Er TikToks 'Vanilla girl'-estetikk den nye Japandi?

instagram viewer

Få det ideelle hjemmenyhetsbrevet

Meld deg på vårt nyhetsbrev for stil- og innredningsinspirasjon, husoppgraderinger, prosjektråd og mer.

Takk for at du registrerte deg for Ideal Home. Du vil snart motta en bekreftelses-e-post.

Det var et problem. Oppdater siden og prøv igjen.

Ved å sende inn informasjonen din godtar du Betingelser og vilkår og Personvernerklæring og er 16 år eller eldre.

TikTok er full av virale trender – enten det er en ny dansedille eller en sminkelook som får millioner av visninger. Men en av trendene som tar over den sosiale videoplattformen for øyeblikket er "Vanilla girl"-mani – og det er en du sannsynligvis vil ha med i interiøret ditt.

«Vanilla girl aesthetic»-trenden har feid over appen de siste dagene, med noen videoer om trenden – spesielt fokusert på hvordan den kan brukes som en boliginnredningstrend – får over 1,2 millioner visninger.

Interessant nok er det noen klare likheter mellom 'Vanilla girl'-trenden og annen populær estetikk som har dominert interiørdesignrommet de siste årene – som Japandi-trenden (blandingen av japansk og skandinavisk design), og minimalisme i generell.

Hva er Vanilla girl-trenden – og hvordan ligner den på Japandi?

Det høres kanskje litt rart ut å redusere en estetikk ned til et navn som ‘Vanilla girl’, men ifølge TikTokers er navnet innkapsler perfekt følelsen av denne beroligende, beroligende og minimalistiske trenden – som vi tror kan være en av størst stuetrender fra 2023.

@jlovessss♬ original lyd - croagunkfan

'Vanilla girl'-trenden, med referanse til våre oppholdsrom, handler om myke, dempede toner og varme, teksturerte stoffer.

I likhet med andre koselige boligtrender, handler det om å være mest komfortabel hjemme og omfavne din kjærlighet til de små luksusene – som fuskepels, elegante duftlys og luftige tøfler.

Aman Garcha, interiørdesigner og stylist hos Styling mellomrom, forklarte, 'Vaniljejente-trenden handler om rolige, koselige, men likevel glam, vaniljetoner. Den er veldig feminin, pen og satt sammen uten å være i ansiktet ditt. Tenk på pampas, kontrasterende teksturer, silkelaken og stoler med boucle aksent i myke nøytrale toner.'

I likhet med Japandi handler det også om nøytrale farger, minimalisme og enkelhet, samt komfort og hygge – noe som betyr at parallellene mellom de to er klar å se.

@pinterestvanilla♬ Melting av Kali Uchis - 😹🔫

På samme måte som Japandi-trenden, innkapsler Vanilla girl-estetikken alle nyanser av hvitt, krem ​​og beige. Faktisk antyder mange av Vanilla-jentevideoene som blir virale, at nyanser av off-white (oppsummert med det oppsummerende ordet "vanilje), er perfekte for å skape et beroligende rom du kan trekke deg tilbake til.

Faktisk regner eksperter med at dette er grunnen til at vi er så begeistret for trenden – på grunn av hvordan den kan gi et løft til vår mentale helse på omtrent samme måte som Japandi antas å gjøre.

"Jeg tror at populariteten er helt ned til velvære - nøytrale farger som er mye brukt i denne trenden kan fremkalle følelser av ro og trygghet, og etter de ustabile årene vi har hatt med Covid 19, er dette noe vi alle lengter etter,' sa Aman. "Tilsvarende er renheten og enkelheten til trenden (som Japandi-trenden) spesielt tiltalende, ettersom et rent og rolig rom fører til et klart og rolig sinn."

«Det er også innbydende for den kalde årstiden. Det er en veldig "myk" trend og kan trekke deg til å holde deg innendørs og i varmen i de kalde vintermånedene.'

Slik legger du Vanilla girl-trenden til hjemmet ditt

I motsetning til noen trendende dekorideer, kan det ikke være enklere å omfavne alle Vanilla-jentevibbene i hjemmet ditt – og på et budsjett også. Det er ikke nødvendig å pusse opp eller renovere – uansett om du planlegger krem soverom ideer eller krem kjøkken ideer – ettersom mye av Vanilla girl-estetikken ligger i de mindre detaljene, som tilbehør og mindre deler.

I likhet med Japandi-trenden, forklarte Aman, 'Vanilla-jentestemningen er ganske minimalistisk, så det første Jeg vil si er å rydde opp.' Bli kvitt eventuelle unødvendige ting i hjemmet ditt, og ikke vær redd for å være det hensynsløs!

soverom med hvit vegg og speil

(Bildekreditt: Cult Furniture)

Aman fortsatte: 'Du trenger ikke mange ting for å oppnå dette utseendet, men lagdeling er nøkkelen. For å gjøre "Vanilla girl" på et budsjett, prøv å bruke det du allerede har. Flytt rundt på ting og bytt tilbehør som fotorammer og putetrekk for mer nøytrale toner.

«Og for å stoppe det nøytrale rommet ditt fra monotont, bør du alltid legge rommet med kontrasterende teksturer. Du kan for eksempel ha en beige skinnsofa lagdelt med taupe linputer og en tykk strikket stolpe. De kontrasterende nyansene og teksturene til alle disse elementene vil legge til interesse for rommet ditt og stoppe det fra å føles flatt, sa hun.

 Amy Hunt er en erfaren digital journalist og redaktør, som nå jobber som frilans som spesialiserer seg på hjem og interiør, velvære, reiser og karriere. Hun var tidligere livsstilsredaktør ved kvinne og hjem, overvåker delene av boliger, bøker og funksjoner på nettstedet. Etter å ha jobbet i bransjen i over åtte år, har hun bidratt i en rekke publikasjoner, inkludert Ideal Home, Livingetc, T3, Goodto, Woman, Woman's Own, og Rødt magasin.

click fraud protection
John Lewis har brutt tradisjonen med dette høstlige treet

John Lewis har brutt tradisjonen med dette høstlige treet

I år er John Lewis sitt juletilbud på mange måter langt fra tradisjonelt. Selv om det essensielle...

read more
Kitchenaid Årets farge 2023 beviser at rosa er kommet for å bli

Kitchenaid Årets farge 2023 beviser at rosa er kommet for å bli

Kitchenaids Årets farge er alltid dristig, men 2023 kan være den lyseste vrien av merkevaren best...

read more
Klimaanlegg vs. luftkjøler – hvilken bør du kjøpe?

Klimaanlegg vs. luftkjøler – hvilken bør du kjøpe?

Få det ideelle hjemmenyhetsbrevetMeld deg på vårt nyhetsbrev for stil- og innredningsinspirasjon,...

read more