Holder vodka blomstene friske lenger? eksperter gir råd

instagram viewer

Selv om vi alle er besatt av å dekorere hjemmene våre med friske blomster om våren og sommeren, er de en flott måte å pusse opp boligen din selv i vintermånedene, da det er mange buketter med en jule- eller vinterlig tema. Det er bare ett problem – å finne en måte å holde dem friske lenger med sentralvarmen på og alt. Og vi kom nettopp over en opprørende en. Men holder vodka blomstene friske på ekte? Eller er det en annen myte?

I en verden av utallige TikTok-hacks og nettmoter, hvorav noen er treff mens andre er ekte savner, vet vi ikke hva vi skal tro lenger. Men blomster er bra for mental helse og for visningsglede, heve hjemmene våre en blomst om gangen. Så hvis vodka er det uventede svaret på å holde dem i live så lenge som mulig, er vi her for det.

Men for å skille sannheten fra den gamle konehistorien, har vi konsultert våre blomstereksperter for å avsløre om vi bør snike et skudd av denne frekke tippen inn i blomstervasene våre.

En vase med blomster på et brett med te og kjeks

(Bildekreditt: Future PLC/Jeremy Phillips)

Holder vodka blomstene friske?

De største fiendene til snittblomstene dine er bakterier og bakterier som lever i vannet deres. Og de naturlig antibakterielle egenskapene til vodka gjør den til den ultimate bakteriedreperen.

«Å bruke vodka i vasen kan virke som sløsing med alkohol for mange, men det kan ha overraskende fordeler,» sier David Denyer, blomsterekspert ved Eflorist. "Vodka er et sterkt antibakterielt stoff, og ved å tilsette en shot vodka i vasen din, kan det bidra til å drepe bakterier og bakterier som lurer rundt blomstenes stilker."

Men han advarer: 'Husk at rett vodka kan være for sterk for planten, så fortynn den med litt vann først.'

Så mens dette ikke er det hvordan bevare blomster for alltid, kan det forlenge livet deres ganske betydelig.

En vase med blomster på en kjøkkenbenk

(Bildekreditt: Future PLC/Jon Day)

På den annen side, Rosebie Morton, grunnlegger av The Real Flower Company, er litt mer skeptisk mens han ikke benekter effektiviteten til brennevinets evner.

"Vodka kommer egentlig ikke til å gjøre noen stor forskjell for å forlenge levetiden til blomstene annet enn at det er surt, noe som vil bidra til å stoppe oppbyggingen av bakterier i vannet. Det vil også forbedre vannopptaket i stilkene. Enhver syre vil ha samme effekt, og en god eddik vil være rimeligere enn vodka, anbefaler hun.

I stedet anbefaler hun å blande eddik med blekemiddel og sukker for den ultimate blomstermaten. «Den beste måten å forlenge vasens levetid på er ved å tilsette en spiseskje med hvilken som helst eddik (eller vodka om du foretrekker det!), 2-3 dråper blekemiddel og en god dynket dessertskje med sukker. Blekemiddelet vil holde vannet rent og sukkeret vil gi energi til blomstene, så alt sammen vil du forlenge vasens levetid med noen dager. Jeg foreslår også at du bytter vannet hver 2-3 dag.

En vase med friske blomster på en vinduskarm

(Bildekreditt: Future PLC/Polly Eltes)

Rosebie sier at selv en boks limonade kan være tilstrekkelig. "Hvis du vil ha en veldig rask løsning, invester i noen bokser med limonade eller Sprite og bruk en boks med det blandet med blomstervannet. Lemonade er både syrlig og full av sukker, så det er en enkel seier å utvide skjønnheten til blomstene dine.»

Imidlertid legger David til en annen fordel med vodka som verken limonade eller eddik har. En annen overraskende og vitenskapelig måte å bruke vodka til blomstene dine på er å bremse produksjonen av etylen. Etylen er et plantehormon som naturlig kan bidra til å fremme vekst i starten av blomstenes liv. Men over tid kan det faktisk bidra til at blomstene visner, og kan føre til at knopper og kronblader henger. Ved å tilsette en dæsj vodka kan det bremse produksjonen av etylen, og holde blomstene dine sunnere lenger.»

Det festlige løvverket

Den festlige løvbuketten

Belle i svart

Belle i svart bukett

Woodland julebukett

Woodland julebukett

Nå som du vet hvordan du holder blomstene friske lenger, hvis du er ute etter en vakker bukett å pynte julebordbildet ditt med, så er de ovenfor noen av favorittene våre for Julebord ideer. Vil du imidlertid legge til en dash vodka i vasen deres?

Sara Hesikova har vært Ideelt hjem's News Writer siden juli 2023, og bringer det ideelle hjemmets leserskare siste nyheter fra hjemmets og interiørets verden. Da hun ble uteksaminert fra London College of Fashion med en bachelorgrad i motejournalistikk i 2016, startet hun med nisjemote- og livsstilsmagasiner som Glass og Alvar som forfatter og redaktør før han tok steget inn i interiøret. Hun føler at de to henger sammen – hvis noen anstrenger seg for hva de har på seg, bryr de seg mest sannsynlig også om hva de omgir seg med.

click fraud protection
Hva skal luftfuktigheten være i et rom? Det perfekte nivået

Hva skal luftfuktigheten være i et rom? Det perfekte nivået

Hva skal luftfuktigheten være i et rom er et spørsmål som reiser seg ikke bare i sommervarmen, me...

read more
Sage Smart Oven™ Air Fryer anmeldelse

Sage Smart Oven™ Air Fryer anmeldelse

Hvorfor du kan stole på Ideal Home Våre ekspertvurderinger bruker timer på å teste og sammenligne...

read more
Pro Breeze 12L lavenergiavfukter anmeldelse 2023

Pro Breeze 12L lavenergiavfukter anmeldelse 2023

Hvorfor du kan stole på Ideal Home Våre ekspertvurderinger bruker timer på å teste og sammenligne...

read more