Kan du resirkulere tinnfolie? Dette er måten å gjøre det riktig på

instagram viewer

Det er fortsatt mange spørsmålstegn rundt emnet resirkulering, da retningslinjene ikke bare er forskjellige fra by til by, men til og med fra råd til råd i samme by. Kort sagt, resirkulering er forvirrende. Et materiale som mange fortsatt ser ut til å være veldig forvirret om er hvordan man resirkulerer aluminiumsfolie og om den i det hele tatt er resirkulerbar.

For det første vil du være glad for å vite at tinnfolie faktisk er resirkulerbar, så du vil ikke lage en ønskesykling feil når du legger den i søppelbøtten.

Men der du kan være (og sannsynligvis tar) feil er formen du legger den i søpla. Vi klandrer deg ikke som før nå, vi har gjort den samme feilen. Og ærlig talt, tankene våre er blåst etter å ha hørt hva ekspertene hadde å si om saken.

Hvordan resirkulere aluminiumsfolie

Ecofly Gjenvinningsbøtte 20+20L

(Bildekreditt: EKO Home)

Til tross for det tynne og spinkle utseendet, er tinnfolie en av disse husholdningsgjenstander du kanskje ikke vet at du kan resirkulere. Men det som er enda mer sjokkerende er formen den må formes til for å kunne resirkuleres effektivt.

"Ikke alle er kanskje klar over at tinnfolie kan resirkuleres sammen med andre tinnprodukter," sier Dr. Adam Read, sjef for eksterne anliggender og bærekraft ved SUEZ resirkulering og gjenvinning Storbritannia. "Og den beste måten å resirkulere aluminiumsfolie på er å skrape den til en ball før du legger den i resirkuleringsbøtta." 

Hva?! Dette er helt ny informasjon.

Ball av tinnfolie

(Bildekreditt: Getty Images/Liyao Xie)

Han fortsetter, 'Denne skjæremetoden letter sortering etter maskineri i våre materialgjenvinningsanlegg, og størrelsen på aluminiumsfoliekulen din er avgjørende for anleggets maskineri; alt for lite kan siles ut som avfall. I hovedsak, jo større foliekulen din er, jo lettere kan den sorteres for resirkulering.'

Men det er en minimumsstørrelse som en folieball bør være – den til en tennisball.

"Du kan bygge størrelsen på ballen over tid, og når den er omtrent på størrelse med en tennisball, kan den plasseres i resirkuleringen," sier Andrew Haydon, direktør for Rett og slett plastikk. "Å gjøre dette øker effektiviteten under resirkuleringsprosessen og sparer verdifulle ressurser."

Å knuse aluminiumsfolien til en ball tjener faktisk mer formål enn én ifølge Dr. Adam. "Krysing fungerer også som en god indikator på om din skinnende innpakning er aluminiumsfolie eller plastfilm. Hvis du snurrer omslaget i hånden og det forblir i en ball, er det resirkulerbar folie; hvis den springer tilbake, kast den i søppelbøtta.»

Det er en annen å legge til dine mange ideer til kjøkkenbøtte.

Resirkuleringsbøtte laget av en trekasse på hjul

(Bildekreditt: Future PLC/Polly Eltes)

FAQ

Kan aluminiumsfolie resirkuleres?

Ja, aluminiumsfolie er mye resirkulert i de fleste områder av Storbritannia.

"For tiden er aluminiumsfolie og -brett mye resirkulert og akseptert for resirkulering av mange lokale myndigheter," sier Dr. Adam.

Går aluminiumsfolie i papirkurven?

Ja, aluminiumsfolie kan gå i papirkurven. Aluminiumsfolie bør legges i hjemmet ditt resirkuleringsbøtte i form av en ball som er minst like stor som en tennisball.

Du lærer noe nytt hver dag – i dag er det hvordan du resirkulerer tinnfolie på riktig måte. Hvem vet hva morgendagen bringer?

Sara Hesikova har vært Ideelt hjem's News Writer siden juli 2023, og bringer det ideelle hjemmets leserskare siste nyheter fra hjemmets og interiørets verden. Da hun ble uteksaminert fra London College of Fashion med en bachelorgrad i motejournalistikk i 2016, startet hun med nisjemote- og livsstilsmagasiner som Glass og Alvar som forfatter og redaktør før han tok steget inn i interiøret. Hun føler de to henger sammen – hvis noen legger en innsats i det de har på seg, bryr de seg mest sannsynlig også om hva de omgir seg med.

click fraud protection
Hvorfor Scandis sier at du skal lufte dynen ute

Hvorfor Scandis sier at du skal lufte dynen ute

Få det ideelle hjemmenyhetsbrevetMeld deg på vårt nyhetsbrev for stil- og innredningsinspirasjon,...

read more
Hva er et kjølende vektteppe? Og fungerer de egentlig?

Hva er et kjølende vektteppe? Og fungerer de egentlig?

Få det ideelle hjemmenyhetsbrevetMeld deg på vårt nyhetsbrev for stil- og innredningsinspirasjon,...

read more
Beige interiørflagg er den siste TikTok-trenden vi må passe på

Beige interiørflagg er den siste TikTok-trenden vi må passe på

Få det ideelle hjemmenyhetsbrevetMeld deg på vårt nyhetsbrev for stil- og innredningsinspirasjon,...

read more