Ekspert deler tips om vannskadeforsikring for de siste flommene

instagram viewer
  • Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen.

  • Kraftig regn de siste ukene har gjort flom til en trist realitet i mange deler av Storbritannia. Enten du har opplevd en liten lekkasje eller et fullt oversvømmet kjøkken, kan du jakte på noen tips om vannskadeforsikring.

    Den første anløpshavnen, hvis du er bekymret for en potensiell flom, er å trene hvordan du finner tegn på lekkasje. Dette vil gå langt for å beskytte hjemmet ditt, men i noen tilfeller er flom uunngåelig, og du må stole på din hjemmeforsikring.

    Vannskadeforsikring krever tips og feil

    Dessverre er forsikringsutbetalinger ikke automatiske og går ikke alltid problemfritt, spesielt hvis du blir byttedyr til noen vanlige feil som kan ugyldiggjøre kravet ditt. En forsikringsekspert har delt sitt eiendomsråd om å kreve forsikring etter vannskade.

    En oversvømmet stue

    Bildekreditt: Sollina Images/Getty

    1. Tar ikke bilder av alt

    Det kan føles som en dyster oppgave - hvorfor vil du dokumentere skade på ditt kjære hjem? - men ifølge Kevin Pratt, forsikringsekspert hos

    Forbes Advisor UK, er det et avgjørende skritt for å sikre at du samler all informasjon forsikringsleverandøren trenger for å vurdere kravet ditt.

    "Forsikringsselskapet vil ha så mye informasjon som mulig om skadeomfanget, så det er en god idé å ta bilder av hvert rom", sa Kevin. Når du har sendt all informasjon og bilder gjennom, kan forsikringsselskapet sende en tapsjustering for å bestemme verdien av kravet ditt - de skal være tilgjengelig for å hjelpe deg med å fullføre papirene og følge det riktige prosedyrer. ’

    Avfukter på jobb i en leilighet som er skadet av flom

    Bildekreditt: Westend61/Getty

    2. Begynn å reparere hjemmet ditt med en gang

    Igjen, dette er en helt forståelig impuls, men før du går til det kan det skape problemer når du krever forsikring. Kevin fraråder å gjøre noe før du har fått grønt lys fra forsikringsselskapet.

    'Med mindre disse reparasjonene er avgjørende for å holde deg trygg hvis du fortsatt er i eiendommen, eller for å forhindre ytterligere skade. Behold kvitteringer for utført arbeid, sier han. Det samme gjelder å kaste ødelagte gjenstander - ikke gjør det før det er godkjent av forsikringsselskapet.

    blitshastighetsmopp 3

    Bildekreditt: Polly Eltes

    Kevin forklarer også at for forsikringsformål kan det være nødvendig å følge forsikringsselskapets råd om tørking og reparasjon av eiendommen din. 'En tapsjustering bør gi deg råd om hvordan du skal tørke eiendommen din og gjenopprette den til sin opprinnelige tilstand. Justeringen er oppnevnt av eller ansatt i forsikringsselskapet ditt. ’

    'Hvis du vil at noen først og fremst skal representere dine interesser, kanskje på grunn av en tvist om kravet du gjør, kan du ansette en tapsvurderer - men dette vil sannsynligvis koste flere hundre pund. ’

    3. Vurderer ikke flomsikring for fremtiden

    "Hvis det ser ut som om flom kan bli et vanlig problem på adressen din, kan du spørre forsikringsselskapet eller utleieren å finansiere flombestandighetstiltak som en del av reparasjonene, forklarer Kevin og påpeker at ikke mange vet det dette.

    Ukens video

    "Dette kan omfatte montering av bevegelige barrierer på dører, vinduer og airbricks, heving av stikkontakter og apparater og installering av vanntette overflater hvor det er hensiktsmessig. ’Dette vil igjen innebære en vurdering, men det er vel verdt å følge med hvis du mistenker at du sannsynligvis vil bli oversvømmet igjen i framtid.

    Sørg for at du ikke blir stående ute av lommen av denne store nedbøren i august, og unngå disse feilene.

    click fraud protection
    Arlo doorbell vs Ring doorbell - Er Arlo video dørklokke bedre enn Ring? Her er vår første dom ...

    Arlo doorbell vs Ring doorbell - Er Arlo video dørklokke bedre enn Ring? Her er vår første dom ...

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Hvis du er ny på ...

    read more
    Emma Bridgewater vårkolleksjon lanseres i dag!

    Emma Bridgewater vårkolleksjon lanseres i dag!

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. Gjør deg klar til...

    read more
    Loafmøbler lanserer et helt nytt gardinprogram i vår

    Loafmøbler lanserer et helt nytt gardinprogram i vår

    Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen. I tillegg til flo...

    read more