CMA Greenwashing-undersøkelse om rengjøringsprodukter pågår

instagram viewer

Få det ideelle hjemmenyhetsbrevet

Meld deg på vårt nyhetsbrev for stil- og innredningsinspirasjon, husoppgraderinger, prosjektråd og mer.

Takk for at du registrerte deg for Ideal Home. Du vil snart motta en bekreftelses-e-post.

Det var et problem. Oppdater siden og prøv igjen.

Ved å sende inn informasjonen din godtar du Betingelser og vilkår og Personvernerklæring og er 16 år eller eldre.

Competition and Markets Authority (CMA) skal undersøke nøyaktigheten av "grønne" påstander i salget av husholdningsartikler som rengjøringsprodukter for å sikre at kunder ikke blir villedet.

Shoppere over hele landet har brukt over 130 milliarder pund på husholdningsartikler bare i fjor, hvorav et betydelig antall ble markedsført som grønt eller miljøvennlig – men er til og med beste rengjøringsprodukter virkelig som de ser ut?

De CMA er fast på å undersøke disse grønne påstandene på grunn av bekymring for at mange selskaper er skyldige i "grønnvasking", som er når miljømessige legitimasjoner er overdrevet for markedsføringsformål. Undersøkelsen søker å komme til bunns i om produkter som hevder å være grønne blir nøyaktig markedsført.

vaskerom, butler belfast-vask, oppbevaringshyller, diverse oppbevaringskrukker som oppbevarer tredolly-plugger og rengjøringsprodukter

(Bildekreditt: Future PLC)

CMAs gjennomgang vil granske et bredt spekter av produkter kjent som 'raske forbruksvarer' (FMCG), som består av essensielle varer som brukes i husholdninger på daglig basis og gjenkjøpes regelmessig, som f. som dine favoritt rengjøringsprodukter, dagligvarer og personlig pleieartikler, hvorav grønne eller miljøvennlige påstander.

For tiden markedsføres et betydelig antall husholdningsprodukter som "grønne", nemlig rengjøring produkter, inkludert opptil 91 % av alle oppvaskprodukter og 100 % av toalettprodukter.

Sarah Cardell, administrerende direktør i CMA reiser imidlertid bekymring for at "mange kjøpere blir villedet og potensielt til og med betale en premie for produkter som ikke er som de ser ut til, spesielt i en tid da levekostnadene fortsetter å stige.'

Hvitt kjøkken med plantepotter og vask

(Bildekreditt: Future PLC / David Giles)

Praksis å være opptatt av kan inkludere bruk av vage og brede øko-erklæringer, og merking av emballasje som "bærekraftig" og "bedre for miljøet" uten harde bevis. Undersøkelsen vil også se på påstander om bruk av resirkulerte eller naturlige materialer i produkter.

Denne undersøkelsen kommer som en del av CMAs pågående arbeid med villedende grønne påstander etter å ha rettet blikket mot motesektoren i januar 2022. CMA har også siden produsert Greens kravkode, en veiledning for å hjelpe bedrifter med å forstå hvordan de kan kommunisere sine respektive "grønne legitimasjoner" nøyaktig for å sikre at påstandene deres virkelig holder mål.

Krem vaskerom med åpen og lukket bod

(Bildekreditt: Future PLC/Dominic Blackmore)

Eventuelle ytterligere tiltak som må iverksettes vil avhenge av CMAs vurdering av disse raskt bevegelige forbruksvarene.

Skulle de avdekke bevis på at shoppere faktisk blir villedet av grønne krav, kan det tas hensyn til å iverksette håndhevelsestiltak.

Jullia Joson er Ideelt hjem's juniorforfatter. Hun har alltid elsket alt som har med hjem og interiør å gjøre, og ble uteksaminert med en bachelorgrad i arkitektoniske studier fra University of Nottingham i 2022. Tidligere var hun internredaktør for ArchDaily. Nå fokusert på nyhetshistorier, kan Jullia bli funnet nede i TikTok- og Pinterest-kaninhullet og bla gjennom alle nye og kommende trender, hacks og hjemmeinspirasjon.

click fraud protection
Hvordan oppbevare sesongens klær som en organiserende proff

Hvordan oppbevare sesongens klær som en organiserende proff

Få det ideelle hjemmenyhetsbrevetMeld deg på vårt nyhetsbrev for stil- og innredningsinspirasjon,...

read more
Ercol har droppet en ny kolleksjon med John Lewis

Ercol har droppet en ny kolleksjon med John Lewis

Få det ideelle hjemmenyhetsbrevetMeld deg på vårt nyhetsbrev for stil- og innredningsinspirasjon,...

read more
Når du skal kutte ned iris og hvordan du gjør det på riktig måte

Når du skal kutte ned iris og hvordan du gjør det på riktig måte

Få det ideelle hjemmenyhetsbrevetMeld deg på vårt nyhetsbrev for stil- og innredningsinspirasjon,...

read more