Volg een rondleiding door dit charmante huisje in Devon dat is gemaakt voor het gezinsleven

instagram viewer
  • We verdienen een commissie voor producten die zijn gekocht via enkele links in dit artikel.

  • Dit vrijstaande, uitgebreide huisje in Devon is meer dan op het eerste gezicht lijkt. Hoewel delen ervan dateren uit het begin van de 18e eeuw, maakt het strakke decoratieschema het huis een zeer stijlvol cadeau.

    Zes jaar na de inkrimping van hun ouderlijk huis naar een huisje met twee slaapkamers in een klein stadje in Devon, realiseerden de huidige eigenaren van dit pand zich dat ze ruimtegebrek hadden.

    ‘We hadden toen drie prachtige kleinkinderen’, zeggen ze. 'Familie is erg belangrijk en we hadden gewoon geen ruimte binnen of buiten voor hen om ons te bezoeken en comfortabel bij ons te verblijven.'

    Buitenkant van huisje met gazon en rieten dak

    Afbeelding tegoed: toekomstige PLC/Colin Poole

    De eigenaren, die ervaren verbouwers zijn, begonnen een zoektocht naar een groter pand, met charme en ruimte voor verbetering. Toen ze een pittoresk huis met drie slaapkamers met rieten daken zagen, vielen ze voor het mooie ideeën voor cottage-tuinen en rustige ligging.

    Witte toegangsweg met glazen deur en veranda

    Afbeelding tegoed: toekomstige PLC/Colin Poole

    Het oorspronkelijke gebouw was ongeveer honderd jaar geleden uitgebreid met een kleine keuken en in de jaren zestig opnieuw met een eetkamer en serre. Het interieur voelde moe, donker en een beetje onsamenhangend aan, met behang met patronen en kieskeurige gordijnen.

    'Ik hield van het idee van een huis met een rieten dak, want we hadden er nog nooit een gehad', zeggen de eigenaren. ‘En hoewel het decor erg druk was en niet naar onze smaak, wist ik dat we dat konden veranderen. Ik was er zeker van dat we ook wat karakter en originele kenmerken zouden vinden, als we eenmaal begonnen te zoeken.'

    Het echtpaar besloot het project op zich te nemen, waarbij elke kamer werd gemoderniseerd en opnieuw ingericht.

    De woonkeuken

    Witte woonkeuken met grijs eiland onder dakraam

    Afbeelding tegoed: toekomstige PLC/Colin Poole

    De indeling van het huisje is nauwelijks veranderd, maar de eigenaren wilden de krappe keuken, ingeklemd tussen de zit- en eetkamers, graag verbeteren. Hun oplossing was om de oude serre te vervangen door een aanbouw die nu een lichte, ruime woonkeuken herbergt.

    'We wilden die grote, gezellige ruimte met een eenvoudig, symmetrisch ontwerp en veel natuurlijk licht, en we zijn heel blij met de afgewerkte kamer', zeggen de eigenaren. ‘Het is beter uitgepakt dan we hadden durven dromen.’

    Daklichten laten natuurlijk licht binnen in het hart van de rustieke keukenideeën, waardoor het gevoel van hoogte en ruimte wordt versterkt. Ze vermeden wandkasten om te profiteren van het heldere, open gevoel.

    De kofferruimte

    Witte kofferruimte met bank en roeispaanplank

    Afbeelding tegoed: toekomstige PLC/Colin Poole

    Inmiddels is de voormalige keuken een thuis voor de handigheid geworden ideeën voor kofferruimte.

    Ze voegden haken toe aan een verweerde oude riem, opgehaald op een lokale markt, om een ​​stijlvolle ophangrail te maken. De bank, van oorsprong donker hout, is geverfd voor een lichtere uitstraling.

    De zitkamer

    Witte woonkamer met geverfde balken en bakstenen open haard

    Afbeelding tegoed: toekomstige PLC/Colin Poole

    In de zitkamer hebben de eigenaren een rustieke bakstenen open haard opgegraven, nu prachtig gerestaureerd.

