Hvordan få gresset til å se grønnere ut enn noen gang

instagram viewer

Få det ideelle hjemmenyhetsbrevet

Meld deg på vårt nyhetsbrev for stil- og innredningsinspirasjon, husoppgraderinger, prosjektråd og mer.

Takk for at du registrerte deg for Ideal Home. Du vil snart motta en bekreftelses-e-post.

Det var et problem. Oppdater siden og prøv igjen.

Ved å sende inn informasjonen din godtar du Betingelser og vilkår og Personvernerklæring og er 16 år eller eldre.

Sommeren er over oss, noe som betyr at vi – alt vel med værgudene – kommer til å tilbringe mer tid i hagene våre enn noen gang. Og det er ingen vits å nekte for at vi sannsynligvis vil nyte det mer hvis vi har det grønneste gresset på blokken.

Nå, som en som elsker å tilbringe tid ute, vet jeg fra første hånd at det er tøft å finne ut hvordan man får gresset til å se grønnere ut, det er utfordrende nok å holde plen ideer ser frodig og frodig ut – spesielt når det har tørket og slangeforbud sesongtreff. Det er imidlertid alltid verdt å anstrenge seg, for ingenting sier "bakgårdsoase" som et hav av grønt gress.

Hvordan få gresset til å se grønnere ut

Med det i tankene spurte jeg noen hageeksperter om toppen deres tips om plenpleie, i et forsøk på å hjelpe oss alle med å holde plenene våre misunnelsesverdige levende og sunne... selv om vi ikke har de grønneste fingrene.

1. Mat plenen din

"Gjødsel er viktig for å holde plenen frodig og grønn," sier Becca Kaye, kjøper hos B&Q. Det er imidlertid viktig at plenen kun fôres i vekstsesongen, det vil si i gjennomsnitt ett til to fôringer i året – om våren og høsten.

"Vårfôret bør være høyt i nitrogen for å sette i gang veksten av nytt gress, mens høstfôret bør være rikt på fosfor og kalium for å seiggjøre gresset til vinteren."

Hun legger til: 'B&Qs naturlige gjødsel Westland Safelawn Plenbehandling Granulat er et godt valg for de som planlegger sin neste feed.'

Westland Safelawn Plenbehandling Granulat

Westland Safelawn Plenbehandling Granulat

Denne brukervennlige plengjødselen er laget med kun naturlige ingredienser og vil bidra til å sikre at plantene og gresset holder seg sunne og sterke.

Blackwall Compost Converter

Blackwall Compost Converter

Å bruke kompost på gress, eller toppdressing, kan være svært gunstig. Så hvorfor ikke bruke alt det grønne avfallet ditt til god bruk og lage ditt eget?

Aftercut Ultra Green+ fra Westland

Aftercut Ultra Green+ fra Westland

Hvis du sliter med gule flekker i plenen din, se etter et flytende jerntilskudd av god kvalitet.

2. Hold øye med gule flekker

David Mitchell, innkjøpssjef for hagearbeid og sesongarbeid hos Hjemmebase, foreslår å klippe på en høy knivinnstilling for å unngå å klippe gresset for lavt, da dette kan føre til at gule flekker vises.

"Men hvis gresstråene blir gule nær bunnen, kan gresset ditt ha jernmangel," legger han til. "Dette kan fikses med et flytende jerntilskudd. Aftercut Ultra Green + plenfôr og stryketilskudd vil ikke bare forbedre fargen og styrken på gresset ditt, men vil bidra til å forhindre problemer som mose.

3. Ikke kast gressklippet ditt

Langt gress som vokser i en ubetjent plen

(Bildekreditt: Getty)

Vi er nå inne Ingen klippe mai, så det er usannsynlig at du trimmer plenen så mye. Men når du kommer tilbake til å klippe gresset, vil Andrew og Christopher O'Donoghue (aka de hagebesatte brødrene bak Hager gjenopplivet) anbefaler deg å ikke kaste utklippet.

«La dem stå på plenen i stedet for å pakke dem opp og kaste dem», foreslår de. "Dette vil bidra til å tilføre næringsstoffer tilbake til jorden naturlig. Alternativt kan du…

4 … prøv deg frem med kompostering

Hvis en ikke sløser med det man har vil man ikke mangle noe! ‘Kompostering er en flott måte å tilføre organisk materiale og næringsstoffer til plenen din, og det er enklere enn noen gang å lage din egen, sier Gardens Revived-teamet.

