Charles Rennie Mackintosh -huset Windyhill sælges

instagram viewer
  • Vi optjener en provision for produkter købt via nogle links i denne artikel.

  • Som arkitekter går, var Charles Rennie Mackintosh bestemt ikke produktiv, så nyheder om at Windyhill - en af ​​de eneste to private hjem bygget af mesteren i Art Nouveau fra bunden - er på markedet har forårsaget lidt af en røre rundt...

    Han var ypperstepræst i Art Nouveau -bevægelsen, men hvad angår arkitektoniske arv, forlod Charles Rennie Mackintosh ikke en svulmende portefølje.

    Arkitekten blev kunstner mest kendt som det kreative geni bag Glasgow School of Art og den gamle Glasgow Herald-bygning-nu Lighthouse. Men for så vidt angår private boliger, byggede Mackintosh kun to fra bunden, hvoraf den ene, Windyhill, netop er kommet på markedet, hvilket skaber stor opsigt blandt fans af hans arbejde.

    Windyhill, i Kilmacolm, 47 km fra Glasgow, er en vidstrakt ejendom bestilt af Mackintoshs ven og protektor, den velhavende købmand William Davidson i 1900. Mackintosh, der arbejdede sammen med sin kone, Margaret Macdonald, designede og byggede alle aspekter af huset for at afspejle hans hang til Art Nouveau, som hans stil ville komme til at definere.

    ******

    De syv-soveværelse huset er fyldt med dekorative møbler, pejse, paneler, farvet glas og designede lysarmaturer af parret, men Mackintosh var også omhyggelig med at indarbejde skotske arkitektoniske traditioner i hans design. Det hus har et harlet ydre og er bygget til en L-form med gavlender.

    Charlie Smith fra London Real Estate Advisors, der håndterer salget, sagde til Telegraph: 'Det er et af de vigtigste huse fra det 20. århundrede, der er kommet på markedet i de seneste år. Det har kun skiftet hænder fire gange i sin historie, så jeg ville forvente stor interesse fra både britiske og internationale købere. Det er mere end bare et hus, det er en arkitektonisk perle. ’

    Ugens video

    Den nuværende ejer af Windyhill er Mackintosh -hengiven David Cairns, der har brugt år på at genoprette hus til sin tidligere herlighed og brugte £ 70.000 alene på at udskifte lysarmaturer ved hjælp af eksperthåndværkere godkendt af Glasgow School of Art.

    Cairns tilbyder private ture i Windyhill til forskere og sælger dette stykke af Skotlands kulturarv for ikke alt for lurvede 3 millioner pund.

    For mere information besøg London Real Estate Advisors

    Elsk dette? For flere hjem sladder gå til vores dedikerede nyheder side

    click fraud protection
    Tag en rundtur i dette elegante georgianske byhus i Edinburgh

    Tag en rundtur i dette elegante georgianske byhus i Edinburgh

    Vi optjener en provision for produkter købt via nogle links i denne artikel. Edinburgh er fyldt ...

    read more
    Tag en rundtur i det fantastiske gamle kapel i Cotswolds, dit for en pris på 750.000 pund

    Tag en rundtur i det fantastiske gamle kapel i Cotswolds, dit for en pris på 750.000 pund

    Vi optjener en provision for produkter købt via nogle links i denne artikel. Denne kapelkonverte...

    read more
    Kingston-Upon Thames-hjemmet, der medvirkede i en John Lewis-juleannonce, er til salg

    Kingston-Upon Thames-hjemmet, der medvirkede i en John Lewis-juleannonce, er til salg

    Vi optjener en provision for produkter købt via nogle links i denne artikel. Der er nogle tv -an...

    read more