    Door de lage balken aan het plafond wit te schilderen, is de landelijke woonkamer ideeën. Een vleugje grijs, taupe en zwart door het hele huis, samen met antiek en erfstukken, geven de briljante witte schema's karakter.

    De decoratiedetails

    Witte woonkamer met geverfde balken en bleke houten bijzettafel

    Afbeelding tegoed: toekomstige PLC/Colin Poole

    Gedateerde bogen rond de deuropeningen zijn vierkant gemaakt voor een schonere, modernere uitstraling.

    Een van de grootste uitdagingen bij het decoreren was om een ​​gevoel van flow in het huis te brengen. 'Ik wil dat mijn huis licht en kalm aanvoelt, dus de muren zijn overal wit en er is een smal palet van grijs en taupe, met zwarte accenten', zeggen de eigenaren.

    'Dat heeft geholpen om de verschillende delen van het huis bij elkaar te brengen, zodat moderne meubels comfortabel naast oudere of meer 'landhuisstijl'-dingen kunnen staan.'

    De grote slaapkamer

    Witte slaapkamer met smeedijzeren bed

    Afbeelding tegoed: toekomstige PLC/Colin Poole

    Toen de eigenaren de gedateerde ingebouwde kasten in de grote slaapkamer verwijderden, vonden ze nog een schilderachtige kleine open haard.

    De ideeën voor de hoofdslaapkamer zijn verzacht met tapijten. ‘De vloerdelen hebben nu een paar krasjes, maar dat vind ik niet erg’, zegt Annette. 'Het hoort allemaal bij het karakter van het huisje.'

    De landing

    hite overloop hal met houten balk

    Afbeelding tegoed: toekomstige PLC/Colin Poole

    Sommige zwart geverfde panelen kwamen los van de plafonds van de overloop om dramatische en goed bewaard gebleven structurele balken te onthullen.

    'Ze zagen er geweldig uit en het was zo'n leuke verrassing om ze te vinden', zeggen de eigenaren. 'Het landingsgebied voelt ook zoveel beter, veel lichter en meer open.'

    Voor de trap ideeën, het paar schilderde alle houten spindels. Ze pakten toen oude tapijten op en schilderden de vloerplanken ook wit voor een frissere uitstraling.

    De badkamer

    Witte badkamer met vrijstaand bad en houten plafondbalk

    Afbeelding tegoed: toekomstige PLC/Colin Poole

    Het echtpaar heeft de indeling opnieuw ingericht met een vrijstaand bad. De gerestaureerde structurele balk maakt een opvallend rustiek kenmerk.

    Video van de week

    Houten dressoir met foto's en vaas met rozen

    Afbeelding tegoed: toekomstige PLC/Colin Poole

    Het echtpaar heeft nu vijf kleinkinderen en de verhuizing naar een groter pand is zeker de juiste gebleken voor hen.

    ‘Dit is een huiselijke, rustige plek om te wonen’, zeggen ze. 'Het hebben van zo'n mooie ruimte waar onze kinderen en kleinkinderen tijd met ons kunnen doorbrengen, is precies wat we wilden.'

    Extra woorden: Annabelle Grundy

    Kijk eens rond in deze gedurfde en eclectische nieuwbouw met vier slaapkamers in Bristol

    Kijk eens rond in deze gedurfde en eclectische nieuwbouw met vier slaapkamers in Bristol

    We verdienen een commissie voor producten die zijn gekocht via enkele links in dit artikel. We h...

    read more
    Volg een rondleiding door deze coole en verfijnde Edwardiaanse semi met vier bedden in Londen

    Volg een rondleiding door deze coole en verfijnde Edwardiaanse semi met vier bedden in Londen

    We verdienen een commissie voor producten die zijn gekocht via enkele links in dit artikel. Voor...

    read more
    Laat u inspireren door deze terrasverhuur in Scandinavische stijl uit de jaren 70 in Middlesbrough

    Laat u inspireren door deze terrasverhuur in Scandinavische stijl uit de jaren 70 in Middlesbrough

    We verdienen een commissie voor producten die zijn gekocht via enkele links in dit artikel. Deze...

    read more