«Fyll kompostbeholderen med en 50:50 blanding av grønne materialer – som gressklipp, plenavfall, løv, og gamle matrester – og brune materialer, som treaktige stilker, mulchet papp og oppskrudd papir. Dette vil sikre at du får den perfekte blandingen av nitrogen og karbon i komposten.

'Hold komposten tildekket og tørr, og sørg for at du snur den med en hagegaffel av og til for å holde den luftet. Når det ser brunt og smuldrete ut, kan du spre et tynt lag over plenen din, eller blande den inn i jorden, for å få litt næring tilbake til plenen din naturlig.»

Kompost på pottebord

(Bildekreditt: Future PLC)

5. Sørg for at plenen er godt gjennomluftet

Alle våre eksperter kan være enige om dette: du vil lufte plenen din annenhver måned.

Du kan enten leie en profesjonell til å gjøre dette for deg, eller hente en rullende lufter/hagegaffel og sett til det selv. Hvordan? Vel, du ønsker i utgangspunktet å spike plenen din med hull rundt 2 cm dype for å sirkulere rundt grasrota og forbedre gressveksten.

Unngå alltid å gjøre dette når jorda er veldig våt eller vannfylt, da gjørmen vil smøre seg overalt – og det er best å unngå lufting også under frostperioder, da verktøyene dine kan sette seg fast og skade jorda.

lufting plen med en hage gaffel

(Bildekreditt: Getty Images)

6. Prøv tilsyn

Oversåing er en av de enkleste måtene å få en tett og frodig plen på. For å gjøre dette, må du starte med å fjerne alt brunt og dødt gress, før du raker opp tekken og løsner matjorda.

Dryss deretter gressfrø av god kvalitet over plenen din, vann den (ideelt sett ved å bruke oppsamlet regnvann), minimer trafikken over det sådde området i én til to uker, og vent.

Når det nye gresset spirer, skal plenen din være tykk og grønn – og det bør også være mindre plass for ugress til å slå rot.

7. Klipp, klipp, klipp

en håndskyv gressklipperbladene tetter seg med gress

(Bildekreditt: Future/Lindsey Davis)

Vi kan være midt i No Mow May akkurat nå, men klipping utgjør vanligvis hoveddelen av folks plenvedlikeholdsplaner.

I henhold til Royal Horticultural Societyretningslinjer, bør du aldri ta av mer enn en tredjedel av gresshøyden, så juster klippehøyden på klipperen din tilsvarende – og sørg for å holde knivene skarpe og rene også.

8. … men ikke for mye

Å klippe gresset for kort kan føre til grunn roting, tørkeskader, bare flekker, ugress og mose – og det vil sannsynligvis kreve et mer intensivt plenvedlikehold også.

Av den grunn foreslår våre eksperter å holde seg til et høyere kutt på klipperen din. Å gjøre det kommer med en ekstra bonus også: en litt lengre plen vil tillate mindre markblomster å trives, noe som er gode nyheter for bier, sommerfugler og andre pollinatorer.

Med alt det ovennevnte i tankene, så er det ingen unnskyldning for at gresset skal være grønnere på den andre siden av gjerdet. Faktisk er litt arbeid og fremtidsplanlegging alt som skal til for at plenene våre skal misunnes alle.

Hei, de kaller det ikke det grønnøyde monsteret for ingenting!

click fraud protection
Står Storbritannia overfor en veggedyrepidemi? Eksperter gir råd

Står Storbritannia overfor en veggedyrepidemi? Eksperter gir råd

Få det ideelle hjemmenyhetsbrevetMeld deg på vårt nyhetsbrev for stil- og innredningsinspirasjon,...

read more
Beste pute for sidesviller UK 2023: prøvd og testet

Beste pute for sidesviller UK 2023: prøvd og testet

Få det ideelle hjemmenyhetsbrevetMeld deg på vårt nyhetsbrev for stil- og innredningsinspirasjon,...

read more
6 idiotsikre måter å holde rever ute av hagen din

6 idiotsikre måter å holde rever ute av hagen din

Få det ideelle hjemmenyhetsbrevetMeld deg på vårt nyhetsbrev for stil- og innredningsinspirasjon,...

read more