sko, må du sørge for at dette er organisert og lukter friskt.

    Ukens video

    Følg rengjøringskalenderen vår, og du vil ikke bare dra nytte av et ryddigere hjem. Dr. Beckmanns forskning viser at mopping kan brenne opptil 168 kalorier i timen, dyprensing av et bad kan brenne opptil 145 kalorier i timen, mens stryking gir 90 kalorier i timen.

    Det betyr at det å komme på jobb kan hjelpe deg å gå ned noen kilo også!

    Vi sa det i fjor, men vi mener det denne gangen - i 2021 får vi endelig orden på husene våre. Vi kommer til å holde oversikten over støvet og uorden hele tiden.

    click fraud protection
    Hvordan forhindre en hjemmebrann

    Hvordan forhindre en hjemmebrann

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Hjemmebranner er ...

    read more
    Slik rengjør du en vaskemaskin - fjern mugg, dårlig lukt og rester

    Slik rengjør du en vaskemaskin - fjern mugg, dårlig lukt og rester

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Du ville ikke bad...

    read more
    Slik rengjør du vinduer: tips for streakfrie glitrende vinduer inne og ute

    Slik rengjør du vinduer: tips for streakfrie glitrende vinduer inne og ute

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Inviter lysstyrke...

    